Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren. Alinex werkt voor u!
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fysio Harlingen breidt uit en prolongeert titel Pluspraktijk

30-03-2018

HARLINGEN - Fysio Harlingen heeft onlangs een strenge audit (controle) met glans gehaald en mag zich de komende twee jaar weer Pluspraktijk noemen.

In 2016 verwierf de Harlinger fysiotherapiepraktijk deze felbegeerde titel voor het eerst. Het houdt in dat het team van Fysio Harlingen naast de standaard beroepseisen aan extra kwalificaties voldoet, onder andere op het gebied van innovatie en kwaliteit. In de afgelopen periode heeft de Harlinger groepspraktijk ook het aantal specialismen uitgebreid met handtherapie en het werken aan herstel, conditie en preventie onder leiding van een gespecialiseerde medisch sportinstructeur.

 

Voor Fysio Harlingen is het belangrijk zich te blijven ontwikkelen en uitbreiden als praktijk. Met de Plusstatus garandeert Fysio Harlingen dat de patiënten verzekerd zijn van de nieuwste en in de praktijk bewezen behandelmethodes. Bovendien wordt de kwaliteit van de dienstverlening regelmatig getoetst met externe audits.

 

Van Pluspraktijken wordt ook geëist dat ze multidisciplinair samenwerken met andere professionals op het gebied van zorg. Tijdens de audits worden tevens voor patiënten belangrijke zaken als  de openingstijden, hygiëne, veiligheid, bereikbaarheid en toegankelijkheid bekeken. De resultaten van de audit  worden bij Fysio Harlingen onderstreept door de 8,7 score uit een klanttevredenheidsonderzoek onder ruim honderd personen.

 

Uitbreiding

Fysio Harlingen is een groepspraktijk met zes fysiotherapeuten, een medisch sportinstructeur en één fulltime secretaresse. De praktijk is gevestigd op het Zorgplein van MCL Harlingen aan de Achlumerdijk. Daardoor wordt alle zorg onder één dak geleverd en is er sprake van korte lijnen met de specialisten van MCL Harlingen. Naast de algemene fysiotherapie verzorgt Fysio Harlingen onder andere manuele therapie, oedeemtherapie, orthopedische revalidatie, oncologische revalidatie, Fysiofitness (onder professionele begeleiding) en bedrijfsfysiotherapie.

 

Aan het brede pakket specialismen is onder andere handtheraptie toegevoegd. Patiënten kunnen met aandoeningen aan de hand, inclusief de vingers en de pols bij Fysio Harlingen terecht. Een handtherapeut houdt zich bezig met het behandelen van functiestoornissen van spieren, pezen, banden, botten, gewrichten, zenuwen en de huid. Bijvoorbeeld na een operatie, bij overbelasting of preventief. Voor klachten als artrose  aan de vingers en allerlei andere handaandoeningen kan de handtherapeut worden ingezet. Uitgangspunt is een behandeling op maat om de mobiliteit, kracht en coӧrdinatie van de hand te verbeteren.

 

In het najaar wordt dry needling aan het pakket toegevoegd. Dit is een behandeling waarbij de fysiotherapeut spieren aanprikt met een accupuntuurnaald, zonder het gebruik van vloeistoffen. Door zogenoemde trigger points in kaart te brengen en vervolgens aan te prikken, ontspant de spier zich en kan de patiënt zich weer makkelijker bewegen.

 

'Wij hebben als team de afgelopen jaren hard gewerkt om de audit te halen en het aantal specialismen uit te breiden. We ervaren het als een erkenning en beloning dat we ons weer Pluspraktijk mogen noemen. Maar net zo belangrijk vinden wij de hoge score in het klanttevredenheidsonderzoek, want die wordt gegeven voor de patiënten die wij behandelen', aldus Fysio Harlingen.

Bedrijfsleven Sport & Recreatie Zorg & Welzijn

Meer nieuws

In Harlingen wappert een nieuwe vlag

30-03-2018

HARLINGEN - Na alle herindeling perikelen, met als gevolg dat de enclave Harlingen werd geboren, kwam er de nieuwe frisse slogan: Harlingen, welkom aan zee, om zo de stad nog meer op te laten stomen in de vaart der volkeren.

Oude tijden herleven tijdens Walking Football

30-03-2018

HARLINGEN - Woensdagmorgen vond een primeur plaats voor voetballend Harlingen.

Van zeilinstructeur naar eigenaar van 4 Tall Ships

30-03-2018

HARLINGEN - Zijn interesse voor varen ontstond in Friesland.

Reacties

Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier de Groot Atelier de Groot Vogelaar Audio Vogelaar Audio Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Dio Jurien Dio Jurien Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires VVV Harlingen VVV Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hema Harlingen Hema Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Almamater Almamater Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Karsten Wonen Karsten Wonen De Lichtboei De Lichtboei Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam ForHim Menswear ForHim Menswear Ons Food&Wine Ons Food&Wine Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen
Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Atelier de Groot Atelier de Groot Hema Harlingen Hema Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Lichtboei De Lichtboei HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt