Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren. Alinex werkt voor u!
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Hard werken aan boord van De Eenvoud tijdens Slach om Heech

23-06-2018

HEEG - De ‘Slach om Heech’ zorgde het afgelopen weekend dankzij een mooie wind voor spektakel en de nodige inspanning op het Heegermeer voor de bemanning van skûtsje De Eenvoud uit Harlingen.

Hard werken aan boord van De Eenvoud tijdens Slach om Heech Foto: Jaap Cuperus.

In deze twee dagen met in totaal zes wedstrijden liet de bemanning misschien niet het beste zeilwerk zien, maar het was een mooie training voor de komende IFKS om te kijken wat er nog verbeterd moet worden.

 

Zaterdag

Met in totaal maar liefst 47 deelnemende schepen was het een drukte van jewelste in het wedstrijdveld en dus goed opletten geblazen. Voor de zaterdag stonden er 3 wedstrijden ingepland en met de windkracht drie met af en toe een stevige vlaag was scherpte geboden. Bij de eerste wedstrijd werd helaas een boei geraakt was het na een strafrondje moeizaam terugkomen. De tweede start was helaas net wat te vroeg met opnieuw een resultaat in het rechter rijtje.

 

Omdat er een omgeslagen skûtsje midden in het wedstrijdveld was gezonken, was het nog de vraag of er een derde wedstrijd gezeild zou worden en kon er rustig geluncht worden aan boord. Gelukkig besloot de wedstrijdleiding dat het veilig genoeg was en werd de startlijn er weer in gelegd.

 

Bij de derde start zorgde een miscommunicatie met het voordek ervoor dat plotseling boven een ander schip gestuurd moest worden. De daaropvolgende windvlaag hing het grootzeil met de grote 1 even in de verstaging van het andere schip. Om averij te voorkomen moest er snel over startlijn gestuurd worden en werd opnieuw vals gestart. Gelukkig hield de rest van het veld elkaar op bij de pin en kon De Eenvoud in één snelle draai om het veld herstarten en tegelijkertijd het verplichte strafrondje afhandelen, om alsnog goed uit de start schieten.

 

Hierna bleek nog enige training nodig in het afwerken van de vlagen, die het ene moment beter dan het andere opgevangen werden. Het jonge team had weer een hoop geleerd en er werd ’s avonds tevreden geproost op een mooie zeildag.

 

Zondag

De wind was wat aangetrokken tot een windkracht 4 met uitschieters naar 5 en zorgde ervoor dat een rif in het zeil nodig was. Vroeg wakker worden, een weinig inzeilen en om 10 uur leek de eerste wedstrijd voor sommigen nog wat te vroeg, maar zorgde met een zesde plaats wel voor de beste plek van het weekend.

 

De tweede wedstrijd werd wederom met een prima eerste rak gestart en even gestreden voor een derde plaatst, waarna de concentratie wat wegzakte en de bemanning meer moeite met de wind had.

 

Op de zondagmiddag begon de wind verder aan te halen en verliet een aantal schepen het Heegermeer. De bemanning van De Eenvoud wilde toch nog even laten zien dat er wat meer in zat. Met hier en daar een blaar op de handen moest het laatste beetje energie aangesproken worden en kwam het schip een paar keer stevig op haar kant te liggen. Er werden dan ook mooie duels gestreden waarbij één van de schepen op de bovenwindse boei gedwongen werd. Met een paar goede laatste rakken werd de laatste wedstrijd van de ‘Slach om Heech’ gefinisht.

 

Hoewel de resultaten niet om naar huis te schrijven waren, werd het doel van het weekend zeker behaald. Er werd een hoop bijgeleerd en er werd teruggekeken op een prachtig weekend. Er gaat tot aan de start van de IFKS op 18 augustus wekelijks stevig getraind worden om dan voor een mooie plek in het klassement te kunnen strijden.

 

  • Foto's: Jaap Cuperus.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Woensdag 27 juni de finale Champions leaguevoetbalmiddag bij fc Harlingen

23-06-2018

HARLINGEN - Als navolging op het grote succes van 24 januari, 7 maart en 16 mei organiseert fc Harlingen 27 juni aanstaande voor de laatste keer een Champions Leaguevoetbalmiddag.

Reacties

Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hema Harlingen Hema Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Ons Food&Wine Ons Food&Wine Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns ForHim Menswear ForHim Menswear Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier de Groot Atelier de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Almamater Almamater Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Dio Jurien Dio Jurien Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas VVV Harlingen VVV Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
Visie Events Visie Events Almamater Almamater IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires VVV Harlingen VVV Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor