Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Grandioos jubileumweekend bij fc Harlingen! (video)

24-09-2022

HARLINGEN - Afgelopen weekend, op vrijdag en zaterdag, vond bij fc Harlingen de viering plaats van 100 jaar voetbal in Harlingen.

De katholieken staan aan de wieg van het Harlinger voetbal in club verband omdat de R.K.v.v. Robur in 1921 officieel werd opgericht. De voorloper van de v.v. Harlingen: HZC werd in 1923 opgericht. De fusie tussen beide verenigingen in 2014 heeft geleid tot de huidige fc Harlingen en er is voor gekozen om, precies tussen de twee oprichting jaren in, 1 groot jubileumfeest te geven. De jubileumcommissie bestaande uit Erik Zandberg, Hilko Mulder, Johan Okkinga, Evelien Attema, Marjan Schuijl en Willem Noorloos hebben werkelijk alles uit de kast gehaald om dit jubileum groots neer te zetten. En dat dit gelukt is, is afgelopen weekend wel duidelijk geworden. In samenwerking met de jubileumkrant/reünie commissie bestaande uit Niels Outhuijse, Henk Metz, Guus van Hurck en Joop van der Heide, het bestuur én de talrijke vrijwilligers kon van een bijzonder succesvol feest worden gesproken.

 

Tal van activiteiten passeerden afgelopen weekend de revue. In de kantine vond een fototentoonstelling plaats met foto’s en video's uit het verleden van de drie verenigingen. Zoals verwacht was hier heel veel belangstelling voor. Veel oud-leden, oud-trainers, oud-leiders, oud-voorzitters, oud-spelers en overige belangstellenden bezochten de reünie die vrijdagmiddag om 16.00 uur startte waarbij zanger Dicky Power voor de muziek zorgde.

 

Opening tribune en de Old Stars

Na de openingstoespraken van Hilko Mulder, Johan Schikker (namens Stichting Sportakkoord) en voorzitter Nico Beuker werd om 19.00 uur de nieuwe tribune officieel geopend. Wethouder Hendrik Sijtsma hield vooraf een toespraak en sprak zijn bewondering uit aan de zelfwerkzaamheid van bestuur, sponsors en vrijwilligers. Vervolgens mocht hoofdsponsor Simon Lenger van Lenger Seafoods het lint doorknippen en was de opening een feit.

 

 

De nieuwe tribune en het gerenoveerde hoofdveld konden gelijk in gebruik worden genomen tijdens de wedstrijd fc Harlingen 1 tegen de Old Stars, een gemengd team van R.K.v.v. Robur en v.v. Harlingen. De wedstrijd werd uitstekend geleid door scheidsrechter Daisy Nota, met hulp van grensrechters Age Tichelaar en Nick Teerling.

 

 

Trainers van nu en van weleer: v.l.n.r. Steffen Hansma, Hielke Jager, Guus Janssen en Johnny Nota.

 

Om 20.30 uur barste het feest los in de grote tent, dit onder de muzikale klanken van de ‘Kees Plat Band’ met zangeres Sonja. Herkenbare muziek met hits van BZN en The Cats. Een bijzonder gezellige avond die tot in de kleine uurtjes duurde.

 

 

De jeugdleden van fc Harlingen werden zaterdag getrakteerd op een optreden van Easy Man. Het hoofdveld werd door Panna Knock Out Benelux omgetoverd in 1 groot Panna Knock Out Voetbalpark waar de jeugd diverse onderdelen langs gingen om hun skills en moves te laten zien. Easy Man (Jeand Doest) gaf een fenomenale show en liet maar weer zien, waarom hij de wereldkampioen Panna Knock Out is. Uitgekozen tot beste Panna speler van de dag is Stijn Postmus! Hij mag volgend jaar zijn skills laten zien op het NK!

Om 16.00 uur startte ook nu de feestmiddag, die muzikaal opgeluisterd werd door de ‘Wiebe van Dijk Superband’. Vanaf 20.30 uur zorgden ‘De Suskes’ voor een donders machtig mooi feest en ging het dak er spreekwoordelijk af in een afgeladen feesttent!

 

 

Dankwoord

Een groot woord van dank gaat uit naar beide commissies 100 jaar voetbal in Harlingen. Een jaar lang zijn zij bezig geweest met de voorbereidingen en de artikelen die maandelijks in deze krant verschenen met als slagroom op de taart de speciale jubileumkrant. Dank gaat uit naar Flevodruk voor de mooie opmaak, het drukken én de huis-aan-huis verspreiding. Maar ook een groot woord van dank gaat er naar alle sponsors en de vele vrijwilligers voor hun tomeloze inzet en grenzeloze vertrouwen. Zij zijn er voor gaan staan en hebben bergen werk verzet! Het ontbrak niemand aan iets want Broodje Nuchter zorgde voor de catering het hele weekend. En last but zeker not least, alle bezoekers en belangstellenden. Het weekend had niet nóg grandiozer kunnen uitpakken als nu!

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Gemeente Harlingen sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

24-09-2022

HARLINGEN - Gemeente Harlingen gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem.

Sportakkoord Harlingen geeft impuls aan gezonde leefstijl

24-09-2022

HARLINGEN - De Stichting Sportakkoord Harlingen geeft in samenwerking met het Beweegteam Harlingen een extra impuls aan het stimuleren van een actieve en gezonde leefstijl in Harlingen.

Herfstviering op de activiteitenochtend van Stichting Vrijeschool Harlingen

24-09-2022

HARLINGEN - Drakenbroodjes bakken aan een stok, krachtstokken maken van kleurrijke wol en veren; deze activiteiten organiseerde Stichting Vrijeschool Harlingen zaterdag 17-9-2022 om kinderen en ouders uit Harlingen en omstreken te laten proeven aan het vrijeschoolonderwijs.

Reacties

Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Wellheat Shop Wellheat Shop Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events The Shamrock The Shamrock Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken