Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Hans Timmermans wint met Loc van Lee sterk bezet Open Harlinger Boulodrome toernooi

25-01-2018

HARLINGEN - Het sterk bezette toernooi had deelnemers uit o.a. Badhoevedorp, Groningen en Steenwijk.

Hans Timmermans wint met Loc van Lee sterk bezet Open Harlinger Boulodrome toernooi De winnaars Loc van Lee met Hans Timmerman.

Dat de Boulodrome toernooien in Harlingen zeer geliefd zijn doet blijken dat het volgende toernooi op 17 maart op één plaats na alweer vol zit.

 

Wedstrijdsecretaris Gerrit Hiemstra gaf te kennen bij zijn openingswoord van het toernooi dat dit zijn laatste toernooi is als wedstrijdsecretaris, hij stopt na 15 fantastische jaren. De belangrijkste zaken in deze 15 jaar waren met name met het toenmalige bestuur, het realiseren van de Boulodrome plus de buitenterreinen. Maar ook het mee-organiseren van het Nederlands kampioenschap voor Doublettes en het feest van het 30-jarig bestaan van Boulegoed. De opvolger van Gerrit is Roelof van der Ploeg. Hij is er helemaal klaar voor omdat hij het laatste half jaar alle ins en outs achter de wedstrijdtafel heeft meegemaakt.

 

Het toernooi

Na de drie voorgelote partijen waren er drie teams met de volle winst en ook drie met geen enkele winst. De besten uit de voorrondes Mark Norder en Martin Bakker wonnen in de A-Poule met 13-8 tegen Gerard en Coby Zijlstra uit Steenwijk. Dan wacht de halve finale tegen Hans Timmermans en Loc van Lee. Zij wisten Jur Moorlag uit Mildam en Dick Knol uit Groningen met 13-10 te verslaan. Deze vier spelers kennen elkaar door en door en spelen al jaren mee in de top van Nederland. Loc en Hans waren in bloedvorm en trekken de partij naar zich toe en de 13- 10 overwinning is een feit. Elly Prins en Cees Minnema wisten de halve finale te bereiken door Annemarie Rietman met Claude Llamas met 13-2 te verslaan. De andere halve finalisten waren Yvo Jansen Badhoevedorp met Hans van der Wouden spelend voor Kennemerland. Ze gaven Wouter Hoekstra en Han Sluter geen schijn van kans uitslag 13-2. Daarna de halve finale tegen Cees en Elly, een partij waar van alles in zat maar Yvo en Hans haalden de finale door een 13-12 overwinning.

 

De Finale

Gezien het spelniveau van beide teams zat er een spannende finale aan te komen maar niets was minder waar. De Noord- Hollanders begonnen met een 1-0 voorsprong. Hierna denderden Hans Timmerman en Loc van Lee genadeloos door. Het werd 4-1, 6-1 dan weer vier punten en het staat 10- 1. In de volgende mène hebben Hans en Loc vier kansen om de partij uit te schieten maar ze missen ook vier keer en pakken slechts één puntje stand 11- 1. Dan komt Hans Timmerman op punt te liggen. De tegenstanders Yvo Jansen en Hans van der Wouden hebben geen boulles meer. Loc schiet de partij uit 13- 1 en is de toernooiwinst zeer verdiend.

 

A-poule

1e        Hans Timmermans Le Biberon Leeuwarden met Loc van Lee Boulegoed

2e        Yvo Jansen Badhoevedorp en Hans van der Wouden Kennemerland

 

A-complementair

1e        Han Sluter Blêde boulers Mildam met Wouter Hoekstra La Boule au But Sneek

2e        Jur Moorlag Blede boulers Mildam met Dick Knol Groningen

 

B-Poule

1e        Roelof v.d. Ploeg Boulegoed met Rik Moorlag Boule Animo Dieren

2e        Frans Jan Hengst met Gretha Hoekstra Boulegoed

 

B-complementair

1e        Duco Broersma Boulegoed met Jan van Aalderen Le Boule au But Sneek

2e        Warner Stienstra Boulegoed met Sibren Stienstra Boulegoed

 

 

Gerrit Hiemstra met Roelof v.d. Ploeg.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Afslag Harlingen Politiek bij Radio Stad Harlingen

25-01-2018

HARLINGEN - Zaterdag a.s. tussen 11.00 en 14.00 uur komt de Harlinger politiek weer aan het woord in de uitzending van Afslag Harlingen politiek bij RSH.

PostNL past netwerk brievenbussen in gemeente Harlingen aan

25-01-2018

HARLINGEN - PostNL past in februari in gemeente Harlingen het netwerk van brievenbussen aan.

Kindpakket Harlingen: ieder kind kan meedoen!

25-01-2018

HARLINGEN - Het kindpakket geeft kinderen binnen de gemeente Harlingen de mogelijkheid om mee te doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Reacties

VVV Harlingen VVV Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Plus Lunenborg Plus Lunenborg Dio Jurien Dio Jurien Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Lichtboei De Lichtboei Ons Food&Wine Ons Food&Wine Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier de Groot Atelier de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires ForHim Menswear ForHim Menswear Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt IJssalon Min12 IJssalon Min12
Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe