Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
DELTA Netwerk

DELTA Netwerk

Gigasnel en stabiel glasvezel nu ook in Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Gratis offerte voor woningisolatie in Harlingen

10-01-2022

HARLINGEN - Isolatiebedrijf Friesland biedt inwoners uit de hele gemeente een gratis offerte voor isolatie van hun woning.

Daarmee wil het bedrijf bijdragen aan de plannen van de gemeente om woningen eerst te isoleren en pas daarna gasvrij te maken.

 

Tot 2030 worden dorpen en woonwijken in de gemeenten Harlingen en Waadhoeke nog niet van het aardgas gehaald. Beide gemeenten maakten onlangs bekend dat zij de komende jaren eerst gaan inzetten op het isoleren van woningen. In de Warmte Transitievisie valt te lezen dat zowel Harlingen als Waadhoeke het te vroeg om nu al te zeggen welke wijken en dorpen er van het gas af moeten. Maar beide plattelandsgemeenten zien wel in dat er snel een oplossing moet worden bedacht voor het probleem.

 

Eerst isolatie, dan gasvrij-klaar 

Volgens wethouder Harry Boon (CDA) is isolatie in Harlingen voor nu een reëlere aanpak dan het afkoppelen van woningen van het gas. Aan Harlingen Boeit laat de wethouder van onder andere Milieu en Duurzaamheid weten dat het nu nog erg duur is om een woning die met gas verwarmd wordt op een andere wijze te verwarmen. Daardoor is er met woningisolatie al een forse besparing op korte termijn te behalen. Op deze manier maakt de gemeente alle woningen stapsgewijs aardgasvrij-klaar en hebben inwoners eerder profijt van de energietransitie.

 

Minder gasverbruik door isolatie

Door woningen in Harlingen en Waadhoeke eerst te isoleren, kan het gasverbruik in beide gemeenten al tamelijk vroeg al worden teruggedrongen. Er is namelijk minder gas nodig om woningen te verwarmen wanneer deze goed geïsoleerd zijn. Ook is het voor velen een goedkopere manier om deel te nemen aan de energietransitie; het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp is in vergelijking tot isolatie een stuk duurder. Voor de isolatie van woningen in Harlingen worden op dit moment ook gekeken naar gemeentelijke subsidies.

 

Gratis offerte voor woningisolatie

Wil je meer weten over isolatie en subsidies? Op de website van Isolatiebedrijf Friesland vraag je gratis een vrijblijvende prijsopgave aan voor bodemisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie of dakisolatie. Zo weet je direct hoeveel het kost.

 

Algemeen Bedrijfsleven Natuur & Milieu

Meer nieuws

Diploma verenigingsscheidsrechter voor Daisy Zeilmaker

10-01-2022

HARLINGEN - Daisy Zeilmaker is geslaagd en heeft haar diploma verenigingsscheidsrechter gehaald.

Reacties

The Shamrock The Shamrock Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten BENG Evenementen BENG Evenementen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns The Shamrock The Shamrock BENG Evenementen BENG Evenementen