Marinierskapel

Marinierskapel

Vrijdag 15 juni verzorgt de Marinierskapel, een van de beste militaire orkesten ter wereld met meer dan 50 topmusici, een concert in Harlingen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
1 juni 2018

1 juni 2018

Het maximale aantal inschrijvingen voor Harlingen Open Golf is bereikt. U kunt zich helaas niet meer aanmelden voor het toernooi of de clinic.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Harlingen onderuit tegen Renado

21-09-2017

ST. NICOLAASGA- Voor het derde duel in de bekercompetitie reisde het eerste elftal van fc Harlingen zondag af naar St. Nicolaasga voor het duel tegen derdeklasser Renado.

Harlingen onderuit tegen Renado Foto: Syb Vogel.

Hielke Jager nam de honneurs waar van de afwezige Duco Mulder. De ouwe seunen startten in de basis met: doelman Vincent v/d Werf, Frank Claasz Coockson, Siefko Jager, Patrick v/d Waard, Robert v/d Zee, Nils Podt, Sjouke Bootsma, Ane Schaap, Arjan Outhuyse, Jelmer Kooistra en Remko Zandberg. Een relatief jong elftal.

 

Het spel ging mooi op en neer en Harlingen kon prima meekomen met de St. Nyksters. Het eerste gevaar was van de thuisploeg toen in de zesde minuut de bal in een kluts raakte voor het Harlinger doel, maar Vincent v/d Werf was alert en uiteindelijk belandde de bal naast het doel. Even later probeerde men het van afstand, maar deze poging ging over het doel en leverde dus geen gevaar op. Aan de andere kant werd een voorzet van Arjan Outhuyse door de doelman uit de lucht geplukt en ging niet veel later een schot van Remko Zandberg over. Mogelijkheden dus aan beide kanten. Weer kwamen de ouwe seunen met een goede aanval, maar hadden Arjan Outhuyse de pech dat hij teruggefloten werd wegens buitenspel. Na een klein half uur spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. Balverlies op het middenveld zorgde er voor dat Renado een aanval op kon zetten en de bal hard tegen de touwen belandde:1-0.

 

Harlingen liet zich echter niet zomaar uit het veld slaan en trok de stand twee minuten later weer gelijk. Sjouke Bootsma ging op avontuur op de vijandelijke helft, maar werd onreglementair neergelegd en dus mochten de gasten een vrije trap nemen. Drie man gingen achter de bal staan en het was Arjan Outhuyse die de bal vanaf een meter of twintig fraai in de kruising schoot: 1-1. Renado zette weer een aanval op, maar de voorzet werd goed weggekopt door de Harlinger defensie. Acht minuten voor rust had Sjouke Bootsma Harlingen op voorsprong kunnen zetten via een vrije trap, maar het vizier stond niet goed afgesteld. Het spel ging op en neer en beide teams waren aan elkaar gewaagd en het was jammer dat Harlingen andermaal op achterstand kwam, nadat Renado na een fout, bij de tweede paal de bal voor het intikken had: 2-1. Ane Schaap vuurde vlak voor rust nog een schot af op doel. De St. Nykster doelman moest zich helemaal strekken, maar wist een gelijkmaker te voorkomen. Harlingen hadden deze gezien het spel wel verdiend.

 

Na rust begon Harlingen goed en werd een inzet van Jelmer Kooistra tot hoekschop gedegradeerd. Deze leverde Harlingen niks op. Renado zette weer een aanval op en goed verdedigend werk van Patrick v/d Waard voorkwam erger. De hierop volgende hoekschop kon door de Harlinger goalie worden weg gebokst, waarna de rebound hoog over ging. Na een klein uur moest Nils Podt het veld verlaten met een blessure en werd vervangen door Nick v/d Kooi. Iets later kwam Renado alleen op het doel af, maar Vincent v/d Werf kwam goed z'n doel uit. Toch kwam de thuisploeg op 3-1. Een voorzet van rechts viel voor het doel en Renado schoot onberispelijk binnen.

 

Twintig minuten voor tijd was het duel gespeeld. Renado lobde de bal over de Harlinger doelman, raakte de paal en schoot de rebound tegen de touwen. De ouwe seunen kregen ook nog kansen, maar een schot van Ane Schaap werd gekraakt. Jelmer Kooistra schoot net over en Remko Zandberg had in de slotfase de pech dat hij buitenspel stond. Harlingen speelde het laatste ruime kwartier met tien man, nadat de eerder ingevallen Nick v/d Kooi geblesseerd uitviel en er geen wisselspelers meer waren. Al met al geen slechte wedstrijd van de ouwe seunen. Renado gaat verder in de bekerrondes en Harlingen kan zich volledig richten op de onderlinge competitie die zondag begint met een thuiswedstrijd tegen Geel Wit.

 

Foto: Syb Vogel.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Rederij Doeksen onaangenaam verrast

21-09-2017

HARLINGEN - Recent zijn de waddenveerdiensten door het ministerie van financiën ervan op de hoogte gesteld dat het ministerie, op basis van een arrest van het Europese hof van justitie uit 2013, heeft besloten om het btw-regime voor ‘niet uitgaande zeeschepen’ per 1 januari 2018 op te heffen.

Musica Religieuza bij Radio Stad Harlingen

21-09-2017

HARLINGEN - Vrijdag om 18.00 uur is er weer een uitzending van Musica Religieuza op RSH.

Zaterdag 4 en zondag 5 november: De 23e Waddenrace!

21-09-2017

HARLINGEN - Jaarlijks, in het eerste volledige weekeinde van de maand november, organiseert de Stichting Nationale Waddenrace op het westelijke wad een wedstrijd voor traditionele zeilschepen die met passagiers varen: de WADDENRACE.

Reacties

Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Almamater Almamater Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Dio Jurien Dio Jurien Hubo-Faber Hubo-Faber Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hema Harlingen Hema Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier de Groot Atelier de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Faber tassen, koffers en accessoires Faber tassen, koffers en accessoires Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje VVV Harlingen VVV Harlingen
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hema Harlingen Hema Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen Dio Jurien Dio Jurien Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen