Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Gemeente Harlingen verleidt haar inwoners tot bewegen, ontmoeten en sporten

11-06-2020

HARLINGEN - Alle inwoners willen we verleiden om meer buiten te gaan spelen, bewegen, sporten en ontmoeten.

Gemeente Harlingen verleidt haar inwoners tot bewegen, ontmoeten en sporten Foto: Joachim de Ruijter

Met een enquête onderzoekt de gemeente de wensen en ideeën.

 
Lekker in de buitenlucht in je eigen buurt, dorp of stad in beweging zijn. In Harlingen, Midlum en Wijnaldum komen meer plekken waar dat straks mogelijk is. De gemeente gaat met een enquête onderzoeken hoe sporten en bewegen in de openbare ruimte verbeterd kan worden. De enquête loopt tot 1 juli aanstaande en is te vinden op de website van gemeente Harlingen.
 

Wensen, behoeften

Bij de inrichting van de beweegvriendelijke omgeving wil de gemeente rekening houden met de wensen, behoeften en mogelijkheden van verschillende doelgroepen. “Door een breed en gratis toegankelijk sportaanbod te bieden, moedigen we mensen aan meer te gaan sporten en bewegen”, aldus wethouder Harry Boon en vervolgt: “Niet alleen de kwaliteit van fysieke voorzieningen, maar ook de diversiteit aan aanbod van andere publieke voorzieningen en de verbinding daartussen creëert de mogelijkheid om samen meer in beweging te komen. Iedereen woonachtig in de gemeente Harlingen nodigen we uit de enquête via www.harlingen.nl online in te vullen en de wensen, behoeften en goede ideeën aan te geven.”
 

Beweegkaart

Met de resultaten uit deze enquête maken we een Beweegkaart met daarop alle bestaande en voorgestelde plekken met bewegingsmogelijkheden in de openbare ruimte. Deze Beweegkaart wordt gebruikt als basis voor een uitvoeringsplan. Daarin brengen we in beeld welke onderdelen van de Beweegkaart, met name de nieuw voorgestelde, verder worden uitgewerkt en uitgevoerd. Met daaraan ook gekoppeld een tijdspad. Het streven daarbij is ook om in de openbare ruimten outdoor fitness- en bewegingstoestellen te plaatsen waar mensen van alle leeftijden vrijblijvend kunnen bewegen.
 

Gezond en fit

Het college van Harlingen vindt het belangrijk dat haar inwoners gezond zijn en lekker in hun vel zitten. Ook sporten en bewegen dragen daartoe bij en het college zet dan ook in op een gezonde leef- en beweegomgeving. Nieuwe ruimtelijke plannen houden rekening met gezondheid, waarbij we bewegen stimuleren door te voorzien in voldoende groen, sport- en speelterreintjes.
 

Vragenlijst en kaart-enquête

De enquête, de vragenlijst, loopt tot 1 juli en is te vinden op de website van gemeente Harlingen. Naast deze vragenlijst kun je ook meedoen met de kaart-enquête. Graag! 

 

Algemeen Gemeente Sport & Recreatie

Meer nieuws

Inwoners van Fryslân over coronacrisis: vertrouwen, verdriet en zorgen

11-06-2020

FRYSLÂN - Fries Sociaal Planbureau publiceert resultaten uniek corona-onderzoek.

Terugblik webinar economische potentie regio Noordwest Fryslân

11-06-2020

HARLINGEN - Afgelopen woensdag 10 juni heeft de gemeente Waadhoeke met gemeente Harlingen een webinar gehouden over de economische potentie van regio Noardwest Fryslân.

CTJH met eigen playlist op Spotify

11-06-2020

HARLINGEN - Het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH) heeft nu ook een eigen playlist op Spotify.

Reacties

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Food 80/20 Food 80/20 Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen The Shamrock The Shamrock Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires De Lichtboei De Lichtboei Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Broodje Nuchter Broodje Nuchter Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation
Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Broodje Nuchter Broodje Nuchter Food 80/20 Food 80/20