Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Gemeente Harlingen beëindigt conflict met Van Meurs V.O.F.

17-04-2020

HARLINGEN - Gemeente Harlingen en Van Meurs zijn na een rechtzaak van bijna twee jaar tot een oplossing gekomen, die is vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst.

In de overeenkomst is vastgelegd dat het contract met Van Meurs op 31 december 2020 wordt beëindigd. 

 

Lees hier de raadsinformatiebrief die donderdag 16 april door het College van B&W aan de gemeenteraad is gestuurd. 

 

Beste raadsleden,

 

De gemeente Harlingen heeft op 8 mei 1992 een overeenkomst met W.N. van Meurs gesloten over de exploitatie van het langparkeerterrein aan de Harlingerstraatweg en de parkeergarage onder de Waddenpromenade.

Naar aanleiding van het verlengingsverzoek van deze overeenkomst door Van Meurs is er een geschil ontstaan over de te ontvangen vergoeding en over de vraag of de overeenkomst überhaupt wel verlengd zou kunnen worden. Dit geschil bleek niet oplosbaar en is verworden tot een procedure doordat Van Meurs de gemeente Harlingen op 4 april 2018 heeft gedagvaard. Rederij G. Doeksen en Zonen BV is op hun verzoek toegelaten als tussenkomende partij.

Op 4 februari 2020 heeft het pleidooi der partijen voor de Rechtbank plaats gevonden. Nadat de pleidooien waren afgerond heeft de Rechtbank ter zitting een schorsing ingelast om onderling tot een oplossing te komen. Partijen hebben zich hiertoe bereid verklaard. Er is vervolgens ter zitting afgesproken dat deze oplossing wordt vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst waarover een akkoord moet zijn bereikt tussen partijen.

 

Deze afspraak om tot een oplossing te komen heeft uiteindelijk geleidt tot twee vaststellingsovereenkomsten. Een overeenkomst tussen W.N. van Meurs V.O.F. en de gemeente Harlingen waarin we overeenkomen dat we de overeenkomst van 8 mei 1992 per 31 december 2020 beéindigen. Hierin zijn tevens afspraken gemaakt over wat er allemaal geregeld moet worden om dit mogelijk te maken en hoe we dit gaan doen. De tweede overeenkomst is een overkomst tussen W.N. van Meurs V.O.F., de gemeente Harlingen en Rederij G. Doeksen en Zonen BV waarin we afspreken dat we de procedure beéindigen.

Deze twee vaststellingsovereenkomsten liggen onder voorwaarde van opgelegde geheimhouding voor u ter inzage.

Wij hebben op grond van het bepaalde in artikel 25, tweede lid van de Gemeentewet geheimhouding opgelegd ten aanzien van de vaststellingsovereenkomsten die door de gemeente met W.N. van Meurs V.O.F. c.s. en met B.V. Rederij G. Doeksen en Zonen zijn gesloten ter beeindiging van de procedure bij de rechtbank. Wij verzoeken uw raad om, overeenkomstig het derde lid van artikel 25 gemeentewet, de oplegging tot geheimhouding in uw eerstvolgende vergadering te bekrachtigen.

 

Als Van Meurs op 31 december 2020 stopt en 1 januari 2021 een nieuwe partij het parkeren regelt is een soepele overgang nodig omdat het parkeerterrein en de parkeergarage redelijk bezet zullen zijn agv de kerstvakantie. Ook hierover zijn afspraken gemaakt in de overeenkomst.

Onderdeel van de overeenkomst is dat de gemeente Harlingen alle roerende zaken van Van Meurs overneemt die nodig zijn voor de exploitatie van het parkeerterrein en de parkeergarage. Het gaat hierbij onder meer om het hekwerk om het parkeerterrein, de terreinverlichting, parkeerapparatuur, camerasystemen en de drie bussen. Het personeel van Van Meurs gaat van rechtswege over naar de nieuwe exploitant.

We zijn ons momenteel aan het beraden hoe het verdere vervolg er uit moet zien. We zijn bezig de verschillende scenario's, inclusief de toekomstige uitbreiding van het langparkeerterrein, in beeld te brengen. Zodra hier meer duidelijkheid over is zullen wij u informeren.

 

Met vriendelijke groet,

 

Burgemeester en wethouders van Harlingen.

Bedrijfsleven Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Supervrijwilliger verrast!

17-04-2020

HARLINGEN - Age Tichelaar zat vandaag voor zijn huis van het mooie weer te genieten toen Hilko Mulder hem verraste met een bezoekje.

Avond4daagse 2020 in Harlingen afgelast

17-04-2020

HARLINGEN - De Avond4daagse in Harlingen, die gepland stond voor 25 t/m 28 mei, zal dit jaar niet doorgaan in verband met het Covid-19 virus.

Harlingen herdenkt – 1945 – 75 jaar vrijheid – 2020

17-04-2020

HARLINGEN - Op 17 april 1945 werd Harlingen bevrijd door het Ontario regiment van het 9de Canadese Leger.

Reacties

Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Lichtboei De Lichtboei Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Zensa Moda Zensa Moda HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Greenart Production Greenart Production Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 The Shamrock The Shamrock Food 80/20 Food 80/20 Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Broodje Nuchter Broodje Nuchter
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Greenart Production Greenart Production IJssalon Min12 IJssalon Min12 Broodje Nuchter Broodje Nuchter Visie Events Visie Events Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis