Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Geen stofzuigers meer boven 900 Watt!

11-10-2021

HARLINGEN - Heeft je stofzuiger het onlangs begeven of heb je gemerkt dat het ietwat oudere exemplaar toch wel dringend aan vervanging toe is?

Dan is het aangewezen om dit artikel even rustig verder te lezen en door te nemen. Want de aankoop van een stofzuiger is - ondanks het tegenwoordig bijzonder uitgebreide assortiment - jammer genoeg niet meer zo vanzelfsprekend. Zo werd enkele jaren terug door hogerhand beslist om het maximale vermogen van 900 Watt niet langer te overschrijden, wat gepaard ging met heel wat ongeloof en duidelijk gerichte vragen. Geen nood want wij zoeken het graag even voor jou uit.

 

Geen vermogen boven 900 Watt noch geluidssterkte boven 80 dB

Het nieuwtje dat toch al enige tijd tussen de lidstaten van de Europese Unie de ronde ging, werd op vrijdag 1 september 2017 dan ook meteen officieel bevestigd. Concreet gaat het eigenlijk om een verscherping op de eerder genoemde regels uit 2014 waarin gesteld werd dat stofzuigerfabrikanten zich vanaf heden moeten onderwerpen aan bepaalde wetten en voorwaarden die aan de verkoop van stofzuigers verbonden worden. Zo mogen er alvast geen nieuwe stofzuigers ontworpen noch op de arbeidsmarkt aangeboden worden met een vermogen van meer dan 900 Watt, noch toestellen waarvan de geluidssterkte de vooropgestelde 80 dB (decibels) aanzienlijk overschrijdt.

 

Het betreft hier bovendien een akkoord dat unaniem door alle lidstaten van de Europese Unie werd goedgekeurd en bijgevolg ook in elk van deze deelnemende landen van kracht zal zijn. De genomen maatregelen - die er dus in eerste instantie kwamen ter verscherping van de reeds bestaande voorwaarden uit 2014 - zijn voornamelijk bedoeld om het energieverbruik drastisch naar omlaag te krijgen. Indirect komt het er dus op neer dat we bewuster moeten zijn van de aanwezige energiemiddelen en de hoeveelheid energie die we verbruiken.

 

Verscherping op regels uit 2014

Zoals hierboven reeds duidelijk is geworden, werd op vrijdag 1 september 2017 - ondertussen al dik 4 jaar geleden - een verbod uitgeroepen omtrent stofzuigers met een vermogen van meer dan 900 Watt en/ of een geluidssterkte van meer dan 80 dB. Concreet gaat het hier vooral om een verscherping van de bestaande maatregelen die in 2014 voor het eerst het levenslicht zagen en die - niet geheel onbelangrijk - door elk afzonderlijke lidstaat binnen de Europese Unie ook unaniem werd goedgekeurd.

 

Vandaag de dag zul je in Nederland - noch in andere landen binnen de EU - geen enkele nieuwe stofzuiger meer op de markt vinden die een vermogen van meer dan 900 Watt aanbiedt en een geluidssterkte die de 80 decibels lijkt te overschrijden. Met deze maatregelen willen de lidstaten ons bewuster doen omspringen met het energieverbruik en het verbruik bijgevolg ook zoveel mogelijk aan banden proberen leggen. Op die manier kunnen we hopelijk al een eerste stap in de goede richting zetten op weg naar een positieve ecologische voetafdruk, wat gelijk ook bijdraagt aan de klimaatopwarming waar we jammer genoeg mee te kampen hebben.

 

Minder vermogen betekent niet minder zuigkracht!

Toch roept deze beslissing ook heel wat vragen op. Zo vragen mensen zich - logischerwijze - af of het effect van een beperkt vermogen zich ook zal laten voelen in de uiteindelijke zuigkracht. Gelukkig kunnen we deze fabel als snel de wereld uit helpen want diverse onderzoeken en studies hebben onderhand wel al aangetoond dat het vermogen niet de uiteindelijke zuigkracht van het apparaat zal bepalen. Concreet komt het er dus op neer dat een standaard stofzuiger met een vermogen van 1500 à 2000 Watt niet plots meer zuigkracht zal garanderen ten opzichte van een stofzuiger met een vermogen van 500 à 750 Watt.

 

De zuigkracht van een dergelijk apparaat wordt weliswaar bepaald door heel wat andere factoren zoals de ondergrond, de aanwezigheid van vloerkleedjes en dergelijke meer. Kortom, geen zorgen als je binnenkort op zoek moet naar een nieuwe “energiezuinige” stofzuiger.

 

Algemeen Bedrijfsleven Shoppen

Meer nieuws

Dag van de Duurzaamheid gestart met een kwartetspel

11-10-2021

HARLINGEN - Op IKC Het Noorderlicht werd er vrijdagochtend 8 oktober extra aandacht aan duurzaamheid besteed.

Fc Harlingen 1 wint ook van Nicator

11-10-2021

HARLINGEN - Het vlaggenschip van fc Harlingen heeft zondag haar tweede achtereenvolgende wedstrijd gewonnen.

Ruim 835 kilometer aan Friese wateren en oevers opgeruimd tijdens Skjin Wetter

11-10-2021

HARLINGEN - Van zaterdag 2 oktober tot en met 9 oktober hebben ruim 30 organisaties met ruim tweeduizend Friese vrijwilligers de grote schoonmaakactie Skjin Wetter gehouden.

Reacties

Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats The Shamrock The Shamrock Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Food 80/20 Food 80/20 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12