HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks: voor een groene en sociale gemeente. Het is tijd voor verandering. Voor nu en later.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Gratis e-books, een vakantie-abonnement en meer zomeracties van de bibliotheek

25-07-2021

HARLINGEN - Bibliotheken Noord Fryslân zorgt met heel veel acties dat leden en dan met name kinderen de bibliotheek deze zomer niet vergeten.

Zo lenen kinderen de hele zomer gratis e-books en luisterboeken. En zijn er in alle vestigingen, de hele zomer lang activiteiten. Voor ouders is er bovendien een voordelig vakantie-abonnement.

 

De bibliotheek hoopt met zulke acties dat kinderen deze vakantie blijven lezen. Dat is belangrijk, want wie de hele zomer geen boek aanraakt, kan wel tot twee leesniveaus terugzakken. Die achterstand is later moeilijk weer in te halen. Terwijl lezen op zoveel manieren én overal kan. De e-books en luisterboeken die kinderen kunnen lenen via de gratis Online bibliotheek-app zijn bijvoorbeeld ook ideaal voor op de achterbank of in de hangmat. Alleen voor het downloaden van de boeken is internet nodig, daarna kunnen kinderen offline lezen. De leden van de bibliotheek lenen altijd gratis e-books, maar deze zomer kunnen ook kinderen die nog geen gratis abonnement hebben, toch gratis e-books lenen.

 

Bibliotheekpas mee op vakantie

Voor volwassenen is er deze zomer het vakantie-abonnement. Dat abonnement kost maar zeven euro vijftig en duurt drie maanden. Het abonnement kan via de website van de bibliotheek of aan de balie afgesloten worden. Wie al lid is van de bibliotheek en op vakantie gaat in eigen land, kan het beste de bibliotheekpas meenemen, want die is in het hele land geldig. Dat heet gastlenen: met het pasje van een Friese bibliotheek ook lenen aan de kust, op de Veluwe, in Zeeland of op een Waddeneiland.

 

Een zomer vol activiteiten

De deuren van de bibliotheek staan deze zomer ook wagenwijd open voor de kinderactiviteiten. Elke week in elke vestiging, zestig activiteiten in totaal. Kinderen kunnen er bijvoorbeeld een vakantiehuis bouwen in Minecraft, foto’s of video’s maken met een greenscreen en bouwen en programmeren met Lego. De activiteiten zijn gratis, maar omdat er beperkt plek is, is reserveren via ontdekdebieb.nl noodzakelijk.

 

Korting op uitjes met bibliotheekpas

Tot slot geeft de bibliotheekpas korting of extra’s bij uitjes in Friesland. Met korting naar de bioscoop, een gratis drankje in een restaurant, gratis snoepjes bij de kinderboerderij: op vertoon van de bibliotheekpas krijgen leden leuke kortingen of extra’s bij talloze Friese kinderboerderijen, bioscopen, musea en nog veel meer. Alle deelnemende bedrijven staan op biebpas.frl.

 

Algemeen Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Zomer aan Zee: Workshop Schilderen en Tekenen aan Zee!

25-07-2021

HARLINGEN - In het kader van het strandproject ‘Zomer aan Zee’ zijn er de hele zomer Sport, Spel & Culturele activiteiten voor jong en oud op het Harlinger strand. Vrijdag 6 augustus is vanaf 19.30 uur de workshop Schilderen en Tekenen aan Zee!

Sjoerd en Rutger Zwart winnaar derde Jonge-Duiven vlucht vanuit Kalkar

25-07-2021

HARLINGEN - Het was vrijdag de 23 juli dat er alweer voor de derde Jonge-Duiven wedvlucht 226 duiven werden ingekorfd voor een vlucht vanuit Kalkar.

Gedachten aan Zee!

25-07-2021

HARLINGEN - Opbrengst van weer mooie gedachten aan zee.

Reacties