Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Gezocht ledenbestuurscommissie Gemeentemuseum het Hannemahuis

04-11-2022

HARLINGEN - Bij het Hannemahuis centrum voor Harlinger cultuur en historie komen er door regulier vertrek vanaf maart 2023 plaatsen vrij in de bestuurscommissie.

Daarom zijn wij op zoek naar nieuwe leden.

 

Over het Hannemahuis

Het Hannemahuis richt zich op de geschiedenis en kunstgeschiedenis van Harlingen en omgeving, alsook algemene thema’s op het gebied van kunst, geschiedenis en cultuur.

 

Er worden regelmatig spraakmakende tentoonstellingen georganiseerd. Daarnaast kent het Hannemahuis een gevarieerd lezingenprogramma en is er een educatief programma voor schooljeugd en volwassenen. Er vindt afstemming plaats van de activiteiten met verwante organisaties.

 

Het Hannemahuis is onderdeel van de gemeente Harlingen en kent zes vaste medewerkers en tientallen vrijwilligers. De dagelijkse leiding ligt bij de directeur die als adviseur van de commissie optreedt.

 

Rol van de bestuurscommissie

De commissie is onder meer verantwoordelijk voor het beleid op het gebied van tentoonstellingen, educatie, aankopen van het museum en is medeverantwoordelijk voor de afstemming tussen de organisaties die in Harlingen actief zijn op het gebied van cultuur en historie.

 

De bestuurscommissie bestaat uit 7 leden en legt verantwoording af aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Harlingen. De commissie opereert binnen de door de gemeenteraad vastgestelde financiële kaders, daarnaast is de gemeentelijke verordening voor het Hannemahuis leidend. Een beleidsplan dat loopt tot en met 2024 geeft richting aan de activiteiten. Er wordt 6 keer per jaar vergaderd, doorgaans overdag.

 

Profiel van de kandidaat

Van kandidaten wordt verwacht dat zij een aantoonbare  belangstelling hebben voor cultuur in het algemeen en musea in het bijzonder. Bestuurlijke ervaring strekt tot aanbeveling. Het geniet de voorkeur dat de bestuursleden in de gemeente Harlingen woonachtig zijn.

 

Meer informatie? www.harlingen.nl of www.hannemahuis.nl

 

Wij zien uw schriftelijke reactie graag uiterlijk 18 november 2022 tegemoet.

 

Hannemahuis centrum voor Harlinger cultuur en historie

t.a.v. mevr. L. van Ingen-Pigott, voorzitter

Voorstraat 56

8861 BM  Harlingen

 

Inlichtingen:

Mevr. Lorelei van Ingen-Pigott, voorzitter

06-15123494

loreleivaningen@home.nl

Algemeen Gemeente Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Het Alternatief 118 bij Omroep RSH

04-11-2022

HARLINGEN - In deze onzekere tijden is het prettig om te weten dat het Alternatief er altijd is.

Cascomontage/VVH voegt ook Hevoc toe aan de zegekar

04-11-2022

HARLINGEN - Op zaterdag 29 oktober 2022 stond alweer de 4e thuiswedstrijd op het programma van dit seizoen.

Port of Harlingen viert feest met opening zaagtandsteiger, jubileum havenbedrijf en meer

04-11-2022

HARLINGEN - Port of Harlingen is deze maand vijf jaar zelfstandig.

Reacties

Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie CDA Harlingen CDA Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten The Shamrock The Shamrock Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Wellheat Shop Wellheat Shop Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus TeamFRL TeamFRL Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus CDA Harlingen CDA Harlingen The Shamrock The Shamrock Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Visie Events Visie Events