Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen

Heerlijk Harlingen

Op 20, 21 én 22 september verandert de Nieuwe Willemskade ook dit jaar weer in een culinair walhalla met de 5e editie van Foodfestival Heerlijk Harlingen!
Lees verder...
Spaar voor keukenmessen!

Spaar voor keukenmessen!

Bij PLUS Lunenborg kun je nu sparen voor 6 verschillende keukenmessen van Jamie Oliver. De actie loopt t/m 21 sept. 2019.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Gematigd positivisme tijdens ALV Zeerobben

22-11-2018

HARLINGEN - Gerrit Riem benoemd tot Lid van Verdienste, Wolter Bakker Trofee voor echtpaar De Bruin.

Gematigd positivisme tijdens ALV Zeerobben Gerrit Riem werd op de ALV van Zeerobben benoemd tot lid van verdienste. Foto: Frans Bode.

Ondanks de sterke concurrentie van de voetbalwedstrijd Duitsland-Nederland heeft de zmvv Zeerobben afgelopen maandag onder grote belangstelling (ruim 80 personen) de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering gehouden. Een avond met veel positieve geluiden, onder andere over de groei van de vereniging en de prestaties van de vele teams. Vanuit verenigingsperspectief is elke herinnering aan het vorig seizoen echter ondergeschikt aan de herinnering aan Jan (Boomsma, het Erelid dat vorig jaar is overleden, red.)´, memoreerde voorzitter Johannes Woudstra in zijn openingswoord.

 

Hij nam in vogelvlucht het seizoen door. Noodgedwongen een paar hoogtepunten noemend, want ´bij de eigenzinnige club is altijd wat te doen´. Hij noemde de handhaving van het vlaggenschip in de Eerste Klasse, handhaving van alle standaardteams in de Hoofdklassen, diverse kampioenschappen en bekersuccessen. Zo kwam Zeerobben 1 ver in het bekertoernooi en pakte JO8-1 zelfs de historische winst in Joure.

 

Dat het succes ook een keerzijde heeft, stak de voorzitter niet onder stoelen of banken. Het leidt tot een groeiend ledenaantal, maar ook accommodatieproblematiek. Het gebrek aan kleedruimten, ontvangstruimte etc. is bij de gemeente Harlingen door middel van een visiestuk aangekaart. Plannen waarbij de tribune wordt opgelift, zodat eronder gebruiksruimten worden gerealiseerd en een businessruimte met zicht op het veld. ´We zijn nog geen stap verder gekomen´, aldus een teleurgestelde voorzitter. ´Al wat we nu concreet weten, is dat de problematiek pas in oktober 2019 weer op de agenda in de Raad kan komen´. Positief noemde hij de groei van de businessclub tot 50 leden en de financiële steun die dat oplevert.

 

Hij verwoordde richting de aanwezige leden de visie en missie van de club, met als kern dat Zeerobben een club is en blijft waarin iedereen zijn trots en binding kwijt kan. Van Eerste Elftalspelers, talenten en recreatieve voetballers tot en met de sponsors en supporters. Dat Zeerobben zich niet rijk rekent, bleek later op de avond. Ondanks diverse financiële meevallers werd onder andere de begroting voor het lopende seizoen naar beneden toe bijgesteld. Belangrijkste oorzaak daarvan is de fors lagere inkomsten van de oud papier-inzameling. Nadat jaren de contributie gelijk is gebleven, was het bestuur dan ook genoodzaakt een contributieverhoging voor te stellen. Een voorstel dat door een overgrote meerderheid van de aanwezigen werd aangenomen.

 

In de bloemen

Het draaide veel om cijfertjes tijdens de ALV, maar de uitleg van penningmeester Roland Zijlstra was helder en duidelijk. Hem werd decharge verleend voor het gevoerde financiële beleid, waarbij ook complimenten in de richting van zijn rechterhand Steven Beuker en het ondersteunende team werden gegeven.

 

Geheel volgens traditie kon ook een aantal actieve personen uit de Zeerobben-familie in de bloemetjes worden gezet. Zo werd de Wolter Bakker Trofee uitgereikt aan het echtpaar Richard en Ester de Bruin. Bezige bijen die door het lidmaatschap van hun kinderen steeds meer voor de club zijn gaan doen. Richard onder meer op het gebied van ICT en automatisering en Ester als leider, het bijhouden van Sportlink en het ondersteunen van het wedstrijdsecretariaat. Symbolisch werden via het echtpaar De Bruin alle vrijwilligers van Zeerobben bedankt voor hun vrijwillige inzet voor de club.

 

Nog meer bloemen kon Johannes Woudstra uitreiken, want tijdens de ALV van 2018 werd een Lid van Verdienste benoemd. Een man die vele functies binnen de club heeft doorlopen en aan de wieg van diverse tradities heeft gestaan. Zelf actief in het Zeerobben-shirt is uitgekomen, maar ook als trainer en leider veel tijd in Zeerobben heeft gestoken. Uiteindelijk wisten de aanwezigen dat Johannes Woudstra op Gerrit Riem doelde, die onder luid applaus werd benoemd tot Lid van Verdienste. In zijn dankwoord gaf het kersverse Lid van Verdienste aan erg trots te zijn op de benoeming. Hij is al 46 jaar betrokken bij Zeerobben en is enorm trots op de club. Hij sprak van een club van vrienden onder elkaar en memoreerde in het verlengde daarvan zijn veel te vroeg overleden maten Jan Boomsma en Petie Toering.

 

Na de herverkiezing van diverse bestuursleden, benoeming van Henk Zegel tot de Technische Commissie en de rondvraag kon de voorzitter de vergadering sluiten.

 

De Wolter Bakker trofee ging dit jaar naar Richard en Esther de Bruin. Foto: Frans Bode.

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Voorbeschouwing: Gorecht – Zeerobben

22-11-2018

HARLINGEN - Tijd voor een tussenbalans.

Anna Casparii/Pizzeria Pompeï zaalvoetbalcompetitie 16-11-2018

22-11-2018

HARLINGEN - Verslag van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

Late remise fc Harlingen

22-11-2018

HARLINGEN - In een van beide kanten slechte wedstrijd heeft fc Harlingen de ongeslagen thuis status weten te handhaven.

Reacties

Hubo-Faber Hubo-Faber Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events VVV Harlingen VVV Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen ForHim Menswear ForHim Menswear Atelier de Groot Atelier de Groot Dio Jurien Dio Jurien Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
ForHim Menswear ForHim Menswear BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE VVV Harlingen VVV Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events De Lichtboei De Lichtboei Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Dio Jurien Dio Jurien HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje