Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Gezellige najaarsvergadering Oud Harlingen

23-11-2022

HARLINGEN - Het was afgelopen vrijdagavond 18 november weer heel gezellig tijdens de najaarsvergadering in de kantine van de R.S.G.

Gezellige najaarsvergadering Oud Harlingen Foto: Iemke Pieter Zeijlemaker.

Het bestuur had een uiteenlopend programma samengesteld met boeiende onderwerpen. Ook was er de mogelijkheid om deze vergadering live te volgen op de site van Omroep RSH.

 

Van tevoren waren er weer hele mooie oude foto’s van onze stad te zien op de livestream, beschikbaar gesteld door Anneke F. Visser. De voorzitter opende de vergadering om exact 8 uur, met enkele mededelingen. Ook de penningmeester had nog een aantal financiële zaken die de revue passeerde. Tijdens zijn verhaal kwam ook nog de heer Sander Reerink van de Rabobank ons een cheque van € 920,16 overhandigen die was opgebracht door een ieder die op ons had gestemd bij de grote club-actie. Het geld wordt besteed voor de Beeldbank. Een ieder die op ons heeft gestemd, heel hartelijk bedankt hiervoor.

 

De eerste spreker was de heer Kees Postma, oud hoofduitvoerder voor de bouw van de wijk Almenum in 1980 rond de Grote Kerk. Deze was in opdracht van de Bouwvereniging. De foto’s gaven een heel goed beeld van het ontstaan van de wijk Almenum en het verhaal werd ondersteund met diverse leuke en grappige voorvallen, zoals het verhaal van een medewerker die een pot water gedragen verf had meegenomen om de kajuit van zijn pand te verven. Op dat moment begon het te regenen waardoor de verf er af spoelde. Nadat het weer droog was geworden waren de dakpannen heel mooi gekleurd.

 

De tweede spreker, de heer Willem Hansma, had een bijzonder verhaal over een oud grafsteen die in stukken nog aanwezig is bij een bewoner van het Kerkpad. Toen alle puzzelstukjes op een gegeven moment bij elkaar paste, bleek dat het de grafsteen van dhr. Agema was, met als beroep steenhouwer. Hij is de man die in 1788 de leeuwen van de Leeuwenbrug heeft gemaakt.

 

Na de pauze heeft de viermansformatie Just4Fun een aantal liedjes ten horen gebracht, dat viel bij een ieder in de smaak. Er kwam zelfs nog een toegift.

 

De film die hierna volgde was door onze oud filmfondsbeheerder Cor Balt in het verre verleden in elkaar gezet voor de toenmalige EHBO-vereniging.

 

Het eerste gedeelte was een oefening in 1930 met vele gewonden en de brancardfiets, het tweede stuk was een oefening van de Bescherming Bevolking in 1939, met als hoogtepunt het blussen van een fosforbom op het raadhuisplein. Het resultaat was explosief.

 

Als laatste deel een brandweeroefening, vanuit de brandweerkazerne op de Lanen naar de Kerk op de Zuiderhaven. Zeer vermakelijk als je die beelden weer ziet.

 

Om kwart over 10 bedankt de voorzitter alle aanwezigen en sloot de vergadering. Het was nog lang gezellig.

 

Algemeen Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Welke sporter of sportteam verdient de Hotze Schuiltrofee?

23-11-2022

HARLINGEN - Net als afgelopen jaar wordt begin volgend jaar volgend jaar de Hotze Schuiltrofee weer uitgereikt.

Exstador zaalvoetbalcompetitie 18-11-2022

23-11-2022

HARLINGEN - Verslag van de Extador zaalvoetbalcompetitie van afgelopen vrijdag.

Razende Roeland treft Yntze Bosma

23-11-2022

HARLINGEN - Het donderdagavond 21.00 uur en deze week staan er weer metal vitamine voor je klaar bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn en via de Omroep Zilt app.

Reacties

Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus The Shamrock The Shamrock Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen
Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats