Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Zoutwinning bij RSH

Zoutwinning bij RSH

Op 24 november staat Omroep RSH van 19.00 en 21.00 uur stil bij de zoutwinning in Harlingen. Stuur uw vragen naar de redactie. Ze zijn de rode draad voor onze uitzending: info@pilotharlingen.nl
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Gemeente Harlingen: Vacature Gedragswetenschapper Jeugd

28-02-2020

HARLINGEN - Voor het Gebiedsteam van gemeente Harlingen, Terschelling en Vlieland is de gemeente op zoek naar een: Gedragswetenschapper Jeugd 24 tot 28 uur per week.

Wie zijn wij?

Het Gebiedsteam Harlingen bestaat uit een Stadsteam en een Jeugdteam. De sociaal werkers werken generalistisch en hebben allemaal hun eigen specialisme (o.a. jeugd/pedagogiek, verstandelijke beperking, participatie, psychiatrie, financiën, I.V.H., echtscheidingsproblematiek). Wanneer een inwoner een vraag heeft kijkt de sociaal werker samen met de inwoner (en andere betrokkenen) naar de situatie en de verschillende leefgebieden en hoe die te veranderen. Dit leidt tot een concreet ondersteuningsplan waarbij soms ook specialistische hulp ingezet wordt. De sociaal werkers van het Jeugdteam werken wekelijks binnen alle 8 scholen van Harlingen en huisartsenpraktijken. Kenmerkend voor het werken in het Gebiedsteam van Harlingen is dat er met veel plezier en humor met elkaar en met inwoners wordt samengewerkt. Er heerst een informele werksfeer, er wordt hard gewerkt en er is collegiale ondersteuning, zowel op inhoudelijk als persoonlijk vlak. De kleinschaligheid van de gemeente maakt dat er korte lijntjes zijn met onze beleidsambtenaren en andere netwerkpartners.

 

Dit ga je doen:

Als gedragswetenschapper zet je jouw kennis en kwaliteiten in ter ondersteuning van de sociaal werkers. Je adviseert (gevraagd en ongevraagd) en ondersteunt hen bij het analyseren van hun casuïstiek en denkt mee over de vervolgstappen die zij kunnen zetten, zowel individueel als in teamverband. Je adviseert de sociaal werkers met name bij het nemen van kernbeslissingen (beslissingen die ernstig ingrijpen in het leven van gezinnen en jongeren), het uitvoeren van risicotaxaties, het wel/niet doen van een raadsmelding en het duiden van gedrag. Daarnaast ondersteun je bij het afwegen van beschermende- en risicofactoren voor het onbedreigd opgroeien van kinderen en jongeren. Ook heb je een taak in de deskundigheidsbevordering van de sociaal werkers. Mede door de gedragswetenschappers is er een werkproces en scholingsprogramma ontwikkeld voor de sociaal werkers. We staan nu op het punt dat dit werkproces verder geïmplementeerd gaat worden. Samen met collega gedragswetenschappers van de Waadhoeke en onze praktijkbegeleider krijg jij hierin een duidelijke rol en taak.

 

Verder voer je individuele gesprekken met kinderen, jongeren en hun ouders. Bijvoorbeeld in het kader van kortdurende behandeling of screeningsonderzoeken voor de sociaal werkers. Dit vraagt tijd doordat je ouders betrekt bij de behandeling, je afstemt met externe partijen en je eindrapportages maakt. Je hebt direct contact met de huisartsen die jou kunnen consulteren, meldingen voor behandeling aan jou door kunnen verwijzen en voor een inschatting van de aard en de ernst van de problematiek (triage). Daarnaast is het goed te vermelden dat bij crisissituaties het noodzakelijk kan zijn dat je buiten kantoortijden door werkt. Tot slot: vanuit het dienstverband van Harlingen ga je voor gemiddeld 3 a 4 uur per week werken voor het Gebiedsteam van Terschelling en Vlieland.

 

Ben je benieuwd hoe een werkdag van de gedragswetenschapper bij het gebiedsteam van gemeente Harlingen eruit ziet? Kijk dan op: www.harlingen.nl/werken-bij-de-gemeente

 

Dit ben jij:

Jij bent een enthousiaste, inspirerende, stevige, ervaren, sensitieve en vrolijke gedragswetenschapper met een scherp analytisch vermogen. Je neemt initiatief, benut kansen en bent een teamspeler.

 

Functie-eisen:

  • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring;
  • Een afgeronde beroepsopleiding tot GZ-psycholoog en BIG geregistreerd of een afgeronde beroepsopleiding tot orthopedagoog-generalist met SKJ registratie;
  • Behandelervaring in de GGZ-jeugd (wenselijk);
  • Ervaring in het samenwerken met huisartsen (wenselijk).

 

Wat bieden wij jou?

Een enthousiast, hardwerkend team (met veel verschillende expertises en persoonlijkheden) wat volop in beweging en ontwikkeling is en waarin je de gelegenheid krijgt om je professionele, autonome rol verder te ontwikkelen en samen te leren;

  • Een fijne en informele werksfeer binnen een kleinschalige gemeente met inwoners die een directe en informele manier van communiceren hebben;
  • Een team van 3 gedragswetenschappers die werken in de regio Noordwest Friesland en waarmee je regelmatig kennis en ervaringen kunt uitwisselen;
  • Een tijdelijke contract voor 1 jaar (met uitzicht op een vast contract) en een bruto maandsalaris van maximaal € 4.735,- op basis van een 36-urige werkweek.
  • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een IKB (individueel keuzebudget) van 17,85% van je bruto maandsalaris, ABP-pensioen, collectieve ziektekostenverzekeringen, bedrijfsfitness, korting op verzekeringen en de mogelijkheid tot thuiswerken.

 

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld en bij diverse detacheringsbureaus. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang op de externe kandidaat. De briefselectie staat gepland voor week 13. Een assessment en/of tweede gesprek behoort mogelijk tot de procedure.

 

Vragen?

Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Tineke van de Vliert, teamleider Gebiedsteam Harlingen, via 06-25690660.
Vragen over de sollicitatieprocedure? Neem contact op met Sjors Negenman, HR-medewerker, via 0517-492263.

 

Is je belangstelling gewekt?

Wij horen graag van je! Stuur je sollicitatie uiterlijk donderdag 20 maart 2020 per e-mail naar ikwil@harlingen.nl

 

Algemeen Gemeente Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Mogelijkheden voor Havenzwembad in Harlingen gepresenteerd

28-02-2020

HARLINGEN - Na de raadsvergadering van afgelopen woensdag zijn verschillende mogelijkheden voor een Havenzwembad gepresenteerd.

Verslag van het CDA Harlingen uit de Raadsvergadering van woensdag 26 februari 2020

28-02-2020

HARLINGEN - Technische wijziging rechtspositie ambtenaren Griffie en Harlingen Werkt.

Fout in Gemeentelijke belastingaanslag

28-02-2020

HARLINGEN - De belastingaanslag die de gemeente Harlingen vrijdag heeft verzonden is niet correct.

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Visie Events Visie Events Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie The Shamrock The Shamrock Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Broodje Nuchter Broodje Nuchter Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Greenart Production Greenart Production Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Lichtboei De Lichtboei Copini Opticiëns Copini Opticiëns
HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Greenart Production Greenart Production Plus Lunenborg Plus Lunenborg Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Broodje Nuchter Broodje Nuchter Fotografie Dorus Fotografie Dorus Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Food 80/20 Food 80/20 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation