RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Grondwerk voor recreatiepark Westerzeedijk gestart

02-07-2021

HARLINGEN - Verhoeve Milieu en Water is in opdracht van gemeente Harlingen op maandag 21 juni gestart aan de Westerzeedijk.

Grondwerk voor recreatiepark Westerzeedijk gestart Wethouder De Groot geeft de symbolische aftrap voor het grondwerk. Foto: Joachim de Ruijter
In het gebied zijn delen die niet voldoen aan de bodemkwaliteit die wordt gevraagd in de nieuwe bestemming van deze locatie als recreatiepark. Dit komt doordat de grond in het verleden is opgehoogd met grond en puin waar ook vervuiling in zit van zware metalen en PAK. De vervuilde delen worden gesaneerd. Sanering betekent dat de bovenste 50 cm van de bodem wordt afgegraven.
 

17.000 kuub grond

Ook wordt grondwerk uitgevoerd voor de aanleg van nieuwe watergangen. Daarnaast worden de funderingen van het oude zwembad De Koemen gesloopt. In totaal wordt er ongeveer 17.000 kuub grond afgegraven en aangevuld met schone grond afkomstig van andere gemeentelijke projecten in Harlingen.
 

Hergebruik bij Oostpoort en Balklandpark

Grond die uitgegraven wordt, blijft eerst op de locatie liggen. Daar wordt onderzocht hoe ernstig de vervuiling is, of de grond geschikt is voor hergebruik en op welke wijze dit kan. Wethouder Erik de Groot: “De verwachting is dat het grootste deel van de grond geschikt is voor hergebruik. Deze grond krijgt dan een nieuwe bestemming in Oostpoort en voor specifieke onderdelen in het nieuw aan te leggen Balklandpark. Zo verbinden we de werkzaamheden van verschillende projecten binnen de gemeenten. De grond die bij ene project over is, kunnen we bij een ander project juist weer goed gebruiken. De grond die ernstig vervuild is, wordt door Verhoeve afgevoerd en wordt niet meer gebruikt. Hiermee wordt een groot deel van het Westerzeedijk gebied gereed gemaakt voor aanleg in 2022 van het recreatiepark, uitbereiding van de camping en een nieuwe wandelverbinding.”
 

Gebiedsontwikkeling Westerzeedijk

Gemeente Harlingen heeft samen met provincie Fryslân en Wetterskip Fryslân de ambitie om het Westerzeedijkgebied verder te gaan ontwikkelen voor een duurzame toeristisch-recreatieve versterking. Belangrijke voorwaarde hierbij is dat de aantrekkelijkheid van het strand verbeterd wordt. Voor dit pilotproject is subsidie ontvangen van het Waddenfonds en provincie Fryslân.

Algemeen Gemeente Natuur & Milieu

Meer nieuws

Schoolkinderen op versierde fietsen door nieuwe tunnel

02-07-2021

HARLINGEN - Vrijdagmiddag fietsten meer dan 60 kinderen van basisschool Middelstein op hun versierde fietsen door de nieuwe fietstunnel.

Primeurs tijdens diploma-uitreiking Maritieme Academie Harlingen

02-07-2021

HARLINGEN - Alle vierdejaars leerlingen van de Maritieme Academie Harlingen hebben vrijdag hun diploma in ontvangst mogen nemen.

Zomer aan Zee: Openluchtvoorstelling “Vorst aan de grond”

02-07-2021

HARLINGEN - Onder de noemer ‘Friday on the Beach’ lanceert de gemeente Harlingen deze zomer tien vrijdagavonden met culturele activiteiten.

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn BENG Evenementen BENG Evenementen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Food 80/20 Food 80/20 De Omdraai De Omdraai Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen The Shamrock The Shamrock Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Food 80/20 Food 80/20 Zensa Moda Zensa Moda Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Omdraai De Omdraai Karsten Wonen Karsten Wonen