De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Harlingen sluit jaarcijfers 2020 positief af

11-06-2021

HARLINGEN - Deze week heeft het college van B&W de jaarrekening en het jaarverslag 2020 vastgesteld.

Met deze jaarstukken legt het college verantwoording af over het gevoerde beleid en de financiën. Net als voorgaande jaren laat Harlingen weer zien een financieel gezonde gemeente te zijn die prima de eigen broek kan ophouden. Over 2020 laat het huishoudboekje van de gemeente namelijk een positief saldo van € 3 miljoen zien.

Dit resultaat wordt met name veroorzaakt door het opheffen en verdelen van de financiële gelden van de exploitatiemaatschappij Westergo CV/BV. Deze maatschappij had haar taak in de uitbreiding van de industriehaven op een positieve wijze volbracht.

 

Op 7 juli 2021 worden de jaarstukken in de gemeenteraad behandeld.


Inkomsten gemeente die van Rijk komen blijven onduidelijk

Ondanks het positieve resultaat over 2020 blijven de inkomsten voor de gemeente op termijn onzeker. Dit omdat de regering nog geen duidelijkheid geeft over structurele middelen voor bijvoorbeeld de uitvoering van de Wmo.

 

Gemeentelijke dienstverlening blijft ondanks coronapandemie op peil

In de jaarstukken is verder te lezen dat de coronapandemie van behoorlijke invloed is geweest. De gemeente heeft de eigen dienstverlening goed op peil weten te houden. Ook zijn er extra taken als gevolg van de pandemie uitgevoerd, bijvoorbeeld de coördinatie van de kinderopvang en extra toezicht op de naleving van de coronamaatregelen.


Op een aantal onderdelen heeft de gemeente financieel nadeel ondervonden van de pandemie. Zo waren er minder parkeeropbrengsten en lagere opbrengsten uit binnen- en buitensportaccommodaties en extra uitgaven voor personeel. Deze nadelen zijn grotendeels via steunpakketten van het Rijk gecompenseerd. Hierdoor heeft de gemeentesectoren die het zwaar hebben tijdens de coronacrisis, extra ondersteuning kunnen bieden.


Extra’s voor doelgroepen die het moeilijk hebben tijdens coronapandemie

Ook heeft de gemeente extra’s gedaan voor doelgroepen die het moeilijk hebben tijdens de coronacrisis. Hierbij valt te denken aan het organiseren van activiteiten voor jongeren, het aan de horeca kwijtschelden van precariobelasting voor terrassen en gevel- en stoepreclame en het kwijtschelden van de haven- en kadegelden aan de bruine vloot. Verder is er financiële Coronasteun voor buurt- en dorpshuizen, lokale culturele verenigingen en vrijwilligersorganisaties voor de jeugd.

Gemeente

Meer nieuws

Waddenrobkes

11-06-2021

HARLINGEN - Morgen is het dan zover voor de Waddenrobkes.

Omroep RSH: Het Alternatief 87

11-06-2021

HARLINGEN - Vanavond in de studio onder het genot van een relaxed werkende airco pogen de alternatievelingen Tiede, Peter en Bert weer een fijne uitzending van drie uur te maken.

GGD Fryslân weekbericht 11-06-2021

11-06-2021

HARLINGEN - Aantal besmettingen gehalveerd, vaccineren ook in avonduren

Reacties

Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten De Omdraai De Omdraai De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Food 80/20 Food 80/20 HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen The Shamrock The Shamrock Haarmode Cats Haarmode Cats Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Food 80/20 Food 80/20 BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas