Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Gezocht: zwembegeleiders m/v!

23-03-2018

HARLINGEN - Iedere vrijdagochtend stelt Zwembad Het Derde Haad hun bad beschikbaar voor een groepje bewoners van de Batting.

Omdat het om een kwetsbare groep mensen gaat, is 1 op 1 begeleiding vereist. Dat betekent dat er voor iedere deelnemer ook een begeleider mee moet. Door een tekort aan deze begeleiders kan er momenteel maar een klein groepje zwemmen. Hierdoor is het niet meer kostendekkend voor het zwembad en dreigt het wekelijkse zwemuurtje te verdwijnen.
 

Voor het zwemclubje is dit natuurlijk heel jammer want zwemmen geeft plezier en is gezond voor lichaam en geest. Bovendien brengt het mensen op een bijzondere manier met elkaar in contact en biedt het de bewoners de kans om nieuwe mensen te ontmoeten.
 

En stel je nou eens voor…

Je bent oud geworden. Zelfstandig wonen is niet meer mogelijk gebleken. Iets waarvoor je altijd hebt gevreesd wordt werkelijkheid. De dag breekt aan dat je de keuze moet maken om je vertrouwde thuis achter te laten en te verhuizen naar een beschermde woonomgeving met 24-uurszorg. Hoewel er lieve zusters werken en er van alles wordt georganiseerd om het verblijf zo plezierig mogelijk te maken, wordt je wereld een stuk kleiner. Je verliest je zelfstandigheid, langzaam wordt de regie over je leven noodzakelijkerwijs overgenomen en in bijna alles wordt je afhankelijk van anderen. De meeste activiteiten worden binnenshuis georganiseerd waardoor het contact met de ‘gewone’ maatschappij verwatert. Dit klinkt natuurlijk verdrietig maar er is een ontwikkeling gaande.

 

De Dementievriendelijke Samenleving is hier een mooi voorbeeld van. Want waarom zouden deze ouderen niet onderdeel mogen zijn van de maatschappij? Waarom zouden zij niet deel kunnen nemen aan de gewone, kleine, leuke dingen in het leven? Waarom dient hun leven zich af te spelen achter gesloten deuren? Het zwemmen is een prachtig initiatief waar bewoners iedere week naar uitkijken en waar ook de huidige vrijwilligers veel plezier aan beleven. Het creëren van een dementievriendelijke samenleving vraagt betrokkenheid van de maatschappij. Wij denken dat Harlingen deze betrokkenheid heeft!
 

In een poging om het zwemuurtje voor de huidige bewoners te behouden en er meer mensen van te laten genieten, slaan De Batting, Herbergier Harlingen en De Spiker hun handen ineen. De bewoners zijn enthousiast en vanuit hen is er voldoende animo om het zwemmen tot een succes te kunnen maken. Om ook de veiligheid te kunnen waarborgen zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers die met hen mee willen gaan. Vandaar deze gezamenlijke oproep.

 

Ben of ken je iemand die het leuk lijkt om iedere vrijdag van 10.30 – 11.30 uur met een vaste bewoner een uurtje te zwemmen en plezier te maken?

 

Wij horen het graag!

 

Aanmelden kan bij:

De Batting
Cunera de Ruiter
0517-499 999
cunera.de.ruiter@znb.nl

 

Herbergier Harlingen
Via Ans Visser: 06-30500237
Harlingen@herbergier.nl

 

De Spiker
0517-490 263
Pietsje.van.der.wal@ZNB.NL

Algemeen Sport & Recreatie Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Verkiezingsuitslag op partij én kandidaatsniveau vastgesteld

23-03-2018

HARLINGEN - Vanochtend is tijdens een openbare zitting op het Stadhuis in Harlingen de verkiezingsuitslag op partij én kandidaatsniveau vastgesteld.

Zensa Moda viert Lentekriebels met Modeflitsen!

23-03-2018

HARLINGEN - Zaterdag 24 maart presenteert Zensa Moda Harlingen meerdere malen op de dag een modeshow met combinaties voor het voorjaar en stylingsadvies.

Ingezonden: De Tall Ships

23-03-2018

HARLINGEN - Naar aanleiding van de berichtgeving van de gemeente Harlingen over een aantal richtlijnen voor de horeca in de binnenstad tijdens de Tall Ships Races Harlingen 2018 heeft de redactie een ingezonden brief van Dirk Kracht ontvangen.

Reacties

Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Dio Jurien Dio Jurien Visie Events Visie Events ForHim Menswear ForHim Menswear Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe De Lichtboei De Lichtboei IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier de Groot Atelier de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus Almamater Almamater BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Karsten Wonen Karsten Wonen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hema Harlingen Hema Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor VVV Harlingen VVV Harlingen
Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Almamater Almamater Plus Lunenborg Plus Lunenborg Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen