De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Geslaagd hockeyweekend bij HMHC

15-09-2020

HARLINGEN - Het weer werkte de afgelopen dagen uitstekend mee en zorgde zo mede voor een geslaagd weekend bij HMHC.

Geslaagd hockeyweekend bij HMHC Team van de week Mix D.

Het eerste volledige hockeyweekend sinds maanden, van vrijdag tot en met zondag was het bijzonder druk en gezellig. Toeschouwers, ouders, spelers en speelsters, iedereen wist de weg te vinden naar de hockeyvelden aan de Westerzeedijk. En het mag gezegd, vrijwel iedereen hield zich prima aan de afspraken van het RIVM en de KNHB die HMHC volgt in het kader van corona/covid-19. Afstand houden rond het veld en na de wedstrijd is soms nog wel wat onwennig, laten we elkaar daar goed aan blijven herinneren. Vrijdagavond begon het weekend met de wedstrijd van Dames 1 tegen Dash. Zaterdag was uiteraard de dag van de jeugd van HMHC. En zondag was het Super Sunday: zowel Dames 1, Heren 1 als de Veteranen speelden thuis. Het werd een gezellig drukke en zonnig zondag!

 

Dames 1 zet goede start in de competitie voort

De dames hadden vrijdag al een wedstrijd in de benen. De Silver Cup tegen Dash was een wedstrijd met vele verbeterpunten voor de dames en daarom gingen de dames er afgelopen zondag met veel goede moed (en zware benen) tegenaan tegen HVA (Assen) op eigen veld tijdens de eerste Super Sunday. Nadat de mini’s van de week, Benthe Jorritsma en Emmalillie Derezic de eerste goal scoorden, zetten de dames deze trend goed voort.

 

 

Na het fluitsignaal werd duidelijk dat de dames van Harlingen scherp waren en duidelijk de overhand hadden. In het eerste kwart werden mooie kansen gecreëerd. Het was ook Harlingen die een mooie strafcorner benutte via een mooie tip-in van centrumverdediger Jente Bijlsma. De dames konden elkaar goed vinden in het veld, wat het erg lastig maakte voor de tegenstander. Dit leidde tot vele kansen, die ook vaak benut werden. Niet alleen de spitsen konden deze wedstrijd een doelpunt meepakken, maar de doelpunten waren echte teamprestaties. The girl of the game was Melanie Nota, ze maakte vele meters en liep het hele veld over, een mooie eerste ervaring op de midmid positie. Ook heeft ze vele malen de bal opgevangen als HVA een actie wou maken.

 

Achterin werd alles ijzersterk neergezet en iedereen werd goed gecoacht. De coaches hadden weinig woorden nodig deze wedstrijd, want alles werd door de dames zelf opgepakt. Dit leverde rust op en wanneer Harlingen de kans had om aan te vallen, grepen ze die kans. Harlingen vocht als team wat resulteerde in een enorm mooie wedstrijd met vele enthousiaste toeschouwers. De uiteindelijke eindstand was 6-0 en daar waren de meiden meer dan tevreden over. Met een applaus voor onszelf, het publiek en de tegenstanders werd deze mooie wedstrijddag afgesloten en alle meiden gingen met een tevreden gevoel het veld af! Op naar aankomende week, waar de spannende derby tegen Leeuwarden op eigen veld gespeeld zal worden om 13.15 uur.

 

Harlingen Heren 1 ontevreden na gelijkspel tegen Hardenberg

Afgelopen zondag betraden de heren het veld als afsluiter van de Super Sunday. De Harlingers begonnen sterk aan de wedstrijd. Er werden veel kansen gecreëerd, terwijl achterin niks werd weggegeven. Al snel viel de openingstreffer voor de heren van Harlingen. Aanvoerder Onno Jan Onnes pushte de tweede strafcorner van de wedstrijd terug op aangever Andries Nieuwland, die met een tip-in doel trof en zo het sterke spel van de Harlingers beloonde. Nadat coach Alex Nieuwland zijn team nog een keer op scherp zette, zetten de heren in het 2de kwart een nog beter spel neer. De aanwinst, Remmert van Koppen, kwam niet aan keepen toe, terwijl de keeper uit Hardenberg nu op de proef werd gesteld. Deze wist ondanks veel kansen de stand op 1-0 te houden. Na de rust werd er minder sterk aan het derde kwart begonnen. Door verdedigende chaos werd gemakkelijk onder de hoge druk van Harlingen uitgespeeld en stond Remmert nu ineens in de schijnwerpers. Lang wist hij zijn team op de been te houden, terwijl de heren zich probeerden te herpakken. Het spel van de eerste helft werd niet teruggevonden, maar richting het vierde kwart waren er weer kansen voor beide teams. Hardenberg wist beter gebruik te maken van zijn kansen en scoorde de 1-1. Hierna vochten beide teams voor de winst zonder resultaat.

 

 

Na een wedstrijd met fases waarin de heren zowel op hun kunnen als op hun tekortkomingen zijn gewezen, maken zij zich op voor de volgende uitdaging. Op vrijdag wordt een wedstrijd voor de Silver Cup gespeeld tegen HVA uit Assen om 20.30 uur aan de Westerzeedijk. Zondag reizen de heren zelf af naar Assen.

 

Veteranen weten zichzelf niet te belonen

Afgelopen zondag was de 2e wedstrijd van het seizoen voor de veteranen van HMHC. Deze keer thuis tegen de Hockey Vereniging Assen. Mooi hockeyweer tijdens deze "Super Sunday", met volop publiek. Vanuit de vorige wedstrijd tegen Sneek was de les meegenomen om het middenveld sneller te laten omschakelen van verdediging naar de aanval. Goed te zien dat deze afspraak werd opgevolgd hetgeen technisch hockey opleverde. 

 

 

In het eerste kwart kwam H.V.A. echter op voorsprong door een slepende aanval die werd afgerond, 0-1. De tegenstander hield de druk er nu ook op. Harlingen probeerde meerdere tactieken en kwam in alle kwarten goed voor de goal van de tegenstander. Op een gegeven moment werd het dan echt werkhockey, waarbij men elkaar scherp coachte. Helaas leidde dit niet tot de verdiende gelijkmaker. Had de tegenstander dan veldoverwicht? Zeker, maar dit kon men ook niet omzetten in uitgespeelde doelpunten. Wel werd er door H.V.A in het 3e en 4e kwart gescoord vanuit 2 strafcorners. 0-3 en dus een pittige nabespreking bij de veteranen. Eentje waar waarschijnlijk ook de avond van tevoren bij Heerlijk Harlingen werd aangehaald. Uiteindelijk waren de veteranen weer eensgezind en maken ze zich, gebrand op een goed resultaat, op voor de volgende wedstrijd tegen Quick Stick!

 

Prima prestaties van de jeugdteams van HMHC

Alle jeugdteams van HMHC zijn weer los! Ook de teams die vorige week nog niet hoefden te spelen, speelden dit weekend hun eerste wedstrijd. Afgelopen zaterdag was het een heerlijke hockeydag aan de Westerzeedijk. De trainingen van de hoofdtrainers Onno Jan Onnes en Joyce Heida werpen hun vruchten af, door de teams werden weer mooie wedstrijden gespeeld.

 

Jongste jeugd

De funkeys waren aanwezig om hun broertjes en zusjes aan te moedigen, maar spelen zelf nog geen wedstrijden. De groep jongens en meisjes groeit mooi door, dat biedt perspectief. Afgelopen week waren er maar liefst 14 jongens en meisjes. Deze groep betaalt geen contributie, je kunt dus gratis meedoen!

Ook de groep F-jes groeit met de week. Deze jongens en meisjes spelen iedere zaterdag wel twee wedstrijdjes en trainen ook al twee keer per week. Afgelopen zaterdag werd er gewonnen en verloren tegen Graspiepers uit Drachten, maar vooral heel fijn gehockeyd!

De E8-1mix speelde tegen de leeftijdsgenoten uit Lemmer. Ook bij deze leeftijdsgroep wordt geen stand bijgehouden, maar uiteraard wel fanatiek gehockeyd.

 

Junioren

De D-1mix won maar liefst met 11-0 van Roden. Dit jonge team van jongens en meisjes speelt in een jongenscompetitie en heeft dus het visitekaartje duidelijk afgegeven!

MC-2 maakte, na de winst van vorige week, deze week net een doelpunt minder dan hun tegenstander en verloor met 2-1 van Westerkwartier. MC-1 won vorige week, maar kon het helaas niet bolwerken deze week tegen Leeuwarden en verloor met 3-1. JC-1, spelend in de topklasse, won wel van Leeuwarden. Met een uitslag van liefst 6-1 lieten de jongens zien hoe ze gegroeid zijn sinds vorig seizoen.

De meiden van MB-2 speelden hun eerste wedstrijd en verloren met 4-1 van Sneek. Volgende week nieuwe kansen! MB-1 begon sterk tegen Leeuwarden, maar speelde uiteindelijk 2-2 gelijk. Ze staan wel eerste in hun poule.

MA-2 zette de zegereeks voort en won ook deze week. Tegen Stix uit Joure wonnen ze met 3-2. De meiden zijn daarmee koploper. MA-1 speelde een prima wedstrijd, maar verloor helaas toch met 4-2 van Groningen.

 

TEAM VAN DE WEEK: Topstart HMHC Mix D1

Afgelopen zaterdag mocht het team HMHC Mix D1 dan eindelijk weer hockeyen! Na ruim een half jaar waarin geen wedstrijden konden worden gespeeld, mocht het team dan eindelijk weer echt het veld op. Hier en daar waren de zenuwen wel aanwezig: de lange stop maar ook het feit dat het team dit seizoen uitkomt in de jongenscompetitie was even spannend. Dit kan, omdat er in het team vier jongens spelen.

 

Het team maakte een droomstart op het eigen veld tegen Roden JD1. Binnen een minuut stond de 1-0 al op het scorebord! Rustig werd de score verder uitgebouwd. Na het eerste kwart was de stand al 3-0. Mix D1 domineerde de wedstrijd; de jongens van Roden kwamen er niet aan te pas. Dat betekende dat de verdediging van Harlingen dus weinig te doen had, maar wel de hele wedstrijd scherp moest blijven. Er werd niet alleen vaak gescoord. Er werden mooie combinaties gemaakt door de meiden en jongens, er waren prachtige acties en er werd als een team gespeeld. Het plezier straalde ervan af! Veelzeggend is natuurlijk dat er uiteindelijk gescoord werd door zes verschillende spelers! De einduitslag werd uiteindelijk 11-0 voor Harlingen.

 

Het team mix D1 bestaat uit 16 meiden en jongens in de leeftijd van 10 en 11 jaar, waarvan de meesten in vorige jaren al met elkaar hebben samengespeeld. Nieuw in het hockey is Juul Aalders die haar debuut maakte. Zij speelde zaterdag echter alsof ze al veel langer hockeyt!

 

Het gehele team is er dit jaar op gebrand zo goed mogelijk te presteren. Er wordt fanatiek getraind en de spelers zijn serieus met de wedstrijd bezig. Het spelen tegen jongens vormt dit seizoen een extra uitdaging. Het team speelt dit seizoen voor de koppositie!

 

Het team bestaande uit Juul, Jente, Marit, Steyn, Jogchem, Elise, Looy, Bente, Milan, Eline, Nora, Jill, Matilde, Nena, Emma en Jildau.

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

VR1 reisde af naar Kollumerzwaag voor eerste competitiewedstrijd

15-09-2020

HARLINGEN - Zaterdag 12 september reisde fc Harlingen VR 1 af naar het verre Kollumerzwaag om daar hun eerste competitiewedstrijd te spelen tegen Friese Boys Vr 1.

Inzamelactie slaapzakken door Topmoppies voor Lesbos

15-09-2020

HARLINGEN - Heb je nog goede warme slaapzakken liggen, maar ben je niet in de gelegenheid om deze naar het inzamelpunt te brengen?

Visit Wadden en Hollandsche Vloot slaan handen ineen

15-09-2020

HARLINGEN - Een langdurige samenwerking met meer aandacht voor grootste varende historische vloot ter wereld.

Reacties

Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber The Shamrock The Shamrock De Omdraai De Omdraai Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Food 80/20 Food 80/20 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE The Shamrock The Shamrock Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Food 80/20 Food 80/20 Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï