Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Harlingen Sail verwelkomt tallships met gebruikte onderbroeken

11-07-2022

HARLINGEN - De vloot is onderweg.

Zondag verlieten de tallships de haven van het Deense Esbjerg. Ze worden donderdag 14 juli in Harlingen verwacht. Na een route van ongeveer 200 zeemijl maken de schepen zich vanaf 11.00 uur op voor een indrukwekkende aankomst. Waarschijnlijk mét gehesen zeilen, afgaande op de zeer gunstige weersvoorspellingen. Heerlijk zomerweer en windkracht 3. ‘Als de schepen met vol tuig varen, maken ze nog meer indruk’, zegt directeur Lieuwe Krol. Over die gebruikte onderbroeken straks meer…

  

Want het gaat in de eerste plaats natuurlijk om de vaartuigen: de imposante en historische zeilschepen. De blikvangers van Tall Ships Races Harlingen 2022 zijn de 94-meterlange zeilreus Dar Mlodziezy (Polen) en het in 2014 gebouwde Shabab Oman II: het opleidingsschip voor de marine van het Sultanaat in West-Azië. Als je alle schepen naast elkaar legt, meet de vloot bijna 1.200 meter. Nog meer cijfers: naast de crew van 398 professionals, varen 946 trainees mee. Het organiserende Harlingen Sail bestaat uit zo'n 300 medewerkers, van wie er 213 als vrijwilliger meehelpen.  

  

Onderbroeken

De derde editie van Tall Ships Races in Harlingen – van 14 tot en met 17 juli - is met afstand de groenste. Want het is waar: aan de meterslange lijnen op de keermuur wapperen niet gewone feestvlaggetjes, maar gebruikte onderbroeken, kussenslopen en dekbedovertrekken. Lieuwe Krol: ‘We doen zoveel mogelijk dingen duurzaam. Gebruikte olievaten worden plantenbakken, oude haspels met elektrische kabels worden zitjes en tafels. Aggregaten draaien op biodiesel en van oude pallets maken we loungeplekken.’ Ook de strandstoelen zijn vervaardigd uit eerder gebruikte materialen. 

  

Er wordt dit jaar ook geen vuurwerk afgestoken. ‘We willen de resten van het vuurwerk, de zware metalen en chemische stoffen, niet in onze lucht en water hebben. Maar het alternatief is ook mooi', stelt Krol. Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond vindt namelijk een laser- en lichtshow plaats.  

  

Parkeren en reizen

Parkeren kan op de parkeerterreinen P4 (Haulewei 40 bij Midlum) en P5 (Harlingerweg 30 bij Kimswerd) aan de rand van de stad. Ze worden met richtingsborden aangegeven. Om hier te parkeren is een parkeerkaart nodig. Die zijn via harlingensail.com verkrijgbaar. Van P4 en P5 rijden pendelbussen naar het evenemententerrein. Voor wie met het openbaar vervoer reist: het treinstation ligt midden in het evenemententerrein. 

 

Eten, Drinken, Uitgaan Evenement Gemeente Muziek Regio

Meer nieuws

Garnalenvissers aan de ketting?

11-07-2022

HARLINGEN - Niet vanwege een fout in de rekensystematiek Aerius als het aan een aantal partijen in Provinciale Staten van Fryslân ligt!

Kwartiermakers en slopers gezocht

11-07-2022

HARLINGEN - Volgende week barst Spijkerstad weer los.

Stichting afvalovenNee! stelt vragen over gebruik van miljoenen liter grondwater voor koeling afvaloven

11-07-2022

HARLINGEN - Stichting afvalovenNee! heeft Provinciale Staten van de provincie Fryslân en de gemeenteraad Harlingen vragen gesteld over het gebruik van grondwater door Omrin.

Reacties

Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Wellheat Shop Wellheat Shop Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie TeamFRL TeamFRL Visie Events Visie Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation BENG Evenementen BENG Evenementen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zensa Moda Zensa Moda IJssalon Min12 IJssalon Min12 CDA Harlingen CDA Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken The Shamrock The Shamrock
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda The Shamrock The Shamrock Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen CDA Harlingen CDA Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken BENG Evenementen BENG Evenementen