Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Geen Visserijdagen 2020: voelt raar

01-09-2020

HARLINGEN - Het is alweer de maandag na de Visserijdagen geweest.

Geen Visserijdagen 2020: voelt raar Burgemeester Roel Sluiter. Foto: Joachim de Ruijter

Door burgemeester Roel Sluiter

 

Alleen: de Visserijdagen zijn niet doorgegaan. Dat voelde van woensdag tot en met zaterdag bijzonder en raar, maar het is zelfs nu, op maandagmorgen, nog anders dan anders. 

 

De afgelopen acht jaar heb ik steeds op maandag na de Visserijdagen een kort stukje geschreven. Dat was natuurlijk vooral om terug te blikken op geslaagde en feestelijke dagen en om iedereen die er een groot aandeel in had gehad te bedanken. Maar ik ervoer dat schrijven ook steeds als een speciaal moment in het jaar. Het was het einde van de zomer. We hebben in de jaren dat ik de Visserijdagen actief mocht meemaken, van 2012 t/m 2019, eigenlijk steeds prima zomerweer gehad. Het ene jaar nog mooier dan het andere, maar over het geheel genomen prima. En raar als het was, die maandagen was het meestal merkbaar gedaan met het zomerweer. Op naar de herfst, zo rook het al (als je er een neus voor hebt) en zo voelde het. En het was stil op de Noorderhaven, doodstil. De stilte was nooit zo voelbaar als op de maandagmorgen na de Visserijdagen.

 

Wat was ik onder de indruk toen ik mijn eerste Visserijdagen meemaakte in 2012. Alle evenementen, alle feestelijkheden, de massa’s mensen. In de stad met alle podia en op zee met de vlootschouw. En wat een organisatie was daar voor nodig! Jarenlang een Tour de force van het Comité Visserijdagen, toen al bijna vijfentwintig jaar onder de onbetwiste leiding van Paul Kwast. Wat zijn de kernwoorden van dit evenement? Ik denk dat we met feest en ontspannen plezier en creativiteit al een heel eind komen. En dat voor heel veel mensen. 

 

En al die mensen hebben dat dit jaar niet meegemaakt en hebben de Visserijdagen gemist. In de uitzending van Omroep RSH van afgelopen zaterdagmiddag kwam al haast een soort nostalgie naar de Visserijdagen naar boven. Dat gaat wat ver natuurlijk na één keer noodgedwongen overslaan, maar ik denk dat het één groot compliment is voor al die mensen die zich de afgelopen ruim zestig jaar zo hebben ingespannen voor de Visserijdagen. 

 

Laten we hopen dat dit jaar zònder echt eenmalig was en dat we volgend jaar om deze tijd weer als vanouds terug kunnen kijken op prachtige en geslaagde Visserijdagen.

Algemeen Evenement Gemeente

Meer nieuws

Vrouwengroep start met een tweede groep

01-09-2020

HARLINGEN - Op maandag 14 september start een tweede vrouwengroep in Nieuw Zuid.

De Stand Up Paddle Elfstedentocht start a.s. weekend

01-09-2020

HARLINGEN - It giet oan! De Stand Up Paddle Elfstedentocht start aanstaande zaterdag in haar NON-Stop versie, om vanaf woensdag 9 september opgevolgd te worden door de 5 daagse versie van de tocht der tochten.

Scouts van scoutinggroep 'De Ontdekkers Harlingen' ontmoeten elkaar weer!

01-09-2020

HARLINGEN - Zondag 30 augustus zagen de scouts van scoutinggroep 'De Ontdekkers Harlingen' elkaar weer voor het eerst na een lange zomervakantie en corona periode.

Reacties

De Lichtboei De Lichtboei Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Food 80/20 Food 80/20 Greenart Production Greenart Production DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg IJssalon Min12 IJssalon Min12 The Shamrock The Shamrock Karsten Wonen Karsten Wonen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Ons Food&Wine Ons Food&Wine Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Broodje Nuchter Broodje Nuchter Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Ons Food&Wine Ons Food&Wine Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd The Shamrock The Shamrock Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Food 80/20 Food 80/20 VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen