De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Geslaagde Slotdag competitiekaatsers in Midlum

03-10-2020

MIDLUM - Op zondag 27 september hebben de competitiekaatsers het seizoen afgesloten met een wedstrijd: De Bakkerij Elsinga Partij.

Dit was achteraf gezien net op tijd, want de volgende dag werden er strengere maatregelen aangekondigd door de regering.  Deze zondag mocht er gelukkig nog wel publiek aanwezig zijn. Initiatiefnemer, organisator en sponsor Lammert Stellema had 12 kaatsers op papier en samen met medeorganisator en sponsor Nynke Agema konden zij na loting 4 parturen samenstellen, die een onderlinge competitie kaatsten. Samen met de hoofdsponsor, Bakkerij Elsinga die de prachtige broodpakketten had gesponsord, waren zij ook beide sponsor van deze partij. Nynke had voor een flinke hoeveelheid broodjes en hamburgers gezorgd en Lammert had voor de kransen, medailles en de wisselbokaal gezorgd. Dit was een hele speciale wisselbokaal n.l. De Age Tichelaar wissselbokaal!  Age was natuurlijk zelf scheidsrechter en mocht zelf de koning aanwijzen en de bokaal uitreiken. Hij was natuurlijk apetrots!

 

Tijdens de wedstrijd werd steeds in 1 perk gekaatst, zodat er genoeg tijd tussen de partijen was om even uit te rusten en ook om te assisteren als aanmerker, telegrafist of lijnrechter.

 

Nadat iedereen een keer in actie was geweest werd de bakplaat van Pieter en Loes Alberda aangezet en kon iedereen, zelfs het publiek, genieten van een lekker broodje hamburger. Nynke bedankt!

 

In de tweede ronde kaatsten de winnaars van de eerste partij tegen de verliezers van de tweede partij. Op deze manier blijft de spanning erin is de gedachte en dat kwam ook op deze dag weer uit. Het partuur van Tjalling, Simon en Sebastiaan had de eerste partij ruim gewonnen en kwam de tweede partij op een riante 5-3 voorsprong tegen Lammert, Pieter en Samantha. Toen werden er plotseling teveel fouten gemaakt aan de opslag en ook in het perk en werd de wedstrijd nog uit handen gegeven. Samantha besliste deze partij op 5-5 en 6-2 met een mooie pripper. Het partuur van Tymo, Stefan en Peter had de eerste partij ruim gewonnen met prima spel. Zij kaatsten de tweede partij een stuk minder en verloren hun partij met 2-5 en 6-6 van Rick, Nynke en Kaylee. Een mooie overwinning van Kaylee op vader Peter. Hierdoor hadden alle parturen een keer gewonnen en ook een keer verloren. Spanning genoeg dus voor de laatste ronde.

 

Deze ronde begon met de parturen van Rick, Nynke en Kaylee tegen Lammert, Pieter en Samantha, die meteen flinke voorsprong namen van 4-2 eersten. Toch werd het weer gelijk en uiteindelijk werd het zelfs 5-5 en 6-6. Op deze stand wist Kaylee met een verrassend lage opslag de partij te beslissen. Hierdoor kwamen beide parturen op 15 behaalde eersten.

 

De laatste partij moest de beslissing brengen en beide parturen konden nog boven deze 15 eersten uitkomen en zich in de kransen kaatsen. Helaas ontbrak de spanning bij deze partij, want het partuur van Tjalling, Simon en Sebastiaan namen meteen een grote voorsprong van 4-0 tegen Tymo, Stefan en Peter.  Het werd nog wel 4-2, maar op 5-2 en 6-6 sloeg Tjalling de mooie strakke opslagbal van Peter bijna het veld uit. Een prachtige laatste slag door de koning van de dag!

 

Gelukkig kwamen alle slechte voorspelling van het weer niet uit en bleef het de hele dag prachtig kaatsweer. Hierdoor kon iedereen ook nog genieten van een gezellige nazit.

 

Pieter Alberda reikte de prijzen uit, nadat hij eerst nog wat instructies had gekregen van Loes. Hij bedankte iedereen die mee heeft geholpen en Age als scheidsrechter kreeg nog een apart cadeau. Een speciaal woord van dank was er voor Lammert en Nynke. Volgend jaar graag weer!! Dat kan bijna niet anders natuurlijk met zo’n wisselbokaal. Aan Age de eer om de wisselbokaal uit te reiken aan Tjalling Feenstra. Een terechte keus van Age.

 

Bij de prijsuitreiking was er voor alle parturen een prijs! Opvallend was, dat het nummer van het partuur precies overeenkwam met de gewonnen prijs.

 

  1. prijs: Tjalling Feenstra (koning), Simon de Groot en Sebastiaan Adema - 19 punten
  2. prijs: Rick Alberda, Nynke Agema en Kaylee Kwast - 15 punten voor -13 tegen
  3. prijs: Lammert Stellema, Pieter Alberda en Samantha Visser - 15 punten voor -17 tegen

Poedelprijs: Tymo Zijlstra, Stefan Quisenaerts en Peter Kwast - 11 punten 

Algemeen Sport & Recreatie

Meer nieuws

Nieuwe gedachten aan zee!

03-10-2020

HARLINGEN - Boukje Grandke heeft weer mooie, leuke en bijzondere post uit de rode bus aan het eind van de Suderpier gesprokkeld.

Nieuwe corona-maatregelen, ook voor de bibliotheek

03-10-2020

HARLINGEN - Een bezoek vooraf reserveren hoeft niet, registreren bij gebruik van computer of leestafel wel.

Column Stadstuin Harlingen (5)

03-10-2020

HARLINGEN - In deze column informeren we u over de ontwikkeling van de Stadstuin Harlingen.

Reacties

De Lichtboei De Lichtboei Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Food 80/20 Food 80/20 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Copini Opticiëns Copini Opticiëns The Shamrock The Shamrock De Omdraai De Omdraai Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber
Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona The Shamrock The Shamrock Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Food 80/20 Food 80/20 IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda