Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Harlingen meest gastvrije bestemming in het Noorden

25-01-2022

HARLINGEN - Vandaag reikt Booking.com voor de tiende keer op rij hun jaarlijkse Traveller Review Awards uit, waarmee partners over de hele wereld voor hun inspanningen om reizigers de allerbeste reiservaringen te bieden worden erkent.

Harlingen meest gastvrije bestemming in het Noorden Foto: Edwin Kooren

Hiermee worden ook  de meest gastvrije plekken in Nederland van 2022 onthult. De Traveller Review Awards zijn dit jaar op basis van 232 miljoen geverifieerde klantenreviews, waarvan 2.4 miljoen reviews uit Nederland, toegekend. In totaal zijn 1.261.273 accommodatie-aanbieders, autoverhuur locaties en vooraf geboekte taxi-aanbieders in 220 landen en gebieden wereldwijd erkend met een Traveller Review Award 2022, waarvan 11.218 accommodaties in Nederland. Hiermee staat Nederland op de 14e plek op de wereldwijde ranglijst met de meeste accommodaties die met een award onderscheiden zijn. De Nederlandse steden op de ranglijst met de meest bekroonde accommodaties zijn Amsterdam (843), Zandvoort (445), Egmond aan Zee (143), Domburg (134) en Maastricht (124). De gemiddelde review score in Nederland was een 9,6.

 

De meest gastvrije plekken van 2022 in Nederland*

Op basis van de beoordelingen van Booking.com-reizigers blijkt dat Serooskerke, Middelburg en Harlingen dit jaar de meest gastvrije bestemmingen in Nederland zijn. Daarnaast staan Delft en De Cocksdorp bovenaan de lijst. De meest gastvrije regio’s van 2022 zijn vooral in het hoge noorden te vinden. Drenthe staat bovenaan, gevolgd door Groningen en Friesland. De top 10 gastvrije bestemmingen en top 5 gastvrije regio’s in Nederland is als volgt:

 

De meest gastvrije bestemmingen van 2022 in Nederland

 1. Serooskerke (Zeeland)
 2. Middelburg (Zeeland)
 3. Harlingen (Friesland)
 4. Delft (Zuid-Holland)
 5. De Cocksdorp (Noord-Holland)
 6. Leeuwarden (Friesland)
 7. Noordwijk aan Zee (Zuid-Holland)
 8. Domburg (Zeeland)
 9. Maastricht (Limburg)
 10. Zandvoort (Noord-Holland)

 

De meest gastvrije regio’s van 2022 in Nederland

 1. Drenthe
 2. Groningen
 3. Friesland
 4. Overijssel
 5. Utrecht

 

Appartementen zijn favoriet

Bij de Traveller Review Awards 2022 zijn appartementen voor het vijfde jaar op rij het meest bekroonde accommodatietype wereldwijd. Dit geldt ook voor Nederland, waar 2.754 partners van appartementen worden onderscheiden voor hun inspanningen. De ‘bed & breakfast’ staat op de tweede plaats met 2.618 accommodaties die worden onderscheiden, gevolgd door vakantiehuizen (2.384), hotels (1.608) en chalets (478).

 

Vriendelijk en gastvrij personeel maakt het verschil

Als er gekeken wordt naar de verschillende aspecten van een verblijf die Nederlandse gasten het meest waardeerden bij de accommodaties die dit jaar een Traveller Review Award in ontvangst mogen nemen, zien we dat Nederlandse reizigers gastvrije en vriendelijke interacties tijdens het verblijf het meest waarderen. Zo krijgt  personeel (8,9) gemiddeld de hoogste waardering, gevolgd door  locatie (8,8) en hygiëne (8,7). Nederlanders zijn zich dus steeds meer bewust van gezondheid en hygiëne, een logisch gevolg van de impact van het coronavirus. Andere geëvalueerde verblijfsaspecten waren: comfort (8,6), prijs-kwaliteitverhouding (8,4) en faciliteiten (8,4).

 

Ook vervoerders staan in de schijnwerpers

Voor het derde jaar op rij worden aanbieders van huurauto’s en luchthaventaxi’s ook onderscheiden met een Traveller Review Award voor hun uitstekende service en soepele reiservaringen. Nederland heeft 13 ophaallocaties voor huurauto’s die in 2022 een award in ontvangst mogen nemen.

 

Arjan Dijk, SVP en Chief Marketing Officer bij Booking.com:“Ondanks de voortdurende onzekerheid en reisbeperkingen waar de sector het afgelopen jaar mee te  maken had, is de reisindustrie waakzaam en flexibel gebleven. De zichtbare passie en toewijding van onze partners maakt veilige en gastvrije reiservaringen mogelijk voor iedereen wereldwijd. We kijken nu met nieuw optimisme en hoop naar de toekomst, en daarom erkennen we met deze awards de ongelooflijke gastvrijheid die onze partners elke dag aan reizigers bieden en bedanken we hen voor hun geweldige toewijding terwijl we samen doorgaan met de frisse herstart van de sector".

 

*De bestemmingen zijn gesorteerd op basis van het totale aandeel van ontvangers van de Traveller Review Awards 2022, vergeleken met het totale aanbod van in aanmerking komende accommodaties in die stad of regio. De bestemmingen moesten ook een hoger dan gemiddeld aantal winnaars hebben om voor een plek op de lijst in aanmerking te komen (50 of meer ontvangers van een award voor steden en 500 of meer voor regio’s). Hierbij is ook geografische spreiding in beschouwing genomen. Er is ook data beschikbaar voor de meest gastvrije plekken wereldwijd met een Traveller Review Award 2022.

 

Algemeen Bedrijfsleven Eten, Drinken, Uitgaan

Meer nieuws

Zeerobben terug naar normaal (video)

25-01-2022

HARLINGEN - Iedereen mag weer binnen en buiten sporten.

Hoera: vanaf morgen horeca en cultuursector weer open!

25-01-2022

HARLINGEN - Onder voorwaarden gaan woensdag 26 januari de meeste locaties in ons land weer open!

Reacties

Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie The Shamrock The Shamrock Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Hubo-Faber Hubo-Faber
Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Karsten Wonen Karsten Wonen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje The Shamrock The Shamrock Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus