De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Geen Visserijdagen 2020: voelt raar

01-09-2020

HARLINGEN - Het is alweer de maandag na de Visserijdagen geweest.

Geen Visserijdagen 2020: voelt raar Burgemeester Roel Sluiter. Foto: Joachim de Ruijter

Door burgemeester Roel Sluiter

 

Alleen: de Visserijdagen zijn niet doorgegaan. Dat voelde van woensdag tot en met zaterdag bijzonder en raar, maar het is zelfs nu, op maandagmorgen, nog anders dan anders. 

 

De afgelopen acht jaar heb ik steeds op maandag na de Visserijdagen een kort stukje geschreven. Dat was natuurlijk vooral om terug te blikken op geslaagde en feestelijke dagen en om iedereen die er een groot aandeel in had gehad te bedanken. Maar ik ervoer dat schrijven ook steeds als een speciaal moment in het jaar. Het was het einde van de zomer. We hebben in de jaren dat ik de Visserijdagen actief mocht meemaken, van 2012 t/m 2019, eigenlijk steeds prima zomerweer gehad. Het ene jaar nog mooier dan het andere, maar over het geheel genomen prima. En raar als het was, die maandagen was het meestal merkbaar gedaan met het zomerweer. Op naar de herfst, zo rook het al (als je er een neus voor hebt) en zo voelde het. En het was stil op de Noorderhaven, doodstil. De stilte was nooit zo voelbaar als op de maandagmorgen na de Visserijdagen.

 

Wat was ik onder de indruk toen ik mijn eerste Visserijdagen meemaakte in 2012. Alle evenementen, alle feestelijkheden, de massa’s mensen. In de stad met alle podia en op zee met de vlootschouw. En wat een organisatie was daar voor nodig! Jarenlang een Tour de force van het Comité Visserijdagen, toen al bijna vijfentwintig jaar onder de onbetwiste leiding van Paul Kwast. Wat zijn de kernwoorden van dit evenement? Ik denk dat we met feest en ontspannen plezier en creativiteit al een heel eind komen. En dat voor heel veel mensen. 

 

En al die mensen hebben dat dit jaar niet meegemaakt en hebben de Visserijdagen gemist. In de uitzending van Omroep RSH van afgelopen zaterdagmiddag kwam al haast een soort nostalgie naar de Visserijdagen naar boven. Dat gaat wat ver natuurlijk na één keer noodgedwongen overslaan, maar ik denk dat het één groot compliment is voor al die mensen die zich de afgelopen ruim zestig jaar zo hebben ingespannen voor de Visserijdagen. 

 

Laten we hopen dat dit jaar zònder echt eenmalig was en dat we volgend jaar om deze tijd weer als vanouds terug kunnen kijken op prachtige en geslaagde Visserijdagen.

Algemeen Evenement Gemeente

Meer nieuws

Vrouwengroep start met een tweede groep

01-09-2020

HARLINGEN - Op maandag 14 september start een tweede vrouwengroep in Nieuw Zuid.

De Stand Up Paddle Elfstedentocht start a.s. weekend

01-09-2020

HARLINGEN - It giet oan! De Stand Up Paddle Elfstedentocht start aanstaande zaterdag in haar NON-Stop versie, om vanaf woensdag 9 september opgevolgd te worden door de 5 daagse versie van de tocht der tochten.

Scouts van scoutinggroep 'De Ontdekkers Harlingen' ontmoeten elkaar weer!

01-09-2020

HARLINGEN - Zondag 30 augustus zagen de scouts van scoutinggroep 'De Ontdekkers Harlingen' elkaar weer voor het eerst na een lange zomervakantie en corona periode.

Reacties

Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Lichtboei De Lichtboei De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Broodje Nuchter Broodje Nuchter Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Food 80/20 Food 80/20 Greenart Production Greenart Production Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg
Food 80/20 Food 80/20 Greenart Production Greenart Production Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Broodje Nuchter Broodje Nuchter Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Lichtboei De Lichtboei Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Omdraai De Omdraai Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires