De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Gebiedsverbod voor 16 jongeren in centrum Harlingen

05-03-2021

HARLINGEN - Sinds half oktober 2020 is het onrustig in de binnenstad van Harlingen.

Een groep jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 20 jaar zorgt voor veel overlast met geluid, vernielingen en een dreigende sfeer. Diverse brieven en daarnaast gesprekken van burgemeester en politie met jongeren en hun ouders hebben niet geholpen. De maat is nu vol voor burgemeester Roel Sluiter die daarom een gebiedsverbod instelt. Hij wil dat de rust terugkeert voor de inwoners, ondernemers en bezoekers van de binnenstad.
 

De geconstateerde feiten 

De overlast bestaat uit het afsteken van zwaar vuurwerk, het in brand steken van kerstversiering, een obstakel op de rijweg plaatsen, ruiten ingooien, bewoners onheus bejegenen en zeer recent eieren gooien. Door deze overlast wordt de openbare orde en veiligheid en de woon- en leefomgeving van de inwoners van de binnenstad in ernstige mate aangetast.
 

Gebiedsverbod geldt een maand

Het gebiedsverbod geldt voor de periode van vrijdag 5 maart 2021 vanaf 18.00 uur en eindigt op zondag 4 april 2021 om 21.00 uur. Het gebiedsverbod is van toepassing op het gebied Lanen, Voorstraat, de Grote Bredeplaats en de Noorderhaven. Het gebied wordt afgegrensd door de Kleine Bredeplaats, de Vismarkt, de Heiligeweg en het Noordijs.
 

Dwangsom

Omdat de diverse brieven en gesprekken geen soelaas hebben geboden is de inschatting dat er kans is op herhaling. Om dit te voorkomen geldt voor iedere jongere een dwangsom van €300,- per overtreding van het gebiedsverbod tot een maximaal bedrag van €1.500,-.

Algemeen Corona Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Grote belangstelling voor gratis Biobakjes

05-03-2021

HARLINGEN - Onder grote belangstelling gaf wethouder Harry Boon de formele aftrap voor de acties voor Minder Afval Harlingen.

PvdA Kandidaat Kamerlid Marieke van Duijn bezoekt Harlingen tijdens 1000 km lange fietstocht

05-03-2021

HARLINGEN - Om in tijden van Corona toch de regio in te kunnen om de mensen te kunnen ontmoeten, is de nr. 38 op de lijst van de PvdA op de fiets gesprongen en elke provincie doorgefietst.

Peter Kuiper geeft €200 korting op multifocale brillenglazen!

05-03-2021

HARLINGEN - Heeft u een multifocale bril nodig?

Reacties

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Omdraai De Omdraai De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg Greenart Production Greenart Production Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Broodje Nuchter Broodje Nuchter Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events De Omdraai De Omdraai Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Greenart Production Greenart Production Haarmode Cats Haarmode Cats De Lichtboei De Lichtboei Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona