Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
DELTA Netwerk

DELTA Netwerk

Gigasnel en stabiel glasvezel nu ook in Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Hannemahuis zorgt voor verbinding

01-11-2022

HARLINGEN - Woensdagavond 26 oktober 2022 was het zo ver.

Door Francien Nagel, Ver. Vrienden van het Hannemahuis

 

De opkomst voor dit "Uitje", was boven verwachting. De bewoners van Nicolaas Baurstraat en Admiraal Stelingwerff straat kwamen samen, in het museum Hannemahuis. Aanleiding was de aankoop van een  bijzonder schilderij van de Harlinger schilder Nicolaas Baur en het schilderij in bruikleen van het Rijksmuseum van de Harlinger Admiraal Aucke Stellingwerff. Museumdirecteur Hugo ter Avest, hield een lezing over deze twee bijzondere Harlingers. Daarna volgde een rondleiding, een afterparty met hapje en drankje. Iedereen kreeg een mooi naslagwerk over de Friese Admiraliteit of de schilder Baur met een echt uitje en een tegoedbon voor een herhaalbezoek met gast.

 

Wijkverenigingen zijn heel belangrijk:

Voorzitter en de secretaris van de Vrienden van het Hannemahuis, hebben bij elke bewoner persoonlijk een uitnodiging overhandigd. Ook door de goede samenwerking en de inzet van de voorzitters van de twee wijkverenigingen, was de opkomst geweldig. Het werd een bijzondere kennismakingsavond. Heel veel bewoners, hebben dan ook voor het eerst kennis gemaakt met hun eigen buurtbewoners, het museum, de historische Harlinger figuren Nicolaas Baur en Aucke Stellingwerff en andere Harlingers, zoals de vrijwilligers die zich inzetten voor het museum.

 

Spreek mensen persoonlijk aan

Bij het uitdelen van de uitnodigingen, zijn we door verschillende bewoners uitgenodigd om binnen te komen, om te schuilen voor de regen. We hebben heel leuke gesprekken gehad en waardevolle informatie gekregen. De bewoners bestaan uit een diverse groep van jong en oud, "ouwe seunen" en "niet seunen", met geld en zonder geld, mensen met een goede gezondheid en ook met beperkingen, mensen met een computer en zonder computer, alleenstaand of samen.

 

Nooit te oud om te leren

Door de gesprekken kregen we te horen, dat een aantal mensen graag langs willen komen om even te "kieken", sommige bewoners willen wel maar kunnen niet in verband met vervoer, veel Harlinger kinderen via de school wel in het museum komen en de moeders niet. En dat veel mensen geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Harlingen.

 

Deze informatie biedt mogelijkheden, om ideeën voor het museum beter uit te werken en de drempel voor een bezoek aan het museum te verlagen. Zodat we nog meer kunnen verbinden.

 

Verbind mensen door te investeren 

Vereniging van Vrienden van het Hannemahuis staan open voor zoveel mogelijk “verbindingen” om de drempel voor een museumbezoek te verlagen. We werken hier hard aan om nog meer bijzondere “verbindingen” te organiseren, naast het aankopen van prachtige werken voor het Hannemahuis. Het museum Hannemahuis is van en voor alle Harlingers.  Dus houd de agenda in de gaten en volg ons ook op social media van het Hannemahuis.                                                                                                                                                    

Nogmaals bedankt alle "seunen" en we zien jullie hopelijk weer snel terug.

 

 

Algemeen Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Bibliotheek geeft gratis boek weg tijdens Nederland Leest

01-11-2022

HARLINGEN - Nederland Leest, de hele maand november.

Thijs de Vries krijgt Koninklijke Onderscheiding tijdens een bijzondere gelegenheid

01-11-2022

HARLINGEN - In bijzijn van familie en de ondersteuners mocht burgemeester Ina Sjerps op 31 oktober 2022 , tijdens de algemene ledenvergadering van zmvv Zeerobben, aan de heer M. de Vries een Koninklijke Onderscheiding uitreiken voor zijn verdiensten.

Sportactiviteiten in Harlingen

01-11-2022

HARLINGEN - Woon je in Harlingen of omgeving en wil je graag sporten? Lees dan in dit artikel welke sporten je in Harlingen kunt beoefenen.

Reacties

Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats The Shamrock The Shamrock Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Visie Events Visie Events Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor