Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Harlingen mien stadsje

15-09-2019

HARLINGEN - Soms weet je hart bij de eerste aanblik dat je aan een bepaalde stad verbonden bent.

Door: Carlita van Rossum

 

Zo lang als ik me kan herinneren, heb ik dat met Harlingen. Zodra ik de dijk (of 'diek', zoals die daar genoemd wordt) over ben, overvalt me een gevoel van thuiskomen. De zeelucht die in de straatjes hangt, het oude centrum waar geen huis op elkaar lijkt, de Harlingers zelf die trots zijn op hun 'stadsje', het maakt me happy. Het is de geboortegrond van mijn vader en daarmee een deel van mij. Een deel dat ik koester.

 

Mensen hebben het altijd over de stugge Friezen. Ik kom nooit in andere delen van Friesland, maar stugheid is echt niet van toepassing op Harlingers. Ze zijn open, hartelijk en recht voor zijn raap. Daar hou ik van. En iedereen kent iedereen. Als je een paar namen laat vallen, is er altijd wel iemand die hen kent (of iemand kent die hen kent). De laatste dag dat we er waren, ontmoetten we de in Harlingen en omstreken bekende zanger Wiebe van Dijk (spreek uit: Wiejebe van Diek), en bij terugkomst in het drukke Utrecht ben ik op You Tube even naar zijn nummers gaan zoeken. In 'Mooie stad aan het Wad' komt de liefde van de Harlinger voor zijn stad perfect naar voren. 

 

"Dat gevoel wat ik bedoel, dat begriept een ander niet, maar als Harlinger geboren, raak je dat nooit meer kwiet."

Daarmee is alles in één zin gezegd. Ik hou van Harlingen, van de bewoners, van de geschiedenis. Van de stormwind die je de dijk afblaast, van de schepen in de haven bij zonsondergang, van de smalle steegjes en de melancholie die bij Harlingers in het bloed zit. Ik hou van de onderkoelde humor en de bijnamen die je krijgt toebedeeld: Platte Jelle, Rooie Aaf, Jan Roes. Ik vraag me soms af hoe ik zou hebben geheten als ik daar geboren was. Waarschijnlijk iets van Lange Trien ofzo. 

 

Ik ben niet (meer) naief; elke plek heeft zijn voor- en nadelen en die merk je pas op als je er langer verblijft. Maar deze week had ik gewoon even de behoefte om lekker te idealiseren. En te weten dat ik, als het nodig is, maar anderhalf uur hoef te rijden om weer te voelen hoe het is om een Harlinger te zijn. 

 

Liefs van Carlita xxx

Algemeen

Meer nieuws

Jan Hoogland winnaar zesde Natour vlucht

15-09-2019

HARLINGEN - Afgelopen weekend 14 september werd de zesde en laatste wedvlucht van het seizoen 2019 afgesloten met een Natour vlucht vanuit Dreis-Buck.

Zeerobben poulewinnaar met gemengde gevoelens

15-09-2019

HARLINGEN - Voor de beker moest Zeerobben voor de laatste wedstrijd de Afsluitdijk over.

Reacties

Plaats uw familiebericht op Harlingenboeit.nl

Wo 29 april
t/m
Ma 31 augustus
Di 16 juni
t/m
Di 21 juli
Wo 1 juli
t/m
Zo 30 augustus
Wo 1 juli
t/m
Ma 31 augustus
Wo 1 juli
t/m
Ma 31 augustus
Vr 3 juli
t/m
Wo 30 september
Za 4 juli
t/m
Zo 25 oktober
Zo 5 juli
t/m
Zo 25 oktober
Bekijk de volledige agenda
Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn BENG Evenementen BENG Evenementen Broodje Nuchter Broodje Nuchter Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Greenart Production Greenart Production DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen The Shamrock The Shamrock Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE The Shamrock The Shamrock Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Broodje Nuchter Broodje Nuchter Plus Lunenborg Plus Lunenborg Haarmode Cats Haarmode Cats HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Greenart Production Greenart Production Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg