Marinierskapel

Marinierskapel

Vrijdag 15 juni verzorgt de Marinierskapel, een van de beste militaire orkesten ter wereld met meer dan 50 topmusici, een concert in Harlingen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
1 juni 2018

1 juni 2018

Het maximale aantal inschrijvingen voor Harlingen Open Golf is bereikt. U kunt zich helaas niet meer aanmelden voor het toernooi of de clinic.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

GroenLinks Harlingen zal eerst niet deelnemen aan verdere coalitie onderhandelingen

06-04-2018

HARLINGEN - Wij kijken met genoegen naar een constructief en open gesprek met de informateur.

Helaas heeft dat niet geleid tot het resultaat waar we op hadden gehoopt. 

 

Gelet op de grote maatschappelijke vragen waar Harlingen voor staat; het in stand houden van het sociale domein, het opwekken van groene energie, het aanjagen van de circulaire economie (schone bedrijven naar Harlingen halen), het bouwen van duurzame huizen was GroenLinks inhoudelijk een goede samenwerkingspartner voor dit college geweest. Gelet op de verkiezingsuitslag (Harlingen koos links) en de programmatische en politieke overeenkomsten met de PvdA zou GroenLinks een voor de hand liggende keuze zijn geweest. Het lijkt erop dat de getalsmatige verhoudingen nu de doorslag hebben gegeven, door te kiezen voor een 10-koppige coalitie, PvdA, CDA, VVD. 

 

Wij kijken een beetje bezorgd naar deze keuze, immers zou dit kunnen betekenen dat wij in de komende 4 jaar onze milieucategorie van 4 naar 5 zien verhogen, met als gevolgen dat zwaar vervuilende industrie naar Harlingen getrokken wordt. Wij hopen dan ook dat er een college tot stand komt waarbinnen ruimte is voor vernieuwing en innovatie vanuit andere partijen. Een college dat ruimte geeft aan vooral groene en sociale initiatieven. Een college dat open in verbinding staat met de Harlinger samenleving van nu en van de toekomst!  

 

Wij zijn natuurlijk best een beetje teleurgesteld. Wij hadden graag een plek in het nieuwe college ingenomen. Omdat het kan, over links. Maar ook vanuit de raad zullen wij ons steentje bijdragen aan de maatschappelijke vraagstukken die op Harlingen af komen. Wij blijven ons voor de volle 100% inzetten voor een groen en sociaal Harlingen. Zo zullen wij ons o.a. vol inzetten voor projecten rondom cradle to cradle, circulaire economie en de wethouder van geluk!

 

Stephanie Geurtz - GroenLinks Harlingen

 

Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

De zeewind lijkt wonderen te doen in Harlingen

06-04-2018

HARLINGEN - De Friese zeewind lijkt wonderen te doen voor de Hollandse dammers in Harlingen: slechts een minderheid van de partijen eindigde in remise.

Autismeweek ook in het AIC Harlingen

06-04-2018

HARLINGEN - Donderdag 5 april was er in het kader van de week van het autisme een lezing bij het AIC in Nieuw Zuid.

Informateur Hein Kuiken presenteert zijn eerste bevindingen aan de gemeenteraad

06-04-2018

HARLINGEN - Vrijdagmiddag is in de Groenlandsvaarder een bijeenkomst, waar de raad geïnformeerd is over de bevindingen van de eerste gesprekken en heeft Hein Kuiken bekend gemaakt met welke partijen de gesprekken, om te komen tot een coalitie, worden voortgezet.

Reacties

Ons Food&Wine Ons Food&Wine Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje De Lichtboei De Lichtboei Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Atelier de Groot Atelier de Groot Visie Events Visie Events Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hubo-Faber Hubo-Faber Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns ForHim Menswear ForHim Menswear Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Dio Jurien Dio Jurien Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Fotografie Dorus Fotografie Dorus Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad VVV Harlingen VVV Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen
Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg ForHim Menswear ForHim Menswear Almamater Almamater Hema Harlingen Hema Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier de Groot Atelier de Groot Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus