Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Zoutwinning bij RSH

Zoutwinning bij RSH

Op 24 november staat Omroep RSH van 19.00 en 21.00 uur stil bij de zoutwinning in Harlingen. Stuur uw vragen naar de redactie. Ze zijn de rode draad voor onze uitzending: info@pilotharlingen.nl
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Groen in de raad – Vriendschap en verbinding

05-03-2020

HARLINGEN - Deze twee woorden zijn voor mij onlosmakelijk verbonden met politiek.

Ervan uitgaande dat ieder mens handelt vanuit een positieve intentie, probeer ik in iedereen iets te vinden waarmee ik mij kan verbinden, waarin ik vriendschap kan zien.

 

Sommige mensen vinden dit een merkwaardige benadering. Ook in de politiek valt dit niet altijd in goede aarde. In de geschiedenis en ook tegenwoordig zie je, helaas, de neiging tot polarisatie. Soms meer, soms minder duidelijk gebeurt dit door anderen in een slecht daglicht te zetten, te discrimineren of persoonlijk aan te vallen. Zoals we weten zijn veel mensen daar gevoelig voor.

 

Ik houd niet van polarisatie. Wel houd ik van een duidelijk standpunt en een eigen mening. En van het vinden van gezamenlijke doelen. In de samenwerking schuilt kracht en beweging en in de eigen standpunten en de verschillen ligt juist de kleur, de nuance.

 

Deze benadering zorgt soms voor verwarring en in het zwart/wit denken gaan de  kleur en de nuance soms verloren. Niet altijd kan je voor honderd procent ergens voor of tegen zijn. Soms zie je goede kanten in een gedeelte van een voorstel, maar ben je het niet eens met het geheel. Dat maakt zaken ingewikkelder.

 

Bernard Halda, een Franse schrijver zei ooit: “Vriendschap is alleen echt wanneer zij de meningen vrijlaat.” Het is gemakkelijk om iemand die jouw visie deelt als vriend te beschouwen, maar blijft dat zoals er verschil van mening is? Blijf je hem dan als vriend herkennen?

 

Vriendschap is iets wonderlijks. Het is een begrip vol vertrouwen, met ruimte voor vallen en opstaan, voor interpretatie, debat en vragen. Van het woord 'vriendschap zei Augustine Birrell, Engels politicus (1850-1933): “De aanblik op schrift maakt ons hart al warm”.

Vriendschap is een gevoel dat helpt tegen eenzaamheid en onzekerheid, een beleving van plezier, vertrouwen en zekerheid.

 

Vriendschap en verbinding zal het komende jaar en in de toekomst een grote rol spelen bij GroenLinks Harlingen. Om dit thema te lanceren hebben wij een kick-off georganiseerd. Samen met de Harlinger schrijver en journalist Simon Vuijk, onder andere bekend als 'de vriendschapzaaier', gaan wij op zoek naar vriendschap. Wil jij erbij zijn? Je bent welkom!

 

Vrijdag 13 maart, 16.00 – 18.00 in het station Harlingen.

 

 

 

Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Dijkstra & Geelhoed airco service squash competitie

05-03-2020

HARLINGEN - Verslag van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

Razende Roeland raast nu wekelijks!

05-03-2020

HARLINGEN - Vanaf vandaag, donderdag 5 maart 2020, gaat ik jullie wekelijks voorzien van de nodige Grunge, Metal en (Hard) Rock.

Reacties

Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Greenart Production Greenart Production Broodje Nuchter Broodje Nuchter Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Food 80/20 Food 80/20 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires De Lichtboei De Lichtboei Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt
Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn De Lichtboei De Lichtboei Food 80/20 Food 80/20 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje The Shamrock The Shamrock Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok