Van Campen & Dijkstra Harlingen

Van Campen & Dijkstra Harlingen

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517 – 212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WINter aan Zee lotenactie!

WINter aan Zee lotenactie!

Kom winkelen in Harlingen en maak kans op Ondernemend Harlingen cadeaubonnen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Gallerie de Vis brengt ode aan Jentsje Popma

21-09-2021

HARLINGEN - Op 30 september hoopt Jentsje Popma zijn honderdste verjaardag te vieren.

Gallerie de Vis brengt ode aan Jentsje Popma Jentsje Popma - Bolswardervaart

Werk van de Friese landschapskunstenaar maakt al decennialang deel uit van het aanbod van Galerie de Vis in Harlingen. Die draagt dan ook graag bij aan de feestvreugde met een ‘Ode aan Jentsje Popma’: een tentoonstelling van schilderijen waarmee Popma het weidse Friese landschap vol kleur heeft vastgelegd. Bij voorkeur deed hij dat ‘en plein air’, in de traditie van Hollandse schilders die zich ‘in het veld’ installeerden om de juiste kleur en sfeer te kunnen proeven.

Popma maakte niet alleen naam met verf. Hij tekende portretten, maakte bustes, wandreliëfs en vrijstaand werk en ook glas-in-loodramen – van oorsprong was hij glazenier. Zijn hand als beeldhouwer is in zijn schilderijen goed terug te zien: die hebben vaak een monumentale inslag. Ook zijn kleurgebruik en bijzondere oog voor het lijnenspel in het landschap maken ‘een Popma’ direct herkenbaar. Met de expositie maakt Galerie de Vis een kwartet compleet dat de eeuweling in het zonnetje zet: ook het Fries Museum, Museum Belvédère en Stichting Nijkleaster presenteren dit najaar namelijk werk van de kunstenaar.
 
Dat Jentsje Popma tot op hoge leeftijd bleef schilderen was niet enkel vanwege zijn verlangen de kleuren en structuren van het Friese landschap op linnen vast te leggen. Hij voelde het ook als een innerlijke opdracht om zijn zorgen over de teloorgang van het landschap tot uiting te brengen, de dreiging van de klimaatverandering en de zeespiegelstijging. Zijn grazige weides, langgerekte dijken en vredige vergezichten dragen daarom stuk voor stuk ook een waarschuwing aan de mensheid in zich. De expositie is vanaf 30 september te zien bij Galerie de Vis in Harlingen, geopend van donderdag tot en met zaterdag en op afspraak.

 

Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Ontdek welke sport bij je past tijdens de ‘Markt van de mogelijkheden’!

21-09-2021

HARLINGEN - Op zaterdag 16 oktober vindt de ‘Markt van de mogelijkheden’ plaats in Harlingen.

Reacties

Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Food 80/20 Food 80/20 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation The Shamrock The Shamrock Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber The Shamrock The Shamrock Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Fotografie Dorus Fotografie Dorus