RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Groen in de raad – Alle hens aan dek!

07-10-2021

HARLINGEN - Een oud Nederlands gezegde, oorspronkelijk uit de zeevaart.

Een oproep aan de bemanning. Kom onmiddellijk aan dek, er is haast bij.

 

De kreet spookt al een tijdje door mijn hoofd. Zeker nu de gemeenteraadsverkiezingen eraan komen. Een kantelmoment; groeit GroenLinks of verdwijnt het van de kaart? Een beslissing die mee afhangt van jullie, leden en sympathisanten van GroenLinks. Want wij – het afdelingsbestuur en de fractie – hebben menskracht nodig. Alle handen aan dek!

 

Nog even en wij moeten de kandidatenlijst indienen, de campagne vormgeven en de puntjes op de i zetten voor het nieuwe raadsprogramma. Onze wensenlijst is lang, maar de groep mensen die er nu voor gaat is te klein. Ons bestuur bestaat uit anderhalve persoon, er is niemand voor de campagne, het opstellen van het programma, het samenstellen van de kandidatenlijst. En dat terwijl we vóór het einde van deze maand het raamwerk voor de verkiezingen in de steigers zouden moeten zetten.

 

Werk aan de winkel

Het is niet te laat. Maar er is werk aan de winkel. Als jij wil dat wij in Harlingen zichtbaar blijven ben jij diegene die zichtbaar moet worden.  Of, als jou dat niet lukt, ga dan met ons mee op zoek naar de juiste mensen. Grijp jij deze kans?

 

Dit is je kans om het podium op te gaan, voor het nemen van beslissingen met invloed op de leefomgeving, op de natuur, op sociale vraagstukken, op financiële stromen, op bestuurlijke vernieuwing, op de wijze waarop wij wonen en leven, nu en in de toekomst.

 

Als raadslid van GroenLinks in onze bijzondere gemeente Harlingen heb ik veel mooie dingen meegemaakt. Altijd vanuit mijn eigen en de GroenLinks waarden. Niemand mag tussen wal en schip vallen, iedereen telt mee, wij dragen zorg voor de aarde en maken afwegingen tussen snelle winst en duurzaam geluk.

 

Dankzij de bevlogen achterban, specialisten op hun gebied, kwam ik deze raadsperiode op bijna alle onderwerpen goed beslagen ten ijs. We konden als GroenLinks werkelijk iets betekenen voor Harlingen. Het is niet af. Er liggen nog zoveel uitdagingen en er zijn nog zoveel kansen!

 

Groene groet

Stephanie Geurtz

Raadsfractie GroenLinks

 

Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 40

07-10-2021

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 4 t/m 7 oktober 2021.

Bekerhockey en lasergamen bij HMHC

07-10-2021

HARLINGEN - Komende weekend is er alle dagen wat te beleven bij HMHC aan de Westerzeedijk.

De week van de scheidsrechter

07-10-2021

HARLINGEN - Er was vorige week al de dag van de materiaalman en afgelopen week was het ook nog eens de week van de scheidsrechter.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Food 80/20 Food 80/20 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber The Shamrock The Shamrock Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Omdraai De Omdraai Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Omdraai De Omdraai Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Food 80/20 Food 80/20 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot