Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
DELTA Netwerk

DELTA Netwerk

Gigasnel en stabiel glasvezel nu ook in Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

GGD Fryslân Weekbericht 5-2022

04-02-2022

HARLINGEN - Aantal positieve tests onverminderd hoog, meer ziekenhuisopnames, extra drukte bij priklocaties.

14.458 Friezen testten deze week positief op COVID-19, tegen 9.366 vorige week. Daarmee steeg het aantal positieve tests in één week tijd met 65%. De ziekenhuisbezetting neemt toe tot 24 opgenomen patiënten op 3 februari 2022, waarvan 7 op een IC-bed. De stijging van het aantal besmettingen is zichtbaar in alle leeftijdsgroepen. De grootste stijging is onder de 40- tot 50-jarigen.

 

Donderdag was er een stormloop op met name de boosterprik in onze vaccinatielocatie in Leeuwarden. Reden hiervoor is de aflopende geldigheidsduur van de coronapas. De komende dagen schalen wij op om zoveel mogelijk tegemoet te kunnen komen aan de extra vraag naar vaccinaties. Hopelijk kunnen we lange wachttijden hiermee voorkomen. De verwachting is dat de drukte nog wel even aanhoudt, met de voorjaarsvakantie die eraan komt. Mensen die op wintersport gaan willen zeker weten dat ze kunnen reizen.

 

Het kabinet heeft donderdag bekend gemaakt dat de geldigheid van het Nederlandse coronatoegangsbewijs (CTB) niet per vandaag (vrijdag 4 februari) maar vanaf 8 februari zoveel mogelijk gelijk wordt getrokken met die van het Internationale coronabewijs (EU DCC). Het vaccinatiebewijs is tot 270 dagen na afronding van volledige vaccinatie geldig. Dit geldt voor iedereen vanaf 18 jaar. Het herstelbewijs is tot 180 dagen na de positieve test geldig. Voor de boostervaccinatie is nog geen geldigheidstermijn vastgesteld. Dit geldt voor iedereen.

 

Pop-up vaccinatielocaties

Volgende week staan we met pop-up vaccinatielocaties in Feanwâlden, Surhuisterveen, Kollumerzwaag, Sint Nyk, Harlingen, Oosterwolde, Drachten en Leeuwarden (Bilgaard). Mensen kunnen hier terecht zonder afspraak voor een (gratis) eerste, tweede of boosterprik. Wie vragen heeft over het vaccin of het virus of twijfelt, kan terecht bij de arts die op alle locaties aanwezig is. Kijk voor de openingstijden en exacte locaties op www.ggdfryslan.nl/popup.

 

Kinderen tussen de 5-11 jaar kunnen niet terecht bij een pop-up locatie. Kinderprikken kunnen alleen op afspraak gehaald worden op een vaste vaccinatielocatie.

 

Vaccinatie 5 - 11

Kinderen krijgen 2 vaccinaties aangeboden voor goede bescherming tegen corona.

Na een infectie met COVID-19 ligt dit anders. Door de besmetting met corona heeft een kind al afweer opgebouwd tegen het coronavirus. Daardoor is een kind al beschermd. Na het doormaken van een besmetting met corona is de kans op ernstige ziekte en MIS-C minimaal. Kinderen die al corona hebben gehad, hebben geen vaccinatie nodig om goede bescherming op te bouwen. Er is geen bezwaar als ouders hun kind(eren) toch willen vaccineren, bijvoorbeeld om besmetting van kwetsbare huisgenoten en anderen te voorkomen. In dat geval kan een kind één vaccinatie krijgen 3 maanden na de besmetting. Als kinderen na de eerste vaccinatie een besmetting met corona krijgen is een tweede vaccinatie ook niet meer nodig. Voor kinderen uit de medische hoog risicogroep is het advies om wel 2 prikken te krijgen, ook als zij al een keer corona hebben gehad.

 

Uitslag coronatest via DigiD

Wie getest is krijgt geen telefoontje met de uitslag, maar een e-mail met daarin een link naar de testuitslag die alleen via DigiD is op te vragen. Is de uitslag positief, dan krijgt de ontvanger via een beveiligde omgeving instructies en de geldende leefregels. Wie geen DigiD heeft wordt gebeld.

 

Wie getest is door een commerciële tester (niet door de GGD) krijgt de uitslag rechtstreeks van deze partij. Eind 2021 heeft GGD Fryslân een geslaagde proef gedaan met het toesturen van de testuitslagen per e-mail en authenticatie in 2 stappen. Inmiddels is deze werkwijze ingevoerd.

 

De cijfers   

De afgelopen zeven dagen zijn 31.239 coronatests afgenomen bij inwoners van Fryslân, vorige week waren dat er 26.944. Negentig procent van de positieve zelftests wordt door de GGD bevestigd. Het vindpercentage is gestegen naar ruim 55%. Er zijn de afgelopen 7 dagen 2.711 boosterprikken gezet, in totaal in de afgelopen 7 dagen zijn er 5.954 prikken gezet.

 

Leeftijden

 

27 jan t/m 2 feb

20 t/m 26 jan

Stijging

0 tot 4

133

113

18%

4 tot 12

2565

1879

37%

12 tot 18

3396

2167

57%

18 tot 30

2395

1630

47%

30 tot 40

2168

1390

56%

40 tot 50

2129

1317

62%

50 tot 60

1156

745

55%

60 tot 70

424

292

45%

70+

232

156

49%

Gemeenten  

In 16 van de 18 Friese gemeenten is een stijging van het aantal besmettingen zichtbaar. De gemeentelijke besmettingscijfers (tussen haakjes vorige week): Leeuwarden 2764 (1763), Súdwest-Fryslân 2247 (1557), De Fryske Marren 1369 (878), Smallingerland 963 (535), Heerenveen 896 (580), Waadhoeke 1082 (890), Noardeast-Fryslân 1117 (700), Opsterland 615 (341), Tytsjerksteradiel 891 (597), Achtkarspelen 716 (416), Dantumadiel 498 (412), Harlingen 334 (190), Ooststellingwerf 337 (183), Weststellingwerf 392 (253), Terschelling 50 (29), Vlieland 25 (27), Ameland 12 (6), en Schiermonnikoog 8 (9).   

 

Algemeen Corona Politiek & Maatschappij Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Verlies en winst bij Zeerobben

04-02-2022

HARLINGEN - Zeerobben 1 gebruikte de laatste vrije zaterdag voor het spelen van een oefenwedstrijd.

Eerste nieuwe verkiezingsposter en speld voor 50-jarig Harlinger PvdA-lid

04-02-2022

HARLINGEN - De Partij van de Arbeid heeft zijn campagne op een feestelijke manier afgetrapt.

Het Alternatief 103 bij Omroep RSH

04-02-2022

HARLINGEN - Op deze regenachtige vrijdag is er vanavond natuurlijk weer een Alternatief.

Reacties

Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus The Shamrock The Shamrock Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot