Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Geen uitvallers bij pittige Zeehaventocht van Harlingen

10-09-2017

HARLINGEN - Zaterdag 9 september werd in de Willemshaven van Harlingen de 2 km Zeehavenzwemtocht gehouden.

De organiserende Zwemvereniging de Vikings vierde deze dag het 70-jarige bestaan van Zeezwemtochten in Harlingen.  Zoals zo vaak in de historie speelde ook nu het verslechterende weer van de afgelopen weken een rol. De oorspronkelijke historische route, vanaf de Willemshaven over zee naar het Harlinger strand, kon dit jaar niet gezwommen worden, omdat het zeewater te ver afgekoeld was. Het water in de Willemshaven voldeed nog wel aan de minimumeisen, waarop de zwemvereniging al vroegtijdig heeft besloten om de zwemtocht volledig binnengaats te houden.

 

Mede door de weersverwachtingen en de concurrentie van andere zwemtochten in Nederland dit weekend, bleef het deelnemersaantal op 94 zwemmers steken. Gezien de listige en koude omstandigheden die verwacht werden had de organisatie hier vrede mee. De meeste deelnemers kwamen vanbuiten de regio. Echte open water zwemliefhebbers hadden er vaak een reis van honderden kilometers op zitten om 2 km in het zoute water van Harlingen te zwemmen. Dit onderstreept maar weer eens het unieke karakter van de 2 km Zeezwemtocht.

 

Nieuw dit jaar was de samenwerking met het foodtruckfestival "Heerlijk Harlingen" en de ontvangst van deelnemers in het Entrepot gebouw. Zwemmers en publiek vonden het een geweldige ambiance. Een perfecte combinatie die voor de toekomst wellicht nog meer in petto heeft. Met een watertemperatuur van 17.0 graden en een herfstig weertype met buien en een beetje wind werd een pittige zwemtocht voorzien. Deelnemers werden hier vooraf op gewezen en hebben zich hier goed op kunnen voorbereiden. Ook de vele vrijwilligers van onder meer: Brandweer, KNRM, Rode Kruis, Reddingsbrigade en EHBO die over de veiligheid en gezondheid waken, waren deze editie extra alert en goed voorbereid op hulpverlening bij koude omstandigheden.

 

Op het moment dat zaterdag om 12.45 uur in de Willemshaven het startschot klonk, brak er zowaar nog een zonnetje door en was het droog. Het werd alsnog een geweldig mooie zwemdag. Als eerste startte de wedstrijdgroep. Deze bestond uit 5 dames en 7 heren. Helaas dit jaar geen Harlinger deelname in de wedstrijd. Tijdens het wedstrijdverloop werd al snel duidelijk dat het niet de meest spannende race werd. De krachtsverhoudingen waren grotendeels al duidelijk na de eerste meters zwemmen. Bij de dames finishten de eerste drie binnen anderhalve minuut van elkaar, terwijl bij de heren de verschillen aanmerkelijk groter waren.

 

Uitslag:

Dames:
1. Desanka Stoppels (Holwierde) 35.08.72
2. Amarins Doevendans (Sneek) 35.35.38
3. Jolanda Cnossen (Sneek) 36.48.84
4. Gabriela Töpfer (Retie - BE) 39.42.02
6. Karin van Dijk (Oude Schoot) 40.00.43

 

Heren
1. Erik Schröder (Groningen) 28.11.01
2. Marten de Groot (Leeuwarden) 31.33.83
3. Jan Willem Töpfer (Retie - BE)32.00.89
4. Sven Harskamp (Menaldum) 34.21.78
5. Haije Jukema (Herbaijum) 35.22.01
6. Erik Visser (Leeuwarden) 37.18.57
7. Rombald Olivier de Rie (Hilversum) 41.57.86

In het kielzog van de wedstrijdzwemmers gingen ook de recreanten van start. In tegenstelling tot de wedstrijdzwemmers was een wetsuit toegestaan. Velen hebben hier gebruik van gemaakt. Toch was er ook een deel van de deelnemers die in normale zwemkleding de tocht wisten te volbrengen. Er werden geen uitvallers genoteerd. Alle deelnemers die deze pittige tocht volbrachten kregen een prestatiemedaille omgehangen. Een ereteken dat je dit keer echt moest verdienen!

 

Tot enige verbazing van de organisatie en de massaal aanwezige hulpverlening werd het een rustige middag voor de hulpdiensten. Zwemmers werden na de finish direct opgevangen en door de brandweer met lauw water schoongespoeld, waarna men zich in het Entrepotgebouw kon omkleden en zich tegoed kon doen aan de diversiteit van warme gerechten.

 

Na afloop werden dan ook de vele vrijwilligers van de organisatie en de hulpdiensten terecht in het zonnetje gezet. Zwemvereniging de Vikings is er bijzonder trots op dat er vanuit de regio zoveel steun en hulp is om dit inmiddels historische evenement te organiseren.

 

Gefilmd door: CZVideoful.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Jan Hoogland winnaar op tweede NT wedvlucht Gennep

10-09-2017

HARLINGEN - Op zaterdag 9 september werd gestart met de tweede Natour wedvlucht voor oude en jongenduiven vanuit Gennep.

De Meiden van Zeerobben

10-09-2017

HARLINGEN – De zomer is voorbij, de vakanties achter de rug en er is genoten van een prachtig EK van ons nationaal vrouwenelftal afgelopen zomerstop.

Zeerobben met één been in de volgende ronde

10-09-2017

HARLINGEN - Met uitzondering van de eerste tien minuten heeft GAVC te weinig gecreëerd om het de thuisclub moeilijk te maken.

Reacties

VVV Harlingen VVV Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus ForHim Menswear ForHim Menswear Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hema Harlingen Hema Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Hubo-Faber Hubo-Faber Vogelaar Audio Vogelaar Audio IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Almamater Almamater Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events Ons Food&Wine Ons Food&Wine BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier de Groot Atelier de Groot De Lichtboei De Lichtboei Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Plus Lunenborg Plus Lunenborg
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Ons Food&Wine Ons Food&Wine Haarmode Cats Haarmode Cats Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier de Groot Atelier de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Dio Jurien Dio Jurien