Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Harlinga viert 50-jarige bestaan met feest van herkenning

28-10-2022

HARLINGEN - Verleden en toekomst rode draad tijdens jubileumviering op 4 november.

Harlinga viert 50-jarige bestaan met feest van herkenning
Achterste rij: Jaring Plas, Greet de Groot, Piet Kuiken, Rina de Boer, Jellie Sjollema, Hans Braak Voorste rij: Klaaske Jumelet, Alie Goinga, Johan Schikker, Tjitske Jelgerhuis, Erica Smits

Wooncentrum Harlinga bestaat vijftig jaar. Dit heugelijke feit wordt op vrijdagmiddag 4 november gevierd met een themafeest waarbij de genodigden ‘Back to the future’ gaan. Vijftig jaar terug in de tijd, maar heel nadrukkelijk met een blik op de toekomst. Het stichtingsbestuur belooft onder meer een spectaculaire openingsact en meer over de toekomstplannen van Harlinga. Zo worden de nieuwbouwplannen van het wooncentrum in Plan Almenum onthuld. Het feest vindt plaats in het speciaal voor dit doel opgetrokken feestpaviljoen. Gezien de fikse stapel aanmeldingen maken veel bewoners, medewerkers, oud-medewerkers, bestuursleden en andere relaties gebruik van de uitnodiging voor het feest van de herkenning.

 

Het programma wordt aangeboden door het stichtingsbestuur. ‘Wij organiseren het feest uiteraard niet alleen. Drie bestuursleden van de Bewonerscommissie, te weten Henk Bleeker, Rob de Boer en Joop Leertouwer zijn erbij betrokken en ook Jaring Plas. Virgil Hoekstra van Hoekstra Evenementenburo voert de regie’, aldus Johan Schikker, voorzitter van het stichtingsbestuur van Harlinga.

 

Humanistische grondslag

Hij gaat terug naar de beginperiode. ‘Op 6 juni 1972 heeft Humanitas in Harlingen het initiatief genomen om huisvesting voor ouderen te realiseren op humanistische grondslag. Er was behoefte aan woningen voor ouderen en dat heeft uiteindelijk geleid tot Wooncentrum Harlinga, dat in 1975 werd geopend. Onder andere Albert Kuiper was hierbij betrokken, tevens de eerste voorzitter van Harlinga. Het complex telt 130 woningen en diverse gemeenschappelijke ruimten’, aldus Johan Schikker. ‘Een thuis voor iedereen; ongeacht geloof, ras, geaardheid, afkomst, overtuiging, enzovoort. Aan ons als bestuur de taak en verantwoordelijkheid om te zorgen voor continuïteit,  veiligheid en plezierig wonen in Harlinga tegen een betaalbare huur en redelijke servicekosten’.

 

Grote investeringen

Het huidige stichtingsbestuur, naast Johan Schikker bestaande uit Alie Goïnga, Klaaske Jumelet en Piet Kuiken, heeft in 2007 een brainstormsessie gehouden over de toekomst van Harlinga. Samen met twee oud-medewerkers van Woonzorg Nederland René Stofberg en Pieter Brugman alsook Gerry Meagher van Alynia Architecten zijn de wensen en behoeften van de toekomstige bewoners in kaart gebracht. Mede op basis daarvan is een grootscheeps renovatie- en verduurzamingstraject uitgezet, dat zeer recentelijk is afgerond. ‘Wij zijn 100 procent onafhankelijk, krijgen geen euro subsidie en hebben geen dubbeltje schuld’, merkt Schikker niet zonder trots op. ‘Wij doen er alles aan om het complex goed te onderhouden en bij te blijven met alle ontwikkelingen. Dit draagt bij aan het woongenot dat zo kenmerkend is voor Harlinga’.

 

Johan Schikker complimenteert in het verlengde de inzet van het team bestaande uit operationeel manager Jaring Plas, assistent en technische dienst Hans Braak en facilitaire dienst Rina de Boer, maar ook de slaapwachten Tjitske Jelgerhuis-de Vries, Erica Smits-van der Mei en Jellie Sjollema-Siesling. ‘Dit team zorgt ervoor dat de mensen zich veilig voelen in Harlinga. Er is 24 uur per dag iemand aanwezig om bij te springen als dat nodig is. Niet alleen een geruststellend gevoel voor de bewoners, maar zeker ook voor hun familie’.

 

Bewonerscommissie

Een belangrijke bijdrage aan het woonplezier wordt volgens de voorzitter geleverd door de zeer actieve Bewonerscommissie. ‘Er wordt hier echt enorm veel georganiseerd; van kaarten en sjoelen tot zangroepen. Van lezingen tot feesten en partijen, plus alles wat daar tussenin zit. Mensen wonen hier compleet zelfstandig, maar kunnen – als ze dat willen – zich aansluiten bij de meest uiteenlopende activiteiten. Zonder dat ze de deur uithoeven, want voor deze doeleinden is er een goed geoutilleerde recreatiezaal’.

 

Het hele pakket maakt dat mensen graag in Harlinga wonen, zo blijkt ook uit de wachtlijsten. ‘Op de zogenoemde A-lijst, oftewel de mensen die ‘direct’ in Harlinga willen komen wonen, staan meer dan 100 mensen. Mensen die iets minder haast hebben, staan op de B-lijst en dat zijn er inmiddels ook ruim 200’. Voor ons ook de reden om tijdens dit jubileum geen Open Dag te houden om geen valse verwachtingen te scheppen’, aldus Johan Schikker.

 

Saamhorigheid

Jaring Plas onderstreept de woorden van Johan Schikker. ‘Wat zeer kenmerkend is voor Harlinga, is de saamhorigheid die hier is ontstaan. Mensen wonen hier graag. Vanwege het comfort in hun appartementen, het gevoel van veiligheid omdat er altijd iemand van het team aanwezig is én omdat er zoveel wordt georganiseerd. Voor iedereen is er wel wat bij. Wie dat wil natuurlijk, want niets is verplicht, maar de volle activiteitenkalender is zeker een toegevoegde waarde’.

Dat geldt ook voor de nieuwe fitnessruimte, nieuwe was- en droogmachines, bibliotheek, computerruimte, biljartruimte, serre en diverse andere gemeenschappelijke ruimten waar Harlinga over beschikt. ‘Allemaal voor gezamenlijk gebruik van de bewoners én tegelijkertijd een ontmoetingsplaats.  ‘We wilden dat we veel eerder in Harlinga waren gaan wonen’, is een opmerking die wij heel vaak horen’.

 

Toekomst

Het stichtingsbestuur doet er alles aan om de tevredenheid en kwaliteit op een hoog niveau te houden. De onlangs afgeronde grootscheepse renovatie en verduurzamingsronde is daar slechts één voorbeeld van. Tijdens het jubileumfeest worden namelijk toekomstplannen onthuld. ‘We zijn op dit moment heel druk bezig met de afronding van onze nieuwbouwplannen in Plan Almenum, in nauwe samenwerking met De Bouwvereniging en onze (Harlinga) adviseur Bruno Zandberg van Bruzan. Het wordt een aanvulling van 25 appartementen op de bestaande 130 appartementen van Harlinga en is met name bedoeld voor mensen die in de vrije huursector een appartement zoeken. Zoals gezegd, hebben we een grote wachtlijst en daar spelen we op in. We werken daarvoor nauw samen met De Bouwvereniging. Wij hebben in het nieuwe plan Almenum grond aangekocht. Er worden 25 huurwoningen in de vrije sector gerealiseerd in opdracht van Harlinga. Op die manier kunnen wij wat doen aan onze wachtlijst, maar ook de behoeften van een aantal bewoners invullen. De woningen worden wat groter en luxer, daar is vraag naar’.

Johan Schikker spreekt van een mooie uitdaging en avontuur voor het stichtingsbestuur van Harlinga. ‘Dit is voor ons nieuw. Omdat wij een groot deel van de middelen hebben, kunnen we deze stap zetten. We bouwen de huurwoningen voor eigen rekening en risico. En zien dit als een prettige aanvulling op het bestaande aanbod van Harlinga. Op deze manier kunnen we nog meer mensen een thuis in Harlinga bieden’.

 

Algemeen Zorg & Welzijn

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Van Campen & Dijkstra Harlingen viert 1-jarig jubileum

28-10-2022

HARLINGEN – Het is alweer een jaar geleden dat Van Campen & Dijkstra, zelfstandig adviseur van RegioBank in Harlingen de deuren opende aan de Voorstraat 94 in Harlingen.

Voorbeschouwing: Zeerobben – Wolvega

28-10-2022

HARLINGEN - Kan Zeerobben de ingezette lijn na WPB een vervolg geven?

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 43 - 2022

28-10-2022

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 24 t/m 28 oktober 2022.

Reacties

Visie Events Visie Events TeamFRL TeamFRL Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Karsten Wonen Karsten Wonen CZVideoful CZVideoful Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Wellheat Shop Wellheat Shop Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok
TeamFRL TeamFRL Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wellheat Shop Wellheat Shop Karsten Wonen Karsten Wonen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events CZVideoful CZVideoful IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten
Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Visie Events Visie Events Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen CZVideoful CZVideoful Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie TeamFRL TeamFRL Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wellheat Shop Wellheat Shop Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten TeamFRL TeamFRL Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen CZVideoful CZVideoful Visie Events Visie Events Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Wellheat Shop Wellheat Shop
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Wellheat Shop Wellheat Shop Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires CZVideoful CZVideoful Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns