Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Géén Harlinger Feestweek, wél ‘Welkom aan Zee’ festival in petto!

14-04-2020

HARLINGEN – Als het aan BENG, Stichting Evenementen Harlingen (SEH) en de gemeente Harlingen ligt, komt er na de versoepeling van de corona lockdown een nieuw festival vóór en mét Harlingen!

‘Welkom aan Zee’ festival

Het festival, waarbij het stadshart fungeert als festivalterrein, wordt gecoördineerd door BENG. Samen met de (SEH) en de gemeente Harlingen slaan we de handen ineen en hebben we een dol fijn ‘Welkom aan Zee’ festival voor héél Harlingen in petto!

 

Evenementen zijn belangrijk voor onze stad. Ze zorgen voor levendigheid, saamhorigheid en economische spin-off. Met ‘Welkom aan Zee’ haken we aan bij het ingeslagen pad van de citymarketing. Muziek, theater, kunst, vermaak en gezelligheid: dat is waar het culturele festival ‘Welkom aan Zee’ om draait.

 

Géén Harlinger Feestweek

In verband met het coronavirus zijn veel evenementen in Harlingen al afgelast of verplaatst. Het virus zorgt er ook voor dat de Harlinger Feestweek, welke gepland stond voor de tweede week van juni, met o.a. Zomer Kermis, Lanenkaatsen, Stadswandeling, Tobbedansen, 30 jaar Straatfestival, StreetLive, Bengels en een Local Fair wordt afgelast. De organisatie van het Lanenkaatsen heeft besloten om het sportevenement door te schuiven naar 2021. De rest van de evenementen wordt mogelijk verplaatst naar het ‘Welkom aan Zee’ festival.

 

Alle evenementen verzetten is niet zo simpel. Daar is niet zoveel plek voor op de evenementenkalender en het zou te veel vragen van de politie- en gemeentecapaciteit. Daarom hebben we bedacht om een aantal evenementen samen te voegen binnen het festival ‘Welkom aan Zee’, dan zou dat probleem er niet zijn. “Als we op deze manier het festival kunnen uitbreiden, dan is er minder capaciteit nodig dan wanneer je alle evenementen los zou verplaatsen", laat BENG weten. 

 

Wanneer?

Het is nu nog gissen wanneer het nieuwe festival ‘Welkom aan Zee’ haar vuurdoop zal hebben. Samen met de gemeente kijkt de organisatie naar een geschikt weekend na de zomervakantie. Wellicht lukt het eind augustus in plaats van het afgelaste Visserijdagen weekend dit jaar, maar dat is héél optimistisch en daar is nu nog niets over te zeggen. De organisatie hoopt zeker dat er een nieuw festival komt, er is nù tijd om te kijken naar samenwerkingen en de mogelijkheden om samen de risico's van een evenement te dragen. 

 

De komende tijd zoekt BENG contact met de organisaties waarvan de evenementen door de coronacrisis niet door konden gaan, om samen te kijken waar mogelijk aan te sluiten bij de programmering van het ‘Welkom aan Zee’ festival. Zodra de organisatie meer weet over definitieve data, zullen ze dit bekend maken. Voor nu: Fingers crossed en volle kracht voorwaarts!

 

 

Bedrijfsleven Eten, Drinken, Uitgaan Evenement Gemeente Kunst & Cultuur Muziek Shoppen

Meer nieuws

Creatief met corona 🍀: Fit tijdens de coronaquarantaine - les 24 & 25

14-04-2020

HARLINGEN - Je conditie gaat hard achteruit als je een paar weken minder beweegt, Fysio Harlingen houdt mensen online in beweging!

Creatief met corona 🍀: Kunst kijken met Hugo - deel 3

14-04-2020

HARLINGEN - Nu door de Corona-maatregelen Museum het Hannemahuis voorlopig gesloten is voor publiek, laat directeur Hugo ter Avest via filmpjes bijzondere voorwerpen in het museum zien.

Thuis: Vlag uit

14-04-2020

HARLINGEN – Wij steken woensdag 15 en vrijdag 17 april de vlag uit! Doet u mee?

Reacties

Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt BENG Evenementen BENG Evenementen Greenart Production Greenart Production Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg The Shamrock The Shamrock Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Lichtboei De Lichtboei Broodje Nuchter Broodje Nuchter Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Greenart Production Greenart Production De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Food 80/20 Food 80/20 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events