Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Gemeente Harlingen doet vervolgonderzoek naar toekomstig gemeentehuis

23-02-2023

HARLINGEN - Gemeente Harlingen doet vervolgonderzoek naar een locatie voor het toekomstige gemeentehuis.

Gemeente Harlingen doet vervolgonderzoek naar toekomstig gemeentehuis Stadhuis - Beeld Ynze Braaksma
Woensdag 22 februari heeft de gemeenteraad besloten dat de centrumlocatie onvoldoende geschikt is voor huisvesting van de ambtelijke organisatie. Er komt nu een voorstel voor de gemeenteraad hoe het vervolgproces eruit komt te zien.
 

Aanvullend onderzoek centrumlocatie

Op dit moment heeft de gemeente vier locaties; Het Vierkant, de Groenlandsvaarder, de Waddenpromenade en het Stadhuis. In januari 2022 gaf de gemeenteraad de opdracht om aanvullend onderzoek te doen naar passende huisvesting voor een toekomstig gemeentehuis. Er is onderzocht of de centrumlocatie geschikt is voor ambtelijke huisvesting en als Huis van de Gemeente. Hieraan hebben medewerkers, ondernemers en inwoners een bijdrage geleverd.
 

Nieuw locatieonderzoek

Woensdagavond 22 februari heeft de gemeenteraad het raadsvoorstel Huis van de Gemeente 2022 behandeld. De gemeenteraad stemt unaniem in met een vervolgonderzoek naar een nieuwe locatie. En heeft daarmee besloten om geen verder onderzoek te doen naar passende huisvesting in het centrum.
 

Hoe nu verder

Wethouder Erik de Groot: “In het debat is door de gemeenteraad aangegeven dat het belangrijk is dat de gemeenteraad actief betrokken wordt. Het actief betrekken van en het ontsluiten van kennis, kunde en betrokkenheid van onze inwoners, ondernemers en medewerkers is belangrijk om te komen tot een goed vervolg. Dit zullen we zorgvuldig gaan doen. Daarom komen we met een voorstel aan de gemeenteraad hoe we het vervolgonderzoek willen oppakken.”
 

Meer informatie

U kunt het raadsvoorstel inclusief bijlagen lezen op de website van gemeente Harlingen onder agendapunt 6 ‘Huis van de Gemeente Harlingen 2022’. Ook leest u hier de uitkomsten van het Inwonersonderzoek Huis van de Gemeente, uitgevoerd door onderzoeksbureau Partoer.

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Kickboksen bij sportschool Jiu Jitsu Kenmei

23-02-2023

HARLINGEN - Vanaf maart kun je bij sportschool Jiu Jitsu Kenmei in Harlingen ook terecht voor kickboksen.

Het Alternatief 127 bij Omroep RSH

23-02-2023

HARLINGEN - Vrijdag 24 februari is er wederom een Alternatief.

Uitslag enquête: aantal clubs vreest voor hun voortbestaan

23-02-2023

HARLINGEN - De enquête die de Stichting Sportakkoord Harlingen in samenwerking met het TeamFRL Harlingen (voorheen het Beweegteam Harlingen) en Sport Fryslân onder 37 verenigingen heeft gehouden leverde een aantal interessante uitkomsten op.

Reacties

Copini Opticiëns Copini Opticiëns Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus CDA Harlingen CDA Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot The Shamrock The Shamrock Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen TeamFRL TeamFRL Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Wellheat Shop Wellheat Shop BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Wellheat Shop Wellheat Shop Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken CDA Harlingen CDA Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen