Odyssee scholen

Odyssee scholen

Welkom bij Stichting voor openbaar onderwijs Odyssee. ‘Leren, elke dag een avontuur!’ Passend Onderwijs van Waterpoort tot Wad.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Binnen 2019

Heerlijk Binnen 2019

20, 21 & 22 april wordt het Entrepotgebouw weer één groot culinair Foodwalhalla!
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Jawel, lieve PLUS klanten. Van zondag 24 februari t/m zaterdag 20 april kun je sparen voor vijf Fabeltjeskrant handpoppen!
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Hard werken aan boord van De Eenvoud tijdens Slach om Heech

23-06-2018

HEEG - De ‘Slach om Heech’ zorgde het afgelopen weekend dankzij een mooie wind voor spektakel en de nodige inspanning op het Heegermeer voor de bemanning van skûtsje De Eenvoud uit Harlingen.

Hard werken aan boord van De Eenvoud tijdens Slach om Heech Foto: Jaap Cuperus.

In deze twee dagen met in totaal zes wedstrijden liet de bemanning misschien niet het beste zeilwerk zien, maar het was een mooie training voor de komende IFKS om te kijken wat er nog verbeterd moet worden.

 

Zaterdag

Met in totaal maar liefst 47 deelnemende schepen was het een drukte van jewelste in het wedstrijdveld en dus goed opletten geblazen. Voor de zaterdag stonden er 3 wedstrijden ingepland en met de windkracht drie met af en toe een stevige vlaag was scherpte geboden. Bij de eerste wedstrijd werd helaas een boei geraakt was het na een strafrondje moeizaam terugkomen. De tweede start was helaas net wat te vroeg met opnieuw een resultaat in het rechter rijtje.

 

Omdat er een omgeslagen skûtsje midden in het wedstrijdveld was gezonken, was het nog de vraag of er een derde wedstrijd gezeild zou worden en kon er rustig geluncht worden aan boord. Gelukkig besloot de wedstrijdleiding dat het veilig genoeg was en werd de startlijn er weer in gelegd.

 

Bij de derde start zorgde een miscommunicatie met het voordek ervoor dat plotseling boven een ander schip gestuurd moest worden. De daaropvolgende windvlaag hing het grootzeil met de grote 1 even in de verstaging van het andere schip. Om averij te voorkomen moest er snel over startlijn gestuurd worden en werd opnieuw vals gestart. Gelukkig hield de rest van het veld elkaar op bij de pin en kon De Eenvoud in één snelle draai om het veld herstarten en tegelijkertijd het verplichte strafrondje afhandelen, om alsnog goed uit de start schieten.

 

Hierna bleek nog enige training nodig in het afwerken van de vlagen, die het ene moment beter dan het andere opgevangen werden. Het jonge team had weer een hoop geleerd en er werd ’s avonds tevreden geproost op een mooie zeildag.

 

Zondag

De wind was wat aangetrokken tot een windkracht 4 met uitschieters naar 5 en zorgde ervoor dat een rif in het zeil nodig was. Vroeg wakker worden, een weinig inzeilen en om 10 uur leek de eerste wedstrijd voor sommigen nog wat te vroeg, maar zorgde met een zesde plaats wel voor de beste plek van het weekend.

 

De tweede wedstrijd werd wederom met een prima eerste rak gestart en even gestreden voor een derde plaatst, waarna de concentratie wat wegzakte en de bemanning meer moeite met de wind had.

 

Op de zondagmiddag begon de wind verder aan te halen en verliet een aantal schepen het Heegermeer. De bemanning van De Eenvoud wilde toch nog even laten zien dat er wat meer in zat. Met hier en daar een blaar op de handen moest het laatste beetje energie aangesproken worden en kwam het schip een paar keer stevig op haar kant te liggen. Er werden dan ook mooie duels gestreden waarbij één van de schepen op de bovenwindse boei gedwongen werd. Met een paar goede laatste rakken werd de laatste wedstrijd van de ‘Slach om Heech’ gefinisht.

 

Hoewel de resultaten niet om naar huis te schrijven waren, werd het doel van het weekend zeker behaald. Er werd een hoop bijgeleerd en er werd teruggekeken op een prachtig weekend. Er gaat tot aan de start van de IFKS op 18 augustus wekelijks stevig getraind worden om dan voor een mooie plek in het klassement te kunnen strijden.

 

  • Foto's: Jaap Cuperus.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Woensdag 27 juni de finale Champions leaguevoetbalmiddag bij fc Harlingen

23-06-2018

HARLINGEN - Als navolging op het grote succes van 24 januari, 7 maart en 16 mei organiseert fc Harlingen 27 juni aanstaande voor de laatste keer een Champions Leaguevoetbalmiddag.

Reacties

Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt BENG Evenementen BENG Evenementen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Vogelaar Audio Vogelaar Audio Visie Events Visie Events Hema Harlingen Hema Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda VVV Harlingen VVV Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier de Groot Atelier de Groot HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Dio Jurien Dio Jurien ForHim Menswear ForHim Menswear Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" De Lichtboei De Lichtboei Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Vogelaar Audio Vogelaar Audio Atelier de Groot Atelier de Groot