Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Gezellige drukte bij RSH Sloopfeest in Trebol

30-10-2019

HARLINGEN - In de voorverkoop waren alle kaartjes verkocht en dat betekende dat het aardig vol was in het ouwe Trebol.

En je kon oek sien dat er in Harlingen nog een knorre talenten binne. Zo begon in de Singelzaal Boaz Roelevink in zijn eentje en hij bleek over een prachtige bluesstem te beschikken. En dat voor zo’n nog zeer jeugdige jonge vent dat biedt wat voor de toekomst.

 

Op het grote podium begon de Wiebe van Dijk Superband en het was net of waren ze nooit weggeweest. Tijdens hun optreden kwam de Sint ook nog even met twee echte zwarte Pieten. De ene leek op Piet P Piet en de andere was een echte donkerzwarte Piet. Sint bood Johan Outhuyse een beeldje van de Tobbedanser aan voor al het goede werk dat hij heeft gedaan in Trebol. De klapper was echter het Harlinger volkslied 'Mooie stad an ut Wad', geschreven door Jannie Homminga en altijd gespeeld, achter de piano, door haar man Siebo 'Hompy' Homminga. Beiden zijn niet meer onder ons en daarom was het verrassend dat al hun 5 kinderen op het podium verschenen. Zoon Carlo ging achter pa sien piano staan en de vier meiskes, Jacquelien, Irma, Regina en Susan werden het achtergrondkoor. Dat had op de cd haar moeder met twee zusters ook gedaan. Prachtig zette Carlo in, geliek sien pa Hompy, en toen zag je vele tranen rollen ook bij de bandleden, maar het ging fantastisch en het was een hulde aan Jannie en Hompy. Nim maar van mij an mesen, se hewwe ut hoort hur!

 

In de Singelzaal startten daarna de Midlummels met een paar ouwe rotten in hun gelederen. Ze speelden enkele zeer fraaie nummers. Ook het trio Hou ’t Kort gaf een mooi showtje weg en Wijtze, Gerard en Lieuwe hielden de zaal goed in beweging. Gratis Bier nam het stokje over en je kon weer horen dat de broertjes Michiel en Vincent de Waal en Lubbert Munninksma over een groot muzikaal talent beschikken. Op het einde was het de beurt an de broerkes vd Plaats met de band Op Sien Plaats. In hun nieuwe overals stonden ze er prachtig op en gaven een mooie tuuniersshow ten beste. De mensjes speulden deur tot in e kleine uurtjes. Kortom: ut was verrotte gezellig op het RSH Sloopfeest in Trebol. Een mooi ofskied van een gebouw dat seveul betekend het voor de Harlinger bevolking. Een bitsje jammer was dat een paar nuveren ut woord Sloopfeest wat te letterlijk opnomen hadden en een knorre dingen nog even vernield hewwe, dat was goed waardeloos. Maar dat nimt niks af van ut feit dat ur een prachtig feesje viert is!

 

 

Foto's: Dorus Breidenbach.

Bedrijfsleven Eten, Drinken, Uitgaan Evenement Muziek

Meer nieuws

Gypsy Jazz in Harlingen met Trio Zazou

30-10-2019

HARLINGEN - Zondagmiddag 10 november ontvangt het Centrum Traditionele Jazz Harlingen in café De Lichtboei aan de Rommelhaven in Harlingen het Gypsy Swing Trio ZAZOU.

U2 On Air bij Omroep RSH

30-10-2019

HARLINGEN - Zaterdagmorgen 2 november weer een nieuwe U2 On-Air bij Omroep RSH.

Gemeente Harlingen stelt afvalproef tijdelijk uit

30-10-2019

HARLINGEN - Onderzoek uitgesteld tot 25 november 2019.

Reacties

The Shamrock The Shamrock Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Ons Food&Wine Ons Food&Wine Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Fotografie Dorus Fotografie Dorus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Hubo-Faber Hubo-Faber DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Broodje Nuchter Broodje Nuchter Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Food 80/20 Food 80/20 De Lichtboei De Lichtboei VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok BENG Evenementen BENG Evenementen Greenart Production Greenart Production Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie BENG Evenementen BENG Evenementen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Lichtboei De Lichtboei Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen The Shamrock The Shamrock Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie