Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Groot deelnemersveld Harlinger Golfkampioenschap

01-06-2022

HARLINGEN - Volgende week vrijdag 10 juni vindt op de golfbaan van De Groene Ster bij Leeuwarden het jaarlijkse golfkampioenschap van Harlingen plaats.

Sinds 2020 draagt dit kampioenschap de illustere naam ‘Harlingen Masters’ met een knipoog naar The Masters, wereldwijd het meest prestigieuze golftoernooi voor professionele golfers.

 

De Harlingen Masters staat uitsluitend open voor deelname door golfers die een duidelijke band met Harlingen hebben, omdat ze er wonen, werken en/of geboren en getogen zijn. Voor zover bij de organisatie bekend zijn er in Harlingen circa 130 actieve golfers en daarvan hebben maar liefst 64 zich aangemeld voor het kampioenschap 2022. Daarmee raakt het deelnemersveld ook zo’n beetje aan het maximum dat geplaatst kan worden op de 18 holes baan nabij Leeuwarden.

 

De wedstrijd wordt gespeeld in twee categorieën, te weten de golfers met een mid tot hogere handicap die spelen om de titel Talent Golfer of the Year en de golfers met een mid tot lagere handicap die spelen om de titel Master Golfer of the Year. En reken maar dat 62 van de 64 deelnemers zullen jagen op de titelverdedigers uit beide groepen, zijnde Arend van der Maas bij de hogere handicaps (Talent Golfer) en Johannes Woudstra bij de lage handicaps (Master Golfer). Zij wisten zich in 2021 tot kampioenen in hun respectievelijke categorieën te kronen.

 

Als je uit Harlingen komt en je golft, dan wil je niks liever dan ooit een keer kampioen van je stad worden. En kanshebbers zijn er genoeg. In principe is iedereen een kanshebber, aangezien er met handicapverrekening wordt gespeeld (iemand met een lagere handicap moet de baan in veel minder slagen spelen dan iemand met een hogere handicap). Maar in de voorbeschouwingen worden vooral kansen toegedicht aan golfers die een dalende lijn laten zien in hun handicapverloop. Die dalende lijn houdt meestal in dat ze beter spelen dan hun handicap aangeeft; ze zitten in een fase van verbetering van hun speelniveau. Golfers weten dat van elkaar en speculeren daar op. We zouden een paar namen uit de deelnemerslijst kunnen tippen als kanshebbers, maar dat zou misschien wat te veel druk leggen op die deelnemers en hun spel niet ten goede komen.

 

Volgende week vrijdag 10 juni om 13:00 uur barst de strijd los en om circa 19:00 uur zullen tijdens het afsluitende diner de prijswinnaars bekend worden gemaakt door een vertegenwoordiger van het college van B en W van de gemeente Harlingen, tevens één van de sponsoren van dit evenement.

 

Daarbij zijn ze in goed gezelschap van lokale sponsoren die in de meeste gevallen ook vertegenwoordigd worden in het deelnemersveld: De Riedpolder (Wim Kroon), Nesta Shipping (Sander Alberda), JW van Stee BV (Jan Willem van Stee), Kuhlman Repko Shipping (Erno Leguit), Smeding Groenten en Fruit (Sjaak Smeding), Harlinger Aardewerk- en Tegelfabriek (Wandborden), Froonacker van de Witte Assurantiën (Anne Bergsma), MUTA Sport (Badjassen), Prosoft ICT (Lieuwe Hoitinga), ERP 4U (Thom van der Meulen), The Dutch (Johannes Woudstra), Jumbo Supermarkt Olaf Hermus (Goodie Bags), Cornelis Vrolijk, IJmuiden (Haring Happen) en Grafisch Centrum Harlingen (Scorekaarten). Kortom, sponsoren, organisatie en deelnemers zijn er klaar voor. Nu hopen op beter weer dan in 2021 toen het vrijwel de gehele dag regende. De vooruitzichten zijn nu gelukkig beter.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Zeerobben JO17-1 kampioen

01-06-2022

HARLINGEN - Het leek er op alsof de gehele RSG was leeg gelopen.

Succesvolle informatieavond Vrije School Harlingen

01-06-2022

HARLINGEN - Als alles volgens plan gaat, opent er in 2023/2024 een vrijeschool in Harlingen.

Razende Roeland praat over een boek “Metal als je het hoort: Kippenvel!”

01-06-2022

HARLINGEN - Donderdagavond 21.00 uur en ja je metal vitamine staan weer klaar bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn.

Reacties

Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE The Shamrock The Shamrock Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
The Shamrock The Shamrock De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie