Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Harlingen Masters 2020 aanstaande

02-09-2020

HARLINGEN - Op vrijdag 11 september vindt op de baan van golfclub De Groene Ster bij Leeuwarden het golfkampioenschap van Harlingen plaats.

Mede als gevolg van de oproep van 26 juni o.a. via deze site liep het storm met aanmeldingen, waarbij de teller uiteindelijk pas stopte bij 68 liefhebbers die allen voldoen aan de gestelde Harlinger criteria. Dat wil zeggen, geen "open" kampioenschap meer, maar een deelnemersveld dat bestaat uit golfers die een sterke band met Harlingen hebben, er wonen, werken, geboren of opgegroeid zijn. Ouwe Seunen en Jonge Wieven onder elkaar zogezegd.

In de gemeente Harlingen is geen golfbaan. Deelnemers aan dit kampioenschap zijn allemaal elders lid. Bijna de helft is lid van De Groene Ster. Verder diverse deelnemers die lid zijn bij de andere Friese golfbanen in Sint Nicolaasga, Gaasterland (Oudemirdum), Ameland en Heerenveen. Maar ook deelnemers van buiten de provincie, opgegroeid in Harlingen, maar nu elders woonachtig en dus elders ook golfend. Voor diverse deelnemers wordt het dan ook een kampioenschap met een hoog reünie-gehalte. Meer dan dat is de Harlingen Masters 2020 een echt golfkampioenschap. In 2 zogenaamde handicapcategorieën zullen de deelnemers strijden om de eer om gedurende een jaar met de eretitel Harlingen Master Golfer 2020 of Harlingen Talent Golfer 2020 rond te lopen. Met de borst vooruit en de eeuwige roem in de golfbagage.

Naast de kampioenstitel zijn er ook nog diverse andere aantrekkelijke prijzen te winnen op verschillende onderdelen van het golfspel. Wie slaat de bal op geselecteerde holes het verst? Wie slaat de bal op geselecteerde holes vanaf de afslagplaats het dichtst bij de hole? En zo meer.

 

De initiatiefgroep die achter de organisatie van dit kampioenschap zit is er klaar voor, ook waar het gaat om het coronaproof houden van dit evenement. Golfen is op zich een sport die goed uit te oefenen is onder coronaprotocol. Het is immers buiten op een groot terrein en wordt gespeeld in kleine groepjes van 4 deelnemers, die heel eenvoudig de benodigde afstand van elkaar kunnen houden. Voor de afsluitende prijsuitreiking door burgemeester Roel Sluiter en het gezamenlijke diner worden in het clubhuis en op het terras stringente regels gehanteerd op basis van de voorschriften van het RIVM en de Nederlandse Golffederatie NGF. Het Harlingen Masters heeft als doel het verspreiden van het golfvirus en niet van het coronavirus.

 

  • Vrijdag 11 september om 13.00 uur klinkt het startschot en dan zal zo rond 18.00 uur bekend zijn wie er met de prijzen naar huis gaan. 

 

 

Algemeen Bedrijfsleven Sport & Recreatie

Meer nieuws

Gemeente Harlingen zoekt: Senior Communicatieadviseur

02-09-2020

HARLINGEN - Voor onze organisatie zijn wij op zoek naar een: Senior communicatieadviseur 36 uur per week voor de duur van 1 jaar.

Razende Roeland raast op volle sterkte door de herfst in

02-09-2020

HARLINGEN - Donderdagavond 21.00 uur is het weer tijd om je metal vitamine weer op te halen bij Omroep RSH via het programma Razende Roeland.

Expert Harlingen heeft alles voor een nieuw schooljaar!

02-09-2020

HARLINGEN - De laatste week Fris van Start bij Expert Harlingen is aangebroken.

Reacties

Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Broodje Nuchter Broodje Nuchter Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Food 80/20 Food 80/20 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 The Shamrock The Shamrock Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Greenart Production Greenart Production Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Broodje Nuchter Broodje Nuchter Food 80/20 Food 80/20 Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen