RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Gebiedsverbod voor 16 jongeren in centrum Harlingen

05-03-2021

HARLINGEN - Sinds half oktober 2020 is het onrustig in de binnenstad van Harlingen.

Een groep jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 20 jaar zorgt voor veel overlast met geluid, vernielingen en een dreigende sfeer. Diverse brieven en daarnaast gesprekken van burgemeester en politie met jongeren en hun ouders hebben niet geholpen. De maat is nu vol voor burgemeester Roel Sluiter die daarom een gebiedsverbod instelt. Hij wil dat de rust terugkeert voor de inwoners, ondernemers en bezoekers van de binnenstad.
 

De geconstateerde feiten 

De overlast bestaat uit het afsteken van zwaar vuurwerk, het in brand steken van kerstversiering, een obstakel op de rijweg plaatsen, ruiten ingooien, bewoners onheus bejegenen en zeer recent eieren gooien. Door deze overlast wordt de openbare orde en veiligheid en de woon- en leefomgeving van de inwoners van de binnenstad in ernstige mate aangetast.
 

Gebiedsverbod geldt een maand

Het gebiedsverbod geldt voor de periode van vrijdag 5 maart 2021 vanaf 18.00 uur en eindigt op zondag 4 april 2021 om 21.00 uur. Het gebiedsverbod is van toepassing op het gebied Lanen, Voorstraat, de Grote Bredeplaats en de Noorderhaven. Het gebied wordt afgegrensd door de Kleine Bredeplaats, de Vismarkt, de Heiligeweg en het Noordijs.
 

Dwangsom

Omdat de diverse brieven en gesprekken geen soelaas hebben geboden is de inschatting dat er kans is op herhaling. Om dit te voorkomen geldt voor iedere jongere een dwangsom van €300,- per overtreding van het gebiedsverbod tot een maximaal bedrag van €1.500,-.

Algemeen Corona Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Grote belangstelling voor gratis Biobakjes

05-03-2021

HARLINGEN - Onder grote belangstelling gaf wethouder Harry Boon de formele aftrap voor de acties voor Minder Afval Harlingen.

PvdA Kandidaat Kamerlid Marieke van Duijn bezoekt Harlingen tijdens 1000 km lange fietstocht

05-03-2021

HARLINGEN - Om in tijden van Corona toch de regio in te kunnen om de mensen te kunnen ontmoeten, is de nr. 38 op de lijst van de PvdA op de fiets gesprongen en elke provincie doorgefietst.

Peter Kuiper geeft €200 korting op multifocale brillenglazen!

05-03-2021

HARLINGEN - Heeft u een multifocale bril nodig?

Reacties

Zensa Moda Zensa Moda Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Omdraai De Omdraai Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen Food 80/20 Food 80/20 Karsten Wonen Karsten Wonen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie The Shamrock The Shamrock Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn IJssalon Min12 IJssalon Min12 Food 80/20 Food 80/20 Plus Lunenborg Plus Lunenborg HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie