HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks: voor een groene en sociale gemeente. Het is tijd voor verandering. Voor nu en later.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Harlingen sluit jaarcijfers 2020 positief af

11-06-2021

HARLINGEN - Deze week heeft het college van B&W de jaarrekening en het jaarverslag 2020 vastgesteld.

Met deze jaarstukken legt het college verantwoording af over het gevoerde beleid en de financiën. Net als voorgaande jaren laat Harlingen weer zien een financieel gezonde gemeente te zijn die prima de eigen broek kan ophouden. Over 2020 laat het huishoudboekje van de gemeente namelijk een positief saldo van € 3 miljoen zien.

Dit resultaat wordt met name veroorzaakt door het opheffen en verdelen van de financiële gelden van de exploitatiemaatschappij Westergo CV/BV. Deze maatschappij had haar taak in de uitbreiding van de industriehaven op een positieve wijze volbracht.

 

Op 7 juli 2021 worden de jaarstukken in de gemeenteraad behandeld.


Inkomsten gemeente die van Rijk komen blijven onduidelijk

Ondanks het positieve resultaat over 2020 blijven de inkomsten voor de gemeente op termijn onzeker. Dit omdat de regering nog geen duidelijkheid geeft over structurele middelen voor bijvoorbeeld de uitvoering van de Wmo.

 

Gemeentelijke dienstverlening blijft ondanks coronapandemie op peil

In de jaarstukken is verder te lezen dat de coronapandemie van behoorlijke invloed is geweest. De gemeente heeft de eigen dienstverlening goed op peil weten te houden. Ook zijn er extra taken als gevolg van de pandemie uitgevoerd, bijvoorbeeld de coördinatie van de kinderopvang en extra toezicht op de naleving van de coronamaatregelen.


Op een aantal onderdelen heeft de gemeente financieel nadeel ondervonden van de pandemie. Zo waren er minder parkeeropbrengsten en lagere opbrengsten uit binnen- en buitensportaccommodaties en extra uitgaven voor personeel. Deze nadelen zijn grotendeels via steunpakketten van het Rijk gecompenseerd. Hierdoor heeft de gemeentesectoren die het zwaar hebben tijdens de coronacrisis, extra ondersteuning kunnen bieden.


Extra’s voor doelgroepen die het moeilijk hebben tijdens coronapandemie

Ook heeft de gemeente extra’s gedaan voor doelgroepen die het moeilijk hebben tijdens de coronacrisis. Hierbij valt te denken aan het organiseren van activiteiten voor jongeren, het aan de horeca kwijtschelden van precariobelasting voor terrassen en gevel- en stoepreclame en het kwijtschelden van de haven- en kadegelden aan de bruine vloot. Verder is er financiële Coronasteun voor buurt- en dorpshuizen, lokale culturele verenigingen en vrijwilligersorganisaties voor de jeugd.

Gemeente

Meer nieuws

Waddenrobkes

11-06-2021

HARLINGEN - Morgen is het dan zover voor de Waddenrobkes.

Omroep RSH: Het Alternatief 87

11-06-2021

HARLINGEN - Vanavond in de studio onder het genot van een relaxed werkende airco pogen de alternatievelingen Tiede, Peter en Bert weer een fijne uitzending van drie uur te maken.

GGD Fryslân weekbericht 11-06-2021

11-06-2021

HARLINGEN - Aantal besmettingen gehalveerd, vaccineren ook in avonduren

Reacties

Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï IJssalon Min12 IJssalon Min12 VVD Harlingen VVD Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Nova College Scheepvaart Nova College Scheepvaart NIVO Groep NIVO Groep Food 80/20 Food 80/20 CDA Harlingen CDA Harlingen Harlinger Belang Harlinger Belang Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad GroenLinks Harlingen GroenLinks Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona The Shamrock The Shamrock Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen GroenLinks Harlingen GroenLinks Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harlinger Belang Harlinger Belang Visie Events Visie Events Food 80/20 Food 80/20 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Nova College Scheepvaart Nova College Scheepvaart Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje NIVO Groep NIVO Groep Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus