Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
DELTA Netwerk

DELTA Netwerk

Gigasnel en stabiel glasvezel nu ook in Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Groen Links Harlingen: Gemeenteraad verkiezingen in aantocht

17-01-2022

HARLINGEN - Vier jaren gingen voorbij – We kiezen weer een nieuwe gemeenteraad.

Op woensdag 16 maart mogen de Harlingers, Midlumers en Wijnaldumers, net als alle andere kiesgerechtigde Nederlanders, naar de stembus. Dat wordt best wel spannend, want de politiek heeft zichzelf aardig tekort gedaan.

 

Het gedoe in Den Haag, het lange onderhandelen over een nieuw (oud) kabinet, dat alles veroorzaakt bij de kiezer een afnemend vertrouwen in die politiek. Daar krijgen de gemeentelijke politici ook een ‘tik’ van mee. In de Harlinger raad dreigde het wegvallen van GroenLinks. De lijsttrekker en huidig raadslid Stephanie Geurts vertrok naar Steenwijk. Aanvankelijk leek er geen opvolging te zijn. Tegelijkertijd bestond het bestuur van de afdeling enkel nog uit een voorzitter en een penningmeester. Joop van der Heide, voormalig Raadslid en Statenlid greep in: hij meldde zich voor een verkiesbare plaats en werd tevens secretaris van de afdeling.

 

De motivatie van Van der Heide was en is duidelijk: “GroenLinks is vanaf de oprichting in 1989 actief in de Harlinger politieke arena. Als je deze termijn laat lopen wordt het heel moeilijk om terug te komen. Bovendien wordt de linkervleugel dan wel heel erg dun. Er is nog veel te winnen, maar dat mag niet alleen afhangen van het rechtse blok”.

 

Het belangrijkste trefwoord in het verkiezingsprogramma van GroenLinks én daarbuiten is en blijft samenwerken. Zoeken naar wat je met elkaar gemeen hebt en daarmee aan de slag. En ophouden met het wijzen naar elkaar. Samenwerking staat van oudsher aan de basis van GroenLinks. Samen sterk, want wellicht weet u het nog: in GroenLinks verenigden zich de Communistische Partij Nederland (CPN), de Evangelische Volkspartij (EVP), de Pacifistisch Socialistische Partij (PSP) en de Politieke Partij Radicalen (PPR). Joop van der Heide: “Ik hev er nocht an om tussen de tallships door te laveren naar een gezonde, groene gemeenschap in stad en dorpen. Onze lijsttrekker Antoinette Berkouwer begint met groot enthousiasme en vertrouwen aan die missie. Met hopelijk nog een paar collega’s!”

 

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

NIVO verhoogt per direct uurloon jeugd

17-01-2022

HARLINGEN - Om het voor jongeren aantrekkelijker te maken om in de schoonmaaksector te werken, worden per 1 april 2022 landelijk de jeugdlonen verhoogd.

Zwembad Het Derde Haad weer open!

17-01-2022

HARLINGEN - Yes, door de nieuwe versoepelingen kunnen wij jullie allemaal weer welkom heten.

Reacties

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie The Shamrock The Shamrock Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken
Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken