Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Golfend Harlingen maakt zich op voor de Masters!

24-09-2021

HARLINGEN - Volgende week vrijdag 1 oktober zal golfbaan De Groene Ster nabij Leeuwarden het strijdtoneel zijn voor de Harlingen Masters 2021, de jaarlijkse strijd om het golfkampioenschap van Harlingen.

En reken maar dat dit leeft onder de Harlinger golfers. Al weken -zo niet maanden- wordt er naartoe geleefd, getraind, handicaps succesvol verbeterd of teleurstellend verlaagd. En vrijdag zullen er ruim 60 fanatieke en iets minder fanatieke golfers aan de start, of zoals dat in golftermen heet, op de eerste Tee staan. Natuurlijk is het een evenement met een hoog Harlinger humor en reünie-gehalte, maar er zal ook ongetwijfeld fanatiek worden gestreden om de zeer begeerde eretitels.

 

Twee categorieën

Golfers worden voor wedstrijden gebruikelijk ingedeeld in zogenaamde handicapcategorieën, ieder op zijn/haar eigen speelsterkte. Op basis van de geldende handicapverrekening kunnen golfers altijd tegen of met elkaar strijden om de winst, waarbij de vorm van de dag vaak het meest bepalend is voor de uitslag. Het verschil in handicap tussen de hoogste en de laagste handicappers kan echter zo groot worden, dat in geval van een kampioenschap geen goede vergelijking mogelijk is. Dat effect wordt nog eens versterkt door recente ontwikkelingen in de golfwereld, waarbij afhankelijk van de hoogte van de handicap van verschillende afslagplaatsen wordt gespeeld. Voor golfers met een hoge handicap wordt de lengte van de baan daardoor aanzienlijk korter dan voor de lage handicappers. Ook deze -overigens succesvolle- aanpak maakt het vergelijk wel eens moeilijk. Vandaar dus dat de organisatie van de Harlingen Masters er weer voor heeft gekozen het kampioenschap in 2 categorieën te verdelen.

 

Talent Golfer of the year

De categorie hogere handicappers speelt om de titel “Talent Golfer of the year”. Dit zijn golfers m/v die nog volop werken aan de verbetering van hun handicap, maar nu nog veel extra slagen mee krijgen op de baan. In hen schuilt nog veel potentie voor verbetering, vandaar dat de winnaar van deze categorie de titel “Talent Golfer” meekrijgt.

 

Kanshebbers in deze categorie? Moeilijk te voorspellen, want juist hier speelt de vorm van de dag een grote rol. In ieder geval komt er een nieuwe winnaar, want titelverdediger Franks Swinkels kan niet meedoen. Onder de deelnemers wel relatieve nieuwkomers die een dalende trend qua handicap laten zien zoals Titus Wesselius (26,2) en Sander Alberda (28,7). Op voorhand behoren zij tot de favorieten; kijken of zij die druk aankunnen. Of moeten we het zoeken onder de deelnemende dames? De meeste ervaring en laagste handicapster is Marijke Moralee (26,6), maar Marion Verruijt (33,5) en Sabine Rustige (35,9) zitten daar niet zo heel ver achter. En wat zou het mooi zijn, een vrouwelijke winnares.

 

Master Golfer of the year

Master Golfer 2020- en dus titelverdediger- in de categorie mid en lage handicappers is Jan Willem Tetteroo (16,9) en hij zal er gelukkig wel weer bij zijn om zijn titel te verdedigen. Hij moet het dan onder andere opnemen tegen golfers die zich het afgelopen jaar sterk hebben ontwikkeld en die daarmee qua handicap sterk dalende zijn. Dit zijn de concurrenten om in de gaten te houden, omdat hun handicap daalt volgens een voortschrijdend gemiddelde, terwijl hun niveau daar al op vooruitloopt. Namen? Wat te denken van Bart Mesken, vorig jaar nog handicap 30,5, inmiddels gezakt naar 19,3. Of John Grotenboer die zich ontwikkelde van 25,4 vorig jaar naar 18,0 nu. Twee fanatieke spelers die er op gebrand zijn hoge ogen te gooien en de iets ervarener lagere handicappers als Dave Moralee (18), Wim de Keijzer (16,6), Dirk Arends (19), Sybren de Witte (17,7), Jan vd Veer (13,3), Jan Vijver (11,5), Maarten Proost (10,9), Frederik van Gemert (10,5) of de enige dame in deze categorie Anneke Tepper (19,1), op de hielen zullen zitten. Of wat te denken van de deelnemende oud kampioenen Sjoerd de Gooijer (12), Peter Wijbenga (10,3), Jan Reier Arends (10,2) en Johannes Woudstra (8,0)? En last but not least, coming youngster Jelte van der Veer, die zich met een handicap van 7,6 inmiddels heeft ontwikkelt tot de golfer met de laagste handicap van Harlingen. Hij golft uiteraard heel goed, maar kan hij het ook waarmaken tegen de concurrenten die meer extra slagen cadeau krijgen?

 

Kortom, genoeg kanshebbers, genoeg kwaliteit om vooruit te kijken naar een spannend kampioenschap. Pas om ca. 19:00 uur zullen we het weten als Burgemeester Ina Sjerps de prijzen zal uitreiken aan de winnaars tijdens het gezamenlijke diner in het clubhuis op De Groene Ster. 

Algemeen Bedrijfsleven Evenement Sport & Recreatie

Meer nieuws

‘Afvalkunstwerk’ op kop Entrepotgebouw Harlingen (video)

24-09-2021

HARLINGEN - Bewustwording van vervuiling in Werelderfgoed Waddenzee.

Voorbeschouwing: PKC’83 – Zeerobben

24-09-2021

HARLINGEN - Eindelijk echt los!

GGD Fryslân weekbericht van 17 tot en met 23 september 2021

24-09-2021

HARLINGEN - Besmettingen verder omlaag, alertheid vanwege versoepelingen.

Reacties

Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Food 80/20 Food 80/20 The Shamrock The Shamrock Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Fotografie Dorus Fotografie Dorus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber The Shamrock The Shamrock Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen