De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Harlingen grotendeels voorzien van 5G-dekking

05-12-2020

HARLINGEN - De uitrol van het 5G-netwerk heeft voor de nodige rumoer gezorgd.

Critici beweerden dat de straling tot een chronische vermoeidheid, kanker en onvruchtbaarheid zou kunnen leiden. Zelfs het coronavirus werd in verband gebracht met 5G. Maar geen van deze beweringen wordt gestaafd door wetenschappelijk onderzoek.


Omdat er geen overtuigend bewijs is van de gevaren voor de volksgezondheid en de 5G-metingen aantonen dat de straling onder de limiet zit, kon de introductie van het 5G-netwerk dit jaar eindelijk beginnen. In juli was het zover: de drie providers met een licentie gingen van start met 5G. Terwijl de netwerken nog niet landelijk dekkend waren, konden delen van Nederland vanaf dat moment al genieten van sneller mobiel internet. Maar dus niet overal in Nederland was er dekking.

Inmiddels zijn we vier maanden verder. De providers zijn hard aan het werk geweest om de 5G-dekking te vergroten. Oude masten werden hergebruikt, nieuwe antennes werden geplaatst en gaandeweg werd het netwerk verder uitgebreid. Hoe staat het er nu voor in Harlingen?


5G in Harlingen

T-Mobile, VodafoneZiggo en KPN hebben het allen voor elkaar gekregen om Harlingen en omgeving te voorzien van 5G. Er is echter wel een duidelijk verschil te zien in het dekkingsgebied van de drie providers. Als je van plan bent om een mobiel internet abonement met 5G te nemen, dan kan dit het verschil maken bij de keuze voor een provider.


T-Mobile, de provider met inmiddels een landelijke 5G-dekking, heeft de beste dekking in Harlingen. Zowel in Harlingen als in de omringende dorpen voorziet de provider in een goede dekking. Dat geldt ook voor VodafoneZiggo, maar deze provider heeft een minder goede dekking in de omgeving. Arum, Pingjum en Witmarsum – inclusief het tussenliggende gebied - zijn bijvoorbeeld niet gedekt door het 5G-netwerk van VodafoneZiggo.
 

Algemeen Bedrijfsleven

Meer nieuws

Week van de Voedselbank op Simon Vestdijk Franeker

05-12-2020

HARLINGEN - Leerlingen van RSG Simon Vestdijk-locatie Franeker zamelden deze week vijf dozen vol levensmiddelen in voor Voedselbank De Helpende Hand.

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep RSH

05-12-2020

HARLINGEN - Zaterdag 5 december is er van 11.00 - 13.00 uur weer een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen bij Omroep RSH, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Reacties

Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zensa Moda Zensa Moda De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Copini Opticiëns Copini Opticiëns Food 80/20 Food 80/20 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus The Shamrock The Shamrock Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Omdraai De Omdraai Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen The Shamrock The Shamrock Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten