Vuurwerkdealer Hubo Faber

Vuurwerkdealer Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen en omstreken? Dan is Hubo Faber het adres voor uw vuurwerk!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Open dag en Doe-middagen

Open dag en Doe-middagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? Kom kijken en kennis maken op de rsg Simon Vestdijk!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
LOTENactie!

LOTENactie!

Inkopen voor de feestdagen doe je natuurlijk in Harlingen. Daar maak je in december kans op 10x €449,-! Welkom aan Zee!
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
Plus en The Voice

Plus en The Voice

Beleef The voice of Holland intenser dan ooit bij PLUS Lunenborg. Spaar voor exclusieve The voice of Holland gadgets.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Groei Zeerobben leidt tot integratie met woonwijk

25-07-2018

HARLINGEN - Door de combinatie van voortgaande groei en de invoering van jaargangen voor de jeugd onder 13 jaar.

Groei Zeerobben leidt tot integratie met woonwijk Het prachtig gelegen openbare trapveldje zal binnenkort op de zaterdag voor Zeerobben als extra speelveld gaan dienen. Foto: Frans Bode.

Maakt dat de voetbalvereniging Zeerobben voor het komende voetbalseizoen vooralsnog 40 teams bij de KNVB heeft ingeschreven voor deelname aan de competities. 

 

Daarboven komen dan nog de Waddenrobkes (jeugd onder 7 jaar), een groep die bij Zeerobben de laatste jaren steeds uit 40 tot 50 kinderen bestaat. Dat zijn dan nogmaals minimaal 10 teams van 4.

 

Dat alles maakt dat de club op basis van geldende normen recht zou hebben op uitbreiding van het complex met een extra veld. Maar ook als het gaat om kleedruimtes en parkeren is er sprake van ruimtegebrek op het Oostersportpark. Dat alles heeft Zeerobben verwoord in een visiedocument dat is ingediend bij de gemeente en waarover reeds meerdere gesprekken met de verantwoordelijke wethouder en zijn ambtenaren zijn gevoerd. Gezien de ligging van het complex, omgeven door terreinen die veelal niet van de gemeente zijn, is uitbreiding op korte termijn geen eenvoudige zaak. Dat besef leeft bij beide partijen en zal aanleiding zijn voor verdere studies en gesprekken die tot oplossingen zullen moeten leiden.

Om in ieder geval de nood op korte termijn te lenigen is -althans voor een proefperiode van een jaar- een oplossing gevonden door wedstrijden van de jongste jeugd JO8 en JO9 te laten spelen op het openbare trapveldje gelegen op de hoek Achlumerdijk/F. Domela Nieuwenhuisstraat. Deze leeftijdscategorieën spelen in teams van 6 tegen 6 op een veld van 30 bij 42,5 meter en dat past precies op genoemde locatie. Een locatie overigens die wel gewoon openbaar terrein blijft, vrijelijk toegankelijk voor iedereen. Slechts op de zaterdagmorgens in de periodes september t/m december en maart t/m mei zullen er van ca. 09.00 uur tot ca. 12.00 uur enkele wedstrijden worden gespeeld. Publiek is daarbij meer dan welkom, doch wordt verzocht op die momenten slechts gebruik te maken van de ruimtes en paden aan de zijkanten. Op alle andere momenten van de week is het trapveldje natuurlijk geheel toegankelijk voor iedereen. Wel vragen de gemeente Harlingen en Zeerobben aandacht van hondenbezitters voor het feit dat het trapveldje dus door kinderen wordt gebruikt en dat het wenselijk is het veldje niet als honden uitlaatplek te gebruiken. En gaat het toch een keertje fout? In het belang van de kinderen: opruimen graag.

Vanaf het Oostersportpark gaat Zeerobben toegang tot het extra veld krijgen middels een eigen brug die zal worden aangelegd over de sloot die het sportpark scheidt van de openbare ruimte. Deze fraaie oplossing wordt mede mogelijk gemaakt door de De Boer & de Groot BV te Harlingen.

Het gebruik van het veld door Zeerobben zal niet of nauwelijks tot beperkingen van het openbaar gebruik leiden. Sterker nog, gebruikers zullen alleen maar profiteren van de verbetering van de grasmat van het veldje. Deze ontwikkeling is daarmee een mooi voorbeeld van integratie tussen buurt en sportvereniging.

 


 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

HOOP krijgt antwoord

25-07-2018

HARLINGEN - Naar aanleiding van de vorige editie van Tall Ships Races heeft Johan Erents van HOOP, een aantal vragen gesteld aan de organisatie.

Grande Finale Opruiming!

25-07-2018

HARLINGEN - Nu nog meer voordeel bij Kamsma Schoenen.

Schitterende Horecakaatspartij op de Voorstraat

25-07-2018

HARLINGEN - Het weer was fraai, het was druk, het was gezellig en men kon genieten van fraaie kaatspartijen wat wil je nog meer.

Reacties

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Ons Food&Wine Ons Food&Wine Vogelaar Audio Vogelaar Audio Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier de Groot Atelier de Groot Dio Jurien Dio Jurien Almamater Almamater IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE VVV Harlingen VVV Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe ForHim Menswear ForHim Menswear Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Karsten Wonen Karsten Wonen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hema Harlingen Hema Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Lichtboei De Lichtboei
Atelier de Groot Atelier de Groot Vogelaar Audio Vogelaar Audio Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Almamater Almamater Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Ons Food&Wine Ons Food&Wine Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis