Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Gemeente Harlingen: Vacature Jeugd Sociaal Werker

04-01-2022

HARLINGEN - Het Gebiedsteam van de gemeente Harlingen is op zoek naar een Jeugd Sociaal Werker voor 32 uur per week.

Vacature Jeugd Sociaal Werker - 32 uren per week

Als jeugd-sociaal werker zet jij je actief in voor het verbeteren van het functioneren van het gezin of individuele jongere en ben je verantwoordelijk voor het totale proces van begeleiding. Je verheldert en analyseert hulpvragen, creëert en mobiliseert samen met betrokkenen hun netwerk en je bent alert op risico’s die de ontwikkeling en/of veiligheid van kinderen belemmeren. Geïnteresseerd? Bekijk hieronder de gehele vacature voor meer informatie. 

 

Wie zijn wij

Het Gebiedsteam Harlingen bestaat uit een Stadsteam en een Jeugdteam. De sociaal werkers werken generalistisch en hebben allemaal hun eigen specialisme. Daarnaast maakt een gedragswetenschapper onderdeel uit van het team. Wanneer een inwoner een vraag heeft onderzoekt de sociaal werker samen met de inwoner (en andere betrokkenen) de situatie en de verschillende leefgebieden en kijkt naar de mogelijkheden tot verbetering. Dit leidt tot een concreet ondersteuningsplan waarbij soms ook specialistische hulp ingezet wordt. De sociaal werkers van het Jeugdteam werken wekelijks binnen alle 8 scholen van Harlingen. Kenmerkend voor het werken in het Gebiedsteam van Harlingen is dat er met veel gedrevenheid met elkaar en met inwoners wordt samengewerkt. Er heerst een informele werksfeer, er wordt hard gewerkt en er is collegiale ondersteuning, zowel op inhoudelijk als persoonlijk vlak. De kleinschaligheid van de gemeente maakt dat er korte lijntjes zijn met onze beleidsambtenaren en andere netwerkpartners.

 

Wat ga je precies doen?

Als jeugd-sociaal werker zet jij je actief in voor het verbeteren van het functioneren van het gezin of individuele jongere en ben je verantwoordelijk voor het totale proces van begeleiding. Je verheldert en analyseert hulpvragen, creëert en mobiliseert samen met betrokkenen hun netwerk en je bent alert op risico’s die de ontwikkeling en/of veiligheid van kinderen belemmeren. Je stelt samen een helder plan van aanpak of familiegroepsplan op waarbij de optimale ontwikkeling van kinderen gewaarborgd blijft en alle relevante leefgebieden betrokken zijn. Ook bied je op een begrijpelijke wijze informatie en advies. Daarnaast krijg je regelmatig te maken met complexe vragen en verschillende zorgaanbieders waarbij van jou een stevige regierol wordt gevraagd. Tevens ben je contactpersoon van één of meerdere scholen.

 

Dit ben jij

Jij bent een enthousiaste SKJ geregistreerde jeugd-sociaal werker met de volgende competenties en kwaliteiten:

 • Je bent daadkrachtig en communicatief vaardig;
 • Je kunt scharrelen (laagdrempelig en geduldig het vertrouwen winnen van ouders, kinderen en jongeren);
 • Je kan reflecteren op je eigen handelen en durft je kwetsbaar op te stellen;
 • Je bent in staat om een verzoek tot onderzoek te schrijven voor de raad voor de kinderbeschermin;
 • Je hebt ervaring als regisseur, waarbij je in complexe en soms onveilige situaties besluiten kunt nemen om het kind zijn veiligheid te waarborgen;
 • Je moet kunnen omgaan met weerstand en de-escalerend kunnen werken;
 • Je werkt vraag- en resultaatgericht.

 

Functie-eisen

 • Ruime en relevante werkervaring binnen het sociaal domein, specifiek binnen jeugdhulpverlening;
 • HBO werk- en denkniveau en een afgeronde sociaal agogische beroepsopleiding;
 • Een beroepsregistratie bij het SKJ als jeugd- en gezinsprofessional.

 

Wat bieden wij jou?

 • Jij krijgt een jaarcontract dat bij goed functioneren wordt omgezet in een vast dienstverband;
 • Jouw aanstelling vindt plaats in salarisschaal 9, wat een salaris van minimaal € 2.756,- en maximaal € 4.048,- bruto op basis van een 36- urige werkweek betekent;
 • Daarnaast kun je rekenen op prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een IKB (individueel keuzebudget) van 17,85% van je bruto maandsalaris, ABP-pensioen, collectieve ziektekostenverzekeringen, bedrijfsfitness en korting op verzekeringen.

 

Vragen?

Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Maureen Baidjoe, teamleider Jeugdteam, telefoonnummer: 06-51194400.

 

Vraag over de sollicitatieprocedure?

 

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang op de externe kandidaat. De briefselectie staat gepland voor week 3, de sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op woensdag 19 januari 2022.

 

Is je belangstelling gewekt?

 • Wij horen graag van je! Stuur je sollicitatiebrief uiterlijk 16 januari 2022 per e-mail naar ikwil@harlingen.nl

 

De gemeente Harlingen is een zelfstandige, compacte gemeente in een veranderende maatschappij. Met onze ligging aan het Werelderfgoed de Waddenzee, de rijke cultuurhistorie, het roemruchte nautische verleden en met de stad Harlingen als enige zeehavenstad van Friesland, is Harlingen de stad van schatkamers en zeehelden.

Algemeen Gemeente Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Makelaardij Harlingen: Gratis energielabel bij verkoop van uw woning

04-01-2022

HARLINGEN - Vanaf 1 januari is het verplicht om bij de verkoop van een woning een geldig energielabel te hebben.

Prikken zonder afspraak mogelijk op XXL-locatie Leeuwarden

04-01-2022

FRYSLÂN - Op de XXL-locatie (de Saksenhal) in het WTC Expo Leeuwarden is het vanaf dinsdag 4 januari mogelijk om een extra prik (boostervaccinatie) te halen zonder een van tevoren gemaakte afspraak.

Initiatiefrijke Friezen met goede projectideeën gezocht

04-01-2022

HARLINGEN - Friezen met een goed idee om de leefbaarheid in hun dorp, stad of op hun eiland te verbeteren, kunnen van 10 januari tot en met 3 februari 2022 weer subsidie aanvragen bij het Iepen Mienskipsfûns.

Reacties

Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor The Shamrock The Shamrock Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg Haarmode Cats Haarmode Cats Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen