Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Groen in de raad

21-12-2021

HARLINGEN - En dan is het daar: Het afscheid.

En ondanks dat het goed voorbereid, aangekondigd, ingeleid en georganiseerd is – ineens is het definitief. De laatste fractievergadering, de laatste raadsvergadering en de laatste keer de huisdeur achter mij dicht trekken, de laatste keer zwaaien naar de buren.

 

Er zijn van die bijzondere ogenblikken bij elke laatste keer. Momenten van herinnering en verstandhouding, bijzondere momenten die waarde aan het verleden en vertrouwen in de toekomst geven.

 

Stokje

Mijn laatste fractievergadering vorige week bijvoorbeeld. Zaten wij een aantal maanden geleden nog te zoeken naar hoe nu verder met GroenLinks - nu zat er naast de sterke en ervaren achterban een aantal nieuwe gezichten. Welkom!

 

Onze oproep heeft geholpen, sommigen beseften dat het nu tijd is om op te staan, het stokje over te nemen, nieuwe energie in te brengen en ervoor te zorgen dat GroenLinks Harlingen ook in toekomst volop aanwezig is.

 

En de trouwe achterban die elke vergadering aanwezig is, meedenkt en -doet en hun expertise volledig ter beschikking stelt. De leden van het bestuur, Gijs van Hesteren die altijd klaar stond voor mij, dag en nacht bereikbaar was en met zijn kijk op de wereld mij vaak de richting wees, Joop van der Heide die als geen ander officiële vergaderingen weet te organiseren en altijd op tijd de stukken voor elkaar heeft, Lajos van Burik, die niet alleen onze kas als penningmeester beheerde maar ook de begrotingen van het college onder de loep wist te leggen. Of Janny Travaille die altijd een oog voor de sociale misstanden en uitdagingen wist te houden. En Antoinette (A. Berkouwer, lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022), die mij de gehele periode actief ondersteund heeft, al vaak in de commissies plaats heeft genomen en klaar voor de volgende stap is. Fijn om met deze en andere experts samen te mogen werken – één voor één goud waard!

 

Het afscheid van mijn fractie is misschien wel het meest ingrijpende bij deze verhuizing. Ieder van hen heeft een hele speciale rol in mijn leven gehad, bijgedragen aan de successen van GroenLinks, maar vooral bijgedragen aan mijn gevoel van thuis zijn, geborgen zijn. Ik neem dit mee – dit gevoel, het vertrouwen dat wij als GroenLinks veel kunnen betekenen, oplossingen vinden, samenwerken intern en extern, het besef hoe sterk je samen kan staan.

Nu zwaai ik met vol vertrouwen én met een traan en een lach hier allen gedag.

 

Afscheid

De laatste raadsvergadering. Die was ook opmerkelijk! Om half een ‘s nachts werd die geschorst. Bijna uniek! Bijzonder dat de laatste dan toch nét niet de laatste is. Dat het zo lang duurde had twee oorzaken. Aan de ene kant een overvolle agenda, met punten waar wij raadsleden allemaal wel iets van vinden. Aan de andere kant was te proeven dat de verkiezingen eraan komen. Het is nu de tijd waarin de toon scherper wordt, de debatten nog meer draaien om de eigen uitgangspunten, en het belang van je eigen partijkleur urgenter wordt. Op 22 december wordt de geschorste vergadering voortgezet; dat wordt dan echt de laatste. Voor nu, voor mij.

 

Afscheid is ook altijd een nieuw begin. Het vertrekken uit Harlingen betekent ook het aankomen in mijn nieuwe thuishaven – Steenwijk. Hier mag ik als lijsttrekker de komende maanden aan de slag; ik ga mij inzetten voor een sociaal en groen geluid. En ook hier liggen kansen, sommige voor het oprapen en andere misschien nog iets verborgen. De globale onderwerpen als klimaat, de Covid-pandemie, woningbouw en de transitie naar een eerlijke economie houden alle gemeenten bezig en daarnaast bieden de plaatselijke uitdagingen veel ruimte voor onze groene en linkse fractie!

 

Ik heb daar zin in! Op naar een nieuwe horizon.

 

En dan is die er, de laatste groen in de raad, de laatste zin – dank je wel Harlingen! En tot ziens!

 

Stephanie Geurtz

GroenLinks Harlingen

 

 

Algemeen Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Bibliotheek geopend tijdens lockdown

21-12-2021

HARLINGEN - De deuren van de bibliotheek blijven geopend tijdens deze lockdown.

Lichtpuntjes in de donkere decembermaand

21-12-2021

HARLINGEN - Net als de afgelopen jaren heeft Stichting Present Noordwest Friesland weer bemiddeld tussen kerstengelen en mensen die een beetje aandacht goed kunnen gebruiken.

Schoonmaakbedrijf NIVO heeft vacatures in Harlingen

21-12-2021

HARLINGEN - Schoonmaakbedrijf NIVO heeft circa 1200 medewerkers actief aan het werk bij opdrachtgevers in heel Noord Nederland.

Reacties

Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Food 80/20 Food 80/20 Visie Events Visie Events De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber The Shamrock The Shamrock Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda
Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Copini Opticiëns Copini Opticiëns The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda