Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Harlingen heeft een nieuwe beeldenroute

01-02-2022

HARLINGEN - Om de toeristische beleving in Harlingen te versterken, heeft Tourist Info Harlingen in nauwe samenwerking met de gemeente Harlingen, Oud Harlingen, Stichting Stadsgidsen Harlingen en gemeentemuseum het Hannemahuis een beeldenroute ontwikkeld.

Deze beeldenroute laat zowel bezoekers als inwoners van de gemeente Harlingen op verrassende wijze kennismaken met de rijke cultuurhistorie van Harlingen.

 

Over de beeldenroute

De route voert langs 23 belangrijke punten en is een combinatie van voor Harlingen belangrijke beelden én historische figuren zoals Caspar di Robles, kaatser Hotze Schuil, koopvrouw Walle Geertsje en zeeheld Tjerk Hiddes de Vries. De route zorgt voor verbinding tussen de historische binnenstad van Harlingen, de Waddenpromenade, het Westerzeedijkgebied en de Nieuwe Willemshaven.

 

Tourist Info Harlingen & Oud Harlingen

Het idee voor een digitale beeldenroute is bij Tourist Info Harlingen ontstaan omdat er regelmatig door bezoekers werd gevraagd naar een kunstroute. “Die route is er sinds een aantal jaren helaas niet meer. Omdat er in Harlingen veel beelden staan, leek een beeldenroute ons een leuk alternatief,” verklaart Nancy Harlaar (Tourist Info Harlingen). Vrijwilligers van Tourist Info Harlingen hebben vervolgens de basis voor de beeldenroute gelegd. “Bezoekers van Harlingen vinden het leuk om meer te weten te komen over de historie van Harlingen door het maken van een themawandeling. Bijvoorbeeld onder begeleiding van een Harlinger stadsgids of met een route op papier. Daar zijn de afgelopen periode diverse digitale versies bijgekomen,” vertelt Nancy Harlaar.

De route is uiteindelijk in samenwerking met Vereniging Oud Harlingen, het Stadsgidsenteam Harlingen, gemeentemuseum het Hannemahuis en de gemeente Harlingen gerealiseerd op de toeristische website van de gemeente Harlingen. De achterliggende gedachte is om de inwoners en toeristen van de stad te informeren over de vele wetenswaardigheden van Harlingen. “Toeristen kijken echter vaak met andere ogen naar de stad en krijgen aan de hand van deze beeldenroute, al wandelend, interessante informatie over de beelden en de kunstenaars,” zegt Anneke F. Visser (redactielid Vereniging Oud Harlingen). Voor inwoners en toeristen is er in de stad in ieder geval genoeg te ontdekken.

 

Beleving van cultureel erfgoed

Wethouders Paul Schoute en Erik de Groot hebben een deel van de route gelopen. Wethouder Paul Schoute: ”Onze stad heeft prachtige beelden. Anton Wachter is een beroemd hoofdpersoon uit de boeken van Simon Vestdijk. En wanneer ik het beeld van Hotze Schuil zie, dan denk ik altijd aan de keer dat Hotze mij de regels van het kaatsen heeft uitgelegd.” Wethouder Erik de Groot: “Het is mooi om te zien dat ons cultureel erfgoed nu ook op deze manier aandacht krijgt en vooral goed dat dit samen met de verschillende partijen tot stand is gekomen. Ik kijk ernaar uit om samen verder te werken aan een prominentere plek voor ons culturele erfgoed.”

 

Harlingen Welkom aan Zee

Op de website van Harlingen Welkom aan Zee zijn meer (digitale) routes te vinden die bezoekers kunnen volgen en dat aantal zal de komende tijd zeker worden uitgebreid. “Met als doel om de informatievoorziening richting de bezoeker uit te breiden,” aldus Nancy Harlaar.

 

De nieuwe beeldenroute is te vinden op www.harlingenwelkomaanzee.nl/beeldenroute

 

Algemeen Gemeente Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Handtekening voor sneller weer een eigen thuis

01-02-2022

HARLINGEN - Actieprogramma Weer Thuis.

Romy Salverda: Armoede is niet eerlijk

01-02-2022

HARLINGEN - Mijn naam is Romy Salverda ik woon in Harlingen & in Leeuwarden, en als finaliste van Miss Beauty of Friesland 2022 zetten wij ons in voor de Linda foundation.

Uit de schatkamer van… Geert van Tuinen

01-02-2022

HARLINGEN - Donderdag 3 februari om 19.00 uur is het weer tijd voor ‘Uit de schatkamer van…’

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Zensa Moda Zensa Moda Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE The Shamrock The Shamrock Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Food 80/20 Food 80/20 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats
Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Food 80/20 Food 80/20 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona