Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Harlingen Masters 2023: Meesterlijk geslaagd

05-06-2023

HARLINGEN - Het golfkampioenschap van Harlingen 2023, onder de naam Harlingen Masters, gaat de geschiedenisboeken in als één van de mooiste ooit.

Harlingen Masters 2023: Meesterlijk geslaagd
De winnaars op een rij, vlnr: Sjoerd de Gooijer, loco-burgemeester Hendrik Sijtsma, Erno Leguijt en Jeannet Haagsma. Foto: Wies Procee..

Bijna perfecte weersomstandigheden, een grote deelname van fanatieke, maar vooral sportief strijdende Ouwe Seunen, ondersteund door een geoliede organisatie en bediend door een enthousiaste horecastaf van Golfclub De Groene Ster in Leeuwarden, maakten deze dag tot een waar golffeest.


Clinic

Naast de wedstrijd om het kampioenschap, was er een drukbezochte golfclinic georganiseerd. Maar liefst 36 deelnemers maakten kennis met de golfsport via een gevarieerde snuffelstage onder leiding van golfprofessional Martin Wedema en zijn assistent oud-voetballer Gerald Sibon, ondersteund door enkele vrijwilligers van golfclub De Groene Ster. De veelal door sponsoren uitgenodigde gasten doorliepen een circuit van afslaan, korte slagen (chippen) en putten. Afsluitend mochten ze ook nog enkele holes spelen op de par-3 oefenbaan. Bij dit alles waren ook nog leuke prijzen in de vorm van golflessen te winnen.

 


Het enthousiasme spatte er vanaf en de toekomst zal uitwijzen of enkelen dusdanig door het golfvirus zijn geraakt dat we hen ooit terugzien bij het Harlingen kampioenschap.


Jeannet Haagsma eerste Lady Golfer

Het kampioenschap kent vanaf de editie 2023 maar liefst 3 winnaars. Nieuw is de categorie dames die spelen om de titel Lady Golfer of the Year. Door de dames een eigen categorie aan te bieden, hopen de organisatoren de groei van het damesgolf in Harlingen te stimuleren.

 

De debuterende winnaar in deze categorie werd Jeannet Haagsma. En het was meteen ook een overtuigende winst, want ze scoorde maar liefst 4 punten meer dan de runner up.

 

De top 3 in deze categorie:
1. Jeannet Haagsma, 26 punten
2. Catrine Ockernahl, 22 punten
3. Gerrieke Lodewijks, 22 punten

 

Erno Leguijt Talent Golfer 2023

De deelnemers met een golfhandicap hoger dan 23 strijden om de titel Talent Golfer of the Year. Mooi om te zien dat zich in deze categorie steeds meer jonge Harlinger golfers melden. Ze konden het dit jaar nog niet winnen van de wat meer geroutineerde golfers, maar het zal niet lang duren of één van de jongeren gaat zich eens aan het front melden, want talent was er genoeg.

 

Erno Leguijt, tevens lid van de organisatiecommissie, toonde de meeste vorm en won met een mooie score van 32 punten.

 

De uitslag bij de talenten:
1. Erno Leguijt, 32 punten
2. Jack Boers, 30 punten
3. IJsbrugt Feenstra, 29 punten

 

Sjoerd de Gooijer Master Golfer 2023

De deelnemers met de laagste handicaps gaan voor de Masters titel. Een prestigieuze prijs die iedere Harlinger golfer graag eens wil winnen. Het voelt als een enorme eer om voor een jaar als golfkampioen van Harlingen door het leven te mogen gaan. Voor Sjoerd de Gooijer was het overigens al de tweede keer dat hij won, want ook in 2009 was hij de beste. Daarmee voegde hij zich in een rijtje met meervoudige winnaars Jan Reier Arends en Johannes Woudstra, die ook elk tweemaal wisten te winnen.

 

De top van het klassement zag er als volgt uit:
1. Sjoerd de Gooijer, 33 punten
2. Johannes Woudstra, 32 punten
3. Wim de Keijzer, 30 punten

 

Extra prijzen

In de wedstrijd konden de deelnemers op vooraf aangewezen holes nog extra prijzen winnen. Tweemaal ging het om een zogeheten Neary, de bal met één slag het dichtst bij de hole op een korte par-3 hole en tweemaal om een Leary, de bal met 2 slagen het dichtst bij de hole op een korte par-4 hole.

 

Winnaars werden:
Neary hole 7: Wim de Keijzer
Neary hole 14: Petra Roorda
Leary hole 2: Johannes Woudstra
Leary hole 16: Erno Leguijt (na shoot out)

 

Erno won de Leary na een shoot out omdat hij evenals IJsbrugt Feenstra en Diedert Wesselius een birdy had geslagen op de betreffende hole. Een birdy is een score die onder de parscore van de hole ligt en er waren deze dag maar liefst 7 birdies, te weten:
Hole 5: Titus Wesselius
Hole 7: Sjoerd de Gooijer, Johannes Woudstra en Jan van der Veer
Hole 16: Erno Leguijt, IJsbrugt Feenstra en Diedert Wesselius

Alle winnaars werden gestoken in een hagelwitte badjas van de Harlingen Masters en ontvingen als prijs onder andere een prachtig wandbord van Harlinger aardewerk, uiteraard gemaakt door de Harlinger Aardewerkfabriek van Rikus Oswald, zelf deelnemer aan de clinic.


De prijzen weden uitgereikt door de voor deze gelegenheid tot loco-burgemeester “om ûtens” benoemde wethouder Hendrik Sijtsma. De hiertoe door de organisatie aangeboden ambtsketen, gemaakt van soft-golfballen gaf de prijsuitreiking zowel een ludiek als officieel karakter. De Harlinger golfers konden het wel waarderen, overigens net als Hendrik Sijtsma zelf.

De dag werd afgesloten met een Foodtruck festival, omlijst met muziek van DJ Vivaro. Het bleef nog lang op z’n Harlingers gezellig op en rond het terras van De Groene Ster.
 

Harlingen Masters 2023 Meesterlijk geslaagd

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Nieuwe ambtsketen burgemeester Harlingen ; -)

05-06-2023

HARLINGEN - Harlingers volgden het misschien als een soap, de perikelen rond de burgemeestersketen, de Harlinger golfers zagen er een mooie aanleiding in om op ludieke wijze een alternatief aan te bieden.

Combinatie Heeres wint moeizame vlucht Arlon

05-06-2023

HARLINGEN - Op zaterdag 3 juni 2023 werd de derde Midfondvlucht van de Afdeling Friesland van de duivensportbond gevlogen vanuit het Belgische Arlon.

Sfeervolle uitvoering Hosanna in de Waddenhal

05-06-2023

HARLINGEN - Verrassend, losjes en leuk. Kortom, een sfeervolle uitvoering van muziekvereniging Hosanna afgelopen zaterdagavond in een volle Waddenhal.

Reacties

Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen TeamFRL TeamFRL Karsten Wonen Karsten Wonen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken BENG Evenementen BENG Evenementen CZVideoful CZVideoful Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Connexa Connexa Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen
Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Connexa Connexa CZVideoful CZVideoful Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen TeamFRL TeamFRL Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje CZVideoful CZVideoful Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Connexa Connexa TeamFRL TeamFRL Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen
TeamFRL TeamFRL CZVideoful CZVideoful Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Connexa Connexa Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken BENG Evenementen BENG Evenementen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Karsten Wonen Karsten Wonen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats TeamFRL TeamFRL Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Connexa Connexa Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires