Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Genomineerden Hotze Schuiltrofee 2022 bekend

06-01-2023

HARLINGEN - De drie genomineerden voor de beste sportprestatie van 2022 zijn bekend: karateka Hillebrand Pander, Zeerobben Vrouwen 1 en het afdelingspartuur van Kaatsvereniging Eendracht.

Genomineerden Hotze Schuiltrofee 2022 bekend Karateka Hillebrand Pander

De winnaar van de Hotze Schuiltrofee wordt bekend gemaakt tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Harlingen in Hotel Restaurant Anna Casparii aan de Noorderhaven in Harlingen. Naast de trofee zal ook weer de jaarlijkse aanmoedigingsprijs worden uitgereikt. Die gaat dit jaar naar judoka Justin Beverlo. De Nieuwjaarsreceptie begint om 17.00 uur en duurt tot 19.00 uur.

 

Het bestuur van de Stichting Sportakkoord Harlingen heeft in samenwerking met de wethouder Sportzaken Hendrik Sijtsma besloten om één individuele sporter en twee sportteams te nomineren voor de Hotze Schuiltrofee te nomineren.

 

Hillebrand Pander doet al sinds 1995 aan Tang Soo Do (Koreaans karate) bij Shi Sun in Harlingen. Op 17 juni 2022 heeft hij op 63-jarige leeftijd de meestergraad zwarte band 4e Dan behaald. Daarmee behoort hij tot de vijf meesters in Nederland die deze bijzondere graad bezitten. Pander geeft naast zijn eigen trainingen ook nog drie dagen in de week les aan zowel de jeugd als volwassenen bij Shi Shun.

 

Het voetbalteam Vrouwen 1 van Zeerobben is vorig jaar met overmacht kampioen geworden in de vierde klasse. Ze scoorden meer dan 100 doelpunten en promoveerden op 14 mei 2022 naar de derde klasse. Een prestatie gebaseerd op jarenlang keihard trainen in combinatie met een gezonde dosis teamspirit, waarbij ook de gezelligheid nooit uit het oog is verloren. Bovendien zijn de dames van het team naast hun eigen elftal ook nauw betrokken bij andere activiteiten van Zeerobben. Zo geven zij wekelijks training aan jongere teams en zijn ze onder andere betrokken bij het organiseren van het jaarlijkse voetbalkamp en de familiedagen.

 

Voetbalteam Vrouwen 1 van Zeerobben

 

Het afdelingspartuur van de Kaatsvereniging Eendracht leverde in 2022 een prima prestatie door in een veld van 56 afdelingsparturen een gedeelde 3e plaats te behalen tijdens het NK Heren Senioren (de Bondspartij) in Franeker. Het partuur, bestaande uit Rick Alberda, Tjitse Ben Hoekstra en Dylan Drent kaatste deze partij voor de tweede achtereenvolgende keer in deze samenstelling, maar strandde uiteindelijk in de halve finale na een spannende strijd tegen Sint Jacobiparochie.

 

Naast de Hotze Schuiltrofee wordt er ook weer een aanmoedigingsprijs uitgereikt. Die prijs gaat dit jaar 13-jarige judoka Justin Beverlo uit Harlingen. Hij behaalde op zaterdag 5 november 2022 in Hoogeveen de derde plaats bij de Nederlandse kampioenschappen in zijn leeftijdscategorie. Het behalen van deze prijs is een beloning voor zijn nimmer aflatende trainingsarbeid zes dagen in de week. Die trainingsarbeid verdeelt hij over de Sportschool Akkermans in Wommels en Sportstad Heerenveen waar alleen geselecteerde sporters mogen trainen. Justin Beverlo was ook al twee keer Fries kampioen en kampioen van het district Nood-Nederland en heeft hij vele andere prijzen in de wacht gesleept. Hij weet al deze sportieve inspanningen bovendien op een uitstekende manier te combineren met zijn schoolwerk. 

    

Justin Beverlo

 

Algemeen Gemeente Sport & Recreatie

Meer nieuws

Burgerhulpverlening onder druk

06-01-2023

HARLINGEN - Maandag 2 januari werd in het NOS journaal van 20.00 uur melding gemaakt van het feit dat er 30.000 burgerhulpverleners zijn afgehaakt en niet meer kunnen worden opgeroepen als er een reanimatie moet plaats vinden.

U2 Onair bij Omroep RSH

06-01-2023

HARLINGEN - Zaterdag 7 januari 2023 van 10.00 – 11.00 uur, presentatie en samenstelling door Dorus Breidenbach.

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 1 - 2023

06-01-2023

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 2 t/m 6 januari 2023.

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen The Shamrock The Shamrock Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Wellheat Shop Wellheat Shop Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Visie Events Visie Events
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok