HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

Stem voor een groener socialer en inclusiever HARLINGEN!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Genomineerden Hotze Schuil-trofee bekend

14-01-2022

HARLINGEN - De drie genomineerden voor de Sportprestatie van 2020/2021 zijn bekend: kaatser Dylan Drenth, zwemmer Wytse Broekstra en turnster Lis Stinstra.

Normaal gesproken wordt de winnaar van de Hotze Schuil-trofee bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Harlingen, maar die bijeenkomst is vanwege de coronaperikelen ook voor dit jaar geannuleerd.  Het bestuur van de Stichting Sportakkoord Harlingen, die deze sportverkiezing verzorgt, heeft laten weten dat zij toch een uitreiking organiseert. Daar volgen binnenkort nadere mededelingen over.

 

Omdat de Hotze Schuil-trofee vorig jaar niet is uitgereikt heeft de Stichting Sportakkoord Harlingen besloten om de sportprestaties van zowel 2020 als 2021 mee te laten tellen. Kaatser Dylan Drenth eindigde in 2020 als derde in het individuele jaarklassement KNKB Heren Hoofdklasse. In 2021 wist hij dat jaarklassement zelfs te winnen. Bovendien haalde hij in dat jaar de finale van de PC waarin hij met zijn partuur na een spannende partij tweede werd. Bovendien is Dylan Drenth een vaste waarde in het eerste seniorenteam van V.V. Zeerobben.

 

Wytse Broekstra uit Wijnaldum is al jaren de beste wedstrijdzwemmer van de regio. De inmiddels dertienjarige Wytse zwemt sinds zijn zesde en breekt record na record. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in het gedeeld Nederlands Kampioenschap. Deze titel behaalde hij op 12 december 2021 in Eindhoven tijdens het Nationale Junioren Kampioenschappen korte baan. Hij zwom daar negen afstanden en verbrak opnieuw het ene na het andere record. Wytse Broekstra stapt iedere ochtend om half zes op de fiets om voor schooltijd tot half acht te trainen in het zwembad van Harlingen.

 

Lis Stinstra is pré-junior Ritmische Gymnastiek. Vanwege corona waren er in 2020 geen wedstrijden en groepstrainingen, maar volgde dit twaalfjarige talent dagelijks drie uur een onlinetraining. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen toen er in 2021 wel weer wedstrijden werden gehouden. Ze behaalde in dat jaar vele podiumplaatsen waaronder zilver op het onderdeel hoepel tijdens een wedstrijd in Spanje. Op datzelfde onderdeel haalde ze goud bij een wedstrijd in Alkmaar en daar won ze ook goud op het onderdeel bal.

 

Naast de Hotze Schuil-trofee wordt er ook weer een aanmoedigingsprijs uitgereikt. Deze prijs gaat dit jaar naar Auke Pollema. Deze inmiddels 80-jarige Harlinger was een goede marathonschaatser, maar staat ondanks zijn gevorderde leeftijd nog drie keer per week op de schaats. Hij doet ook aan fitnesstraining en spinning en in de zomer fietst en skeelert hij. Voor de Stichting Sportakkoord is hij het voorbeeld van iemand die laat zien dat sporten en bewegen tot op hoge leeftijd en op een eigen niveau mogelijks is.

    

 

 

Gemeente Sport & Recreatie

Meer nieuws

Tall Ships Races Harlingen 2022: verZORGde rondvaarten

14-01-2022

HARLINGEN - Donderdag 14 juli 2022 verschijnen aan de horizon van de Waddenzee voor de derde keer Tall Ships onderweg naar Harlingen.

Zaterdag 15 januari: Winkels, sportclubs en kappers weer open!

14-01-2022

HARLINGEN - Voor sport, beoefening van kunst en cultuur, contactberoepen, detailhandel en onderwijs in Nederland is vanaf zaterdag 15 januari 2022 weer meer mogelijk.

Smakelijke online gezinsbingo

14-01-2022

HARLINGEN - Zaterdag 5 februari vanaf 19.00 uur is er een gezellige online gezinsbingo met leuke prijzen.