Jingle Bell Dok Kerstborrel XXL

Jingle Bell Dok Kerstborrel XXL

Kom samen feesten in de winterse sferen van ‘Jingle Bell Dok!’ Kerstborrel XXL!
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
RSH & Trebol presents:

RSH & Trebol presents:

Zaterdag 26 oktober: Harlinger middag & Sloopfeest!
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
Bestuursleden gezocht

Bestuursleden gezocht

Stichting Harlingen Open Golf is op zoek naar nieuwe bestuursleden met passie voor de sport!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Gematigd positivisme tijdens ALV Zeerobben

22-11-2018

HARLINGEN - Gerrit Riem benoemd tot Lid van Verdienste, Wolter Bakker Trofee voor echtpaar De Bruin.

Gematigd positivisme tijdens ALV Zeerobben Gerrit Riem werd op de ALV van Zeerobben benoemd tot lid van verdienste. Foto: Frans Bode.

Ondanks de sterke concurrentie van de voetbalwedstrijd Duitsland-Nederland heeft de zmvv Zeerobben afgelopen maandag onder grote belangstelling (ruim 80 personen) de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering gehouden. Een avond met veel positieve geluiden, onder andere over de groei van de vereniging en de prestaties van de vele teams. Vanuit verenigingsperspectief is elke herinnering aan het vorig seizoen echter ondergeschikt aan de herinnering aan Jan (Boomsma, het Erelid dat vorig jaar is overleden, red.)´, memoreerde voorzitter Johannes Woudstra in zijn openingswoord.

 

Hij nam in vogelvlucht het seizoen door. Noodgedwongen een paar hoogtepunten noemend, want ´bij de eigenzinnige club is altijd wat te doen´. Hij noemde de handhaving van het vlaggenschip in de Eerste Klasse, handhaving van alle standaardteams in de Hoofdklassen, diverse kampioenschappen en bekersuccessen. Zo kwam Zeerobben 1 ver in het bekertoernooi en pakte JO8-1 zelfs de historische winst in Joure.

 

Dat het succes ook een keerzijde heeft, stak de voorzitter niet onder stoelen of banken. Het leidt tot een groeiend ledenaantal, maar ook accommodatieproblematiek. Het gebrek aan kleedruimten, ontvangstruimte etc. is bij de gemeente Harlingen door middel van een visiestuk aangekaart. Plannen waarbij de tribune wordt opgelift, zodat eronder gebruiksruimten worden gerealiseerd en een businessruimte met zicht op het veld. ´We zijn nog geen stap verder gekomen´, aldus een teleurgestelde voorzitter. ´Al wat we nu concreet weten, is dat de problematiek pas in oktober 2019 weer op de agenda in de Raad kan komen´. Positief noemde hij de groei van de businessclub tot 50 leden en de financiële steun die dat oplevert.

 

Hij verwoordde richting de aanwezige leden de visie en missie van de club, met als kern dat Zeerobben een club is en blijft waarin iedereen zijn trots en binding kwijt kan. Van Eerste Elftalspelers, talenten en recreatieve voetballers tot en met de sponsors en supporters. Dat Zeerobben zich niet rijk rekent, bleek later op de avond. Ondanks diverse financiële meevallers werd onder andere de begroting voor het lopende seizoen naar beneden toe bijgesteld. Belangrijkste oorzaak daarvan is de fors lagere inkomsten van de oud papier-inzameling. Nadat jaren de contributie gelijk is gebleven, was het bestuur dan ook genoodzaakt een contributieverhoging voor te stellen. Een voorstel dat door een overgrote meerderheid van de aanwezigen werd aangenomen.

 

In de bloemen

Het draaide veel om cijfertjes tijdens de ALV, maar de uitleg van penningmeester Roland Zijlstra was helder en duidelijk. Hem werd decharge verleend voor het gevoerde financiële beleid, waarbij ook complimenten in de richting van zijn rechterhand Steven Beuker en het ondersteunende team werden gegeven.

 

Geheel volgens traditie kon ook een aantal actieve personen uit de Zeerobben-familie in de bloemetjes worden gezet. Zo werd de Wolter Bakker Trofee uitgereikt aan het echtpaar Richard en Ester de Bruin. Bezige bijen die door het lidmaatschap van hun kinderen steeds meer voor de club zijn gaan doen. Richard onder meer op het gebied van ICT en automatisering en Ester als leider, het bijhouden van Sportlink en het ondersteunen van het wedstrijdsecretariaat. Symbolisch werden via het echtpaar De Bruin alle vrijwilligers van Zeerobben bedankt voor hun vrijwillige inzet voor de club.

 

Nog meer bloemen kon Johannes Woudstra uitreiken, want tijdens de ALV van 2018 werd een Lid van Verdienste benoemd. Een man die vele functies binnen de club heeft doorlopen en aan de wieg van diverse tradities heeft gestaan. Zelf actief in het Zeerobben-shirt is uitgekomen, maar ook als trainer en leider veel tijd in Zeerobben heeft gestoken. Uiteindelijk wisten de aanwezigen dat Johannes Woudstra op Gerrit Riem doelde, die onder luid applaus werd benoemd tot Lid van Verdienste. In zijn dankwoord gaf het kersverse Lid van Verdienste aan erg trots te zijn op de benoeming. Hij is al 46 jaar betrokken bij Zeerobben en is enorm trots op de club. Hij sprak van een club van vrienden onder elkaar en memoreerde in het verlengde daarvan zijn veel te vroeg overleden maten Jan Boomsma en Petie Toering.

 

Na de herverkiezing van diverse bestuursleden, benoeming van Henk Zegel tot de Technische Commissie en de rondvraag kon de voorzitter de vergadering sluiten.

 

De Wolter Bakker trofee ging dit jaar naar Richard en Esther de Bruin. Foto: Frans Bode.

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Voorbeschouwing: Gorecht – Zeerobben

22-11-2018

HARLINGEN - Tijd voor een tussenbalans.

Anna Casparii/Pizzeria Pompeï zaalvoetbalcompetitie 16-11-2018

22-11-2018

HARLINGEN - Verslag van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

Late remise fc Harlingen

22-11-2018

HARLINGEN - In een van beide kanten slechte wedstrijd heeft fc Harlingen de ongeslagen thuis status weten te handhaven.

Reacties

Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Ons Food&Wine Ons Food&Wine ForHim Menswear ForHim Menswear De Lichtboei De Lichtboei Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor VVV Harlingen VVV Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Fotografie Dorus Fotografie Dorus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Dio Jurien Dio Jurien Hema Harlingen Hema Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events
VVV Harlingen VVV Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier de Groot Atelier de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas