De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Harlingen sluit jaarcijfers 2020 positief af

11-06-2021

HARLINGEN - Deze week heeft het college van B&W de jaarrekening en het jaarverslag 2020 vastgesteld.

Met deze jaarstukken legt het college verantwoording af over het gevoerde beleid en de financiën. Net als voorgaande jaren laat Harlingen weer zien een financieel gezonde gemeente te zijn die prima de eigen broek kan ophouden. Over 2020 laat het huishoudboekje van de gemeente namelijk een positief saldo van € 3 miljoen zien.

Dit resultaat wordt met name veroorzaakt door het opheffen en verdelen van de financiële gelden van de exploitatiemaatschappij Westergo CV/BV. Deze maatschappij had haar taak in de uitbreiding van de industriehaven op een positieve wijze volbracht.

 

Op 7 juli 2021 worden de jaarstukken in de gemeenteraad behandeld.


Inkomsten gemeente die van Rijk komen blijven onduidelijk

Ondanks het positieve resultaat over 2020 blijven de inkomsten voor de gemeente op termijn onzeker. Dit omdat de regering nog geen duidelijkheid geeft over structurele middelen voor bijvoorbeeld de uitvoering van de Wmo.

 

Gemeentelijke dienstverlening blijft ondanks coronapandemie op peil

In de jaarstukken is verder te lezen dat de coronapandemie van behoorlijke invloed is geweest. De gemeente heeft de eigen dienstverlening goed op peil weten te houden. Ook zijn er extra taken als gevolg van de pandemie uitgevoerd, bijvoorbeeld de coördinatie van de kinderopvang en extra toezicht op de naleving van de coronamaatregelen.


Op een aantal onderdelen heeft de gemeente financieel nadeel ondervonden van de pandemie. Zo waren er minder parkeeropbrengsten en lagere opbrengsten uit binnen- en buitensportaccommodaties en extra uitgaven voor personeel. Deze nadelen zijn grotendeels via steunpakketten van het Rijk gecompenseerd. Hierdoor heeft de gemeentesectoren die het zwaar hebben tijdens de coronacrisis, extra ondersteuning kunnen bieden.


Extra’s voor doelgroepen die het moeilijk hebben tijdens coronapandemie

Ook heeft de gemeente extra’s gedaan voor doelgroepen die het moeilijk hebben tijdens de coronacrisis. Hierbij valt te denken aan het organiseren van activiteiten voor jongeren, het aan de horeca kwijtschelden van precariobelasting voor terrassen en gevel- en stoepreclame en het kwijtschelden van de haven- en kadegelden aan de bruine vloot. Verder is er financiële Coronasteun voor buurt- en dorpshuizen, lokale culturele verenigingen en vrijwilligersorganisaties voor de jeugd.

Gemeente

Meer nieuws

Zomer aan Zee!

11-06-2021

HARLINGEN - Geniet van het Harlinger strand, de zee en activiteiten!

Waddenrobkes

11-06-2021

HARLINGEN - Morgen is het dan zover voor de Waddenrobkes.

Omroep RSH: Het Alternatief 87

11-06-2021

HARLINGEN - Vanavond in de studio onder het genot van een relaxed werkende airco pogen de alternatievelingen Tiede, Peter en Bert weer een fijne uitzending van drie uur te maken.

Reacties

De Lichtboei De Lichtboei De Omdraai De Omdraai IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Food 80/20 Food 80/20 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Lichtboei De Lichtboei Karsten Wonen Karsten Wonen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Food 80/20 Food 80/20 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12