Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Hard werken aan boord van De Eenvoud tijdens Slach om Heech

23-06-2018

HEEG - De ‘Slach om Heech’ zorgde het afgelopen weekend dankzij een mooie wind voor spektakel en de nodige inspanning op het Heegermeer voor de bemanning van skûtsje De Eenvoud uit Harlingen.

Hard werken aan boord van De Eenvoud tijdens Slach om Heech Foto: Jaap Cuperus.

In deze twee dagen met in totaal zes wedstrijden liet de bemanning misschien niet het beste zeilwerk zien, maar het was een mooie training voor de komende IFKS om te kijken wat er nog verbeterd moet worden.

 

Zaterdag

Met in totaal maar liefst 47 deelnemende schepen was het een drukte van jewelste in het wedstrijdveld en dus goed opletten geblazen. Voor de zaterdag stonden er 3 wedstrijden ingepland en met de windkracht drie met af en toe een stevige vlaag was scherpte geboden. Bij de eerste wedstrijd werd helaas een boei geraakt was het na een strafrondje moeizaam terugkomen. De tweede start was helaas net wat te vroeg met opnieuw een resultaat in het rechter rijtje.

 

Omdat er een omgeslagen skûtsje midden in het wedstrijdveld was gezonken, was het nog de vraag of er een derde wedstrijd gezeild zou worden en kon er rustig geluncht worden aan boord. Gelukkig besloot de wedstrijdleiding dat het veilig genoeg was en werd de startlijn er weer in gelegd.

 

Bij de derde start zorgde een miscommunicatie met het voordek ervoor dat plotseling boven een ander schip gestuurd moest worden. De daaropvolgende windvlaag hing het grootzeil met de grote 1 even in de verstaging van het andere schip. Om averij te voorkomen moest er snel over startlijn gestuurd worden en werd opnieuw vals gestart. Gelukkig hield de rest van het veld elkaar op bij de pin en kon De Eenvoud in één snelle draai om het veld herstarten en tegelijkertijd het verplichte strafrondje afhandelen, om alsnog goed uit de start schieten.

 

Hierna bleek nog enige training nodig in het afwerken van de vlagen, die het ene moment beter dan het andere opgevangen werden. Het jonge team had weer een hoop geleerd en er werd ’s avonds tevreden geproost op een mooie zeildag.

 

Zondag

De wind was wat aangetrokken tot een windkracht 4 met uitschieters naar 5 en zorgde ervoor dat een rif in het zeil nodig was. Vroeg wakker worden, een weinig inzeilen en om 10 uur leek de eerste wedstrijd voor sommigen nog wat te vroeg, maar zorgde met een zesde plaats wel voor de beste plek van het weekend.

 

De tweede wedstrijd werd wederom met een prima eerste rak gestart en even gestreden voor een derde plaatst, waarna de concentratie wat wegzakte en de bemanning meer moeite met de wind had.

 

Op de zondagmiddag begon de wind verder aan te halen en verliet een aantal schepen het Heegermeer. De bemanning van De Eenvoud wilde toch nog even laten zien dat er wat meer in zat. Met hier en daar een blaar op de handen moest het laatste beetje energie aangesproken worden en kwam het schip een paar keer stevig op haar kant te liggen. Er werden dan ook mooie duels gestreden waarbij één van de schepen op de bovenwindse boei gedwongen werd. Met een paar goede laatste rakken werd de laatste wedstrijd van de ‘Slach om Heech’ gefinisht.

 

Hoewel de resultaten niet om naar huis te schrijven waren, werd het doel van het weekend zeker behaald. Er werd een hoop bijgeleerd en er werd teruggekeken op een prachtig weekend. Er gaat tot aan de start van de IFKS op 18 augustus wekelijks stevig getraind worden om dan voor een mooie plek in het klassement te kunnen strijden.

 

  • Foto's: Jaap Cuperus.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Woensdag 27 juni de finale Champions leaguevoetbalmiddag bij fc Harlingen

23-06-2018

HARLINGEN - Als navolging op het grote succes van 24 januari, 7 maart en 16 mei organiseert fc Harlingen 27 juni aanstaande voor de laatste keer een Champions Leaguevoetbalmiddag.

Reacties

VVV Harlingen VVV Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hema Harlingen Hema Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber Almamater Almamater Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zensa Moda Zensa Moda Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Dio Jurien Dio Jurien ForHim Menswear ForHim Menswear Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Visie Events Visie Events De Lichtboei De Lichtboei
Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Vogelaar Audio Vogelaar Audio De Lichtboei De Lichtboei VVV Harlingen VVV Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Almamater Almamater Atelier de Groot Atelier de Groot Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen