De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Gratis e-books, een vakantie-abonnement en meer zomeracties van de bibliotheek

25-07-2021

HARLINGEN - Bibliotheken Noord Fryslân zorgt met heel veel acties dat leden en dan met name kinderen de bibliotheek deze zomer niet vergeten.

Zo lenen kinderen de hele zomer gratis e-books en luisterboeken. En zijn er in alle vestigingen, de hele zomer lang activiteiten. Voor ouders is er bovendien een voordelig vakantie-abonnement.

 

De bibliotheek hoopt met zulke acties dat kinderen deze vakantie blijven lezen. Dat is belangrijk, want wie de hele zomer geen boek aanraakt, kan wel tot twee leesniveaus terugzakken. Die achterstand is later moeilijk weer in te halen. Terwijl lezen op zoveel manieren én overal kan. De e-books en luisterboeken die kinderen kunnen lenen via de gratis Online bibliotheek-app zijn bijvoorbeeld ook ideaal voor op de achterbank of in de hangmat. Alleen voor het downloaden van de boeken is internet nodig, daarna kunnen kinderen offline lezen. De leden van de bibliotheek lenen altijd gratis e-books, maar deze zomer kunnen ook kinderen die nog geen gratis abonnement hebben, toch gratis e-books lenen.

 

Bibliotheekpas mee op vakantie

Voor volwassenen is er deze zomer het vakantie-abonnement. Dat abonnement kost maar zeven euro vijftig en duurt drie maanden. Het abonnement kan via de website van de bibliotheek of aan de balie afgesloten worden. Wie al lid is van de bibliotheek en op vakantie gaat in eigen land, kan het beste de bibliotheekpas meenemen, want die is in het hele land geldig. Dat heet gastlenen: met het pasje van een Friese bibliotheek ook lenen aan de kust, op de Veluwe, in Zeeland of op een Waddeneiland.

 

Een zomer vol activiteiten

De deuren van de bibliotheek staan deze zomer ook wagenwijd open voor de kinderactiviteiten. Elke week in elke vestiging, zestig activiteiten in totaal. Kinderen kunnen er bijvoorbeeld een vakantiehuis bouwen in Minecraft, foto’s of video’s maken met een greenscreen en bouwen en programmeren met Lego. De activiteiten zijn gratis, maar omdat er beperkt plek is, is reserveren via ontdekdebieb.nl noodzakelijk.

 

Korting op uitjes met bibliotheekpas

Tot slot geeft de bibliotheekpas korting of extra’s bij uitjes in Friesland. Met korting naar de bioscoop, een gratis drankje in een restaurant, gratis snoepjes bij de kinderboerderij: op vertoon van de bibliotheekpas krijgen leden leuke kortingen of extra’s bij talloze Friese kinderboerderijen, bioscopen, musea en nog veel meer. Alle deelnemende bedrijven staan op biebpas.frl.

 

Algemeen Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Zomer aan Zee: Workshop Schilderen en Tekenen aan Zee!

25-07-2021

HARLINGEN - In het kader van het strandproject ‘Zomer aan Zee’ zijn er de hele zomer Sport, Spel & Culturele activiteiten voor jong en oud op het Harlinger strand. Vrijdag 6 augustus is vanaf 19.30 uur de workshop Schilderen en Tekenen aan Zee!

Sjoerd en Rutger Zwart winnaar derde Jonge-Duiven vlucht vanuit Kalkar

25-07-2021

HARLINGEN - Het was vrijdag de 23 juli dat er alweer voor de derde Jonge-Duiven wedvlucht 226 duiven werden ingekorfd voor een vlucht vanuit Kalkar.

Gedachten aan Zee!

25-07-2021

HARLINGEN - Opbrengst van weer mooie gedachten aan zee.

Reacties

Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Omdraai De Omdraai Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Food 80/20 Food 80/20 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Omdraai De Omdraai Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn