Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Geslaagde inspiratiebijeenkomst op RSG Simon Vestdijk Harlingen “De diversiteit van internationalisering”

14-11-2022

HARLINGEN - Hoe internationaal zijn de scholen in het Noorden?

Geslaagde inspiratiebijeenkomst op RSG Simon Vestdijk Harlingen “De diversiteit van internationalisering” Burgemeester van Harlingen, Ina Sjerps, vertelde over het internationale karakter van Harlingen.

Nuffic – de organisatie in Den Haag die vanuit OCW gefinancierd wordt om internationalisering en wereldburgerschap in het onderwijs aan te jagen – bestaat 70 jaar.

 

Floor Haanstra, adviseur internationalisering voortgezet onderwijs en verantwoordelijk voor het Noorden, organiseerde samen met Cora de Groot-Huizenga, docent Duits op RSG Simon Vestdijk Harlingen en eTwinning ambassadeur, op 11 november jl. een inspiratiemiddag Internationalisering voor VO-scholen in regio Noord.

 

RSG Simon Vestdijk Harlingen werd gevraagd als gastschool voor deze bijeenkomst. Op Vestdijk vinden al verschillende internationaliserings- en burgerschapsactiviteiten plaats, is reeds Global Citizen School, heeft een werkgroep Internationalisering en Wereldburgerschap, er is een aanvraag voor Erasmusplus accreditatie onderweg en er staan een burgerschap dag en een pilot in het kader van burgerschap met het Mencia de Mendoza Lyceum uit Breda op de planning in december.

 

Vele scholen uit de regio waren vertegenwoordigd en er werden verschillende workshops gegeven. 

 

  • Hoe werk je samen met scholen in het buitenland? Informatie over aanpak uitwisselingen en eTwinning projecten.
  • Learning Hub Friesland. Waar is Erasmus+ subsidie voor bedoeld en hoe vraag je dat aan. Learning Hub Friesland ondersteunt scholen bij het ontwikkelen van een visie bij het aanvragen van een Erasmusaccreditatie, waarmee scholen langjarig verzekerd zijn van subsidie voor internationaliseringprojecten. 
  • LinQ - een netwerk voor docenten Duits en Frans
  • CCIL –Content and Language Integrated Learning, een methodiek waarbij een beroepsvak (dus geen taalvak) gedoceerd wordt in het Engels of Duits. Het doel is om leerlingen niet alleen de vak inhoud bij te brengen maar ook hun taalvaardigheid te vergroten.

 

De burgemeester van Harlingen, Ina Sjerps, vertelde over het internationale karakter van Harlingen en Robert Coelen, emeritus professor bij NHL Stenden legde uit dat internationalisering nauw verbonden is met diversiteit.

 

Leerlingen wegwijs maken in de wereld en er wereldburgers van proberen te maken. Wereldburgerschap bevindt zich ook om de hoek of zelfs in het eigen klaslokaal. Het is belangrijk om leerlingen goed voor te bereiden op onze open, internationaal georiënteerde samenleving.

 

Een geslaagde bijeenkomst waar veel inspiratie werd opgedaan en veel tips werden uitgewisseld. Uit de overwegend positieve reacties van de deelnemers blijkt er behoefte te zijn aan een vervolg. Het is goed om met elkaar van gedachten te wisselen hoe internationalisering nog beter opgepakt kan worden op scholen.

 

Elke leerling een internationale ervaring!

Algemeen Gemeente Onderwijs Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Fc Harlingen 1 zegeviert tegen Terschelling

14-11-2022

HARLINGEN - 'Hoeveel kansen heb je nodig om een doelpunt te maken?'

Informatiebijeenkomst Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen

14-11-2022

HARLINGEN - Naar verwachting treedt de nieuwe Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) op 1 juli 2023 in werking.

Reacties

Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wellheat Shop Wellheat Shop The Shamrock The Shamrock Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor CDA Harlingen CDA Harlingen Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen TeamFRL TeamFRL Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires CDA Harlingen CDA Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok TeamFRL TeamFRL The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda