De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Geen Sint Nicolaas Sprookje dit jaar

27-08-2020

HARLINGEN - Ze hadden goede hoop, de spelers, de regisseur, de kostuum- en decorontwerpers en bestuursleden van het Harlinger Sint Nicolaas Sprookje.

Geen Sint Nicolaas Sprookje dit jaar Foto: Joachim de Ruijter.

Ook vorig jaar was een creatieve oplossing gevonden voor het opvoeren van het 52e Sprookje, immers ze maakten in de Midlumerlaankerk bijna 1000 schoolkinderen blij met het sprookje De Gelaarsde Kat.

 

Echter dit jaar staat de situatie er minder rooskleurig voor, voor het Sprookje, maar ook voor de andere toneelverenigingen en ambassadeurs van cultuur in Harlingen. Er is met het wegvallen van Trebol sinds vorig jaar simpelweg geen locatie beschikbaar. Wie weet ontstaan er in de komende maanden met de komst van de nieuwe wethouder mogelijkheden om weer iets moois qua theater neer te zetten, op een geschikte locatie in onze mooie stad. Voor het Sprookje, dat normaliter al aan het repeteren zou zijn, komt dit niet op tijd. Reden om, voor het eerst in al die jaren, dit jaar geen Sprookje op te voeren.

 

“Natuurlijk gooit Corona ook roet in het eten”, aldus het bestuur van het Sprookje, “maar het gaat om een jonge doelgroep, onze basisschoolkinderen. We denken dat als we de zekerheid van een geschikte locatie hadden gehad, we bij de organisatie van de voorstellingen goed rekening hadden kunnen houden met de richtlijnen van het RIVM. Maar helaas, twee van die grote onzekerheden, daar kan zelfs ons enthousiasme en de wil om onze schoolkinderen dat eerste contact met theater mee te geven, niet tegenop. Maar we blijven positief en hopen binnenkort een goede bak koffie te drinken met de wethouder. Wie weet starten we dan in het voorjaar met de voorbereidingen van het 53e Sprookje, maar dan in 2021”.

 

Corona Evenement Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Voetbal weer los. Hoe nu verder?

27-08-2020

HARLINGEN - Zaterdag was het zover, de eerste zaterdag met een bijna vol programma op het Oostersportpark.

Jeugdjournaal Zeerobben

27-08-2020

HARLINGEN - Zaterdag was het dan zover, de eerste zaterdag met een bijna vol programma op het Oostersportpark.

140 Hardlopers trotseerden storm en regen tijdens de Frisialoop

27-08-2020

HARLINGEN - Het is heel moeilijk om een prestatieloop te organiseren in deze coronatijd maar de Sportvereniging Friesland uit St.-Jabik lukt het toch en organiseerde hun 10e loop in Harlingen.

Reacties

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Food 80/20 Food 80/20 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Omdraai De Omdraai Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen
De Lichtboei De Lichtboei Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events The Shamrock The Shamrock Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats