Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Extra herstelmaatregelen voor Friese bedrijven en organisaties

09-06-2020

HARLINGEN - De provincie Fryslân zet 5 miljoen euro extra in om bedrijven en organisaties te ondersteunen die getroffen zijn door de coronacrisis.

Extra herstelmaatregelen voor Friese bedrijven en organisaties Foto: Joachim de Ruijter

Dat gebeurt met het herstelpakket Lok op 1: No en Moarn. Het extra geld is bedoeld als aanvullende noodhulp op de maatregelen van het Rijk en de al aangepaste provinciale regelingen. De brede welvaart en circulaire economie zijn de uitgangspunten van dit pakket met elf maatregelen.

 

Gedeputeerde Sander de Rouwe: “Dit pakket is een aanvulling op de maatregelen van het Rijk en de maatregelen die wij en de gemeenten eerder genomen hebben. We werken hard om deze regelingen zo snel mogelijk, na besluitvorming in Provinciale Staten op 24 juni, te lanceren. Zo kunnen deze maatregelen nog in het tweede en derde kwartaal van 2020 uitgevoerd worden.”

 

Het pakket speelt in op behoeften die leven binnen de mienskip. Daarbij wordt ingezet op circulaire economie, gastvrijheid, cultuur, leefbaarheid, zorg en onderwijs, zodat de regio aantrekkelijk blijft om in te wonen, werken en recreëren. Het herstelbeleid draagt op deze manier ook bij aan de ambitie uit het Bestuursakkoord 2019-2023 Geluk op 1 om in Fryslân vooral te investeren in kwaliteit van leven.

 

Het extra geld is bedoeld als aanvullende noodhulp op de maatregelen van het Rijk en de eerder aangepaste bestaande provinciale regelingen. Het pakket ‘Lok op1: No en Moarn’ is verdeeld over drie hoofdthema’s:

  1. Stimulering arbeidsmarkt (1,1 miljoen)
  2. Stimulering innovatie (1,9 miljoen)
  3. Vestigingsklimaat (2 miljoen)

 

Onder deze thema’s hangen in totaal elf maatregelen zoals: een aanvullende regeling om de cultuur in Fryslân te behouden, een open fonds om projecten vanuit ondernemers te ondersteunen en een vast bedrag voor bedrijven voor het begeleiden van (afstudeer) stagiaires. Het merendeel van de maatregelen is breed beschikbaar voor alle sectoren, voor alle organisaties met een KvK-registratie. Een aantal maatregelen is daarnaast voor een specifieke doelgroep, bijvoorbeeld voor de recreatie & toerisme sector, voor de cultuursector en voor dorpshuizen en sportverenigingen. Deze specifieke doelgroepen kunnen óók gebruik maken van de brede regelingen.

 

  • Voor de totstandkoming van het herstelpakket zijn gesprekken gevoerd met verschillende stakeholders zoals Rabobank, IPO, UWV, Buma Stemra, Kunsten’92, Doarpswurk, Sport Fryslân en de Taskforce Recreatie en Toerisme. 

Bedrijfsleven Corona Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Uitslag Omroep RSH 4US BENGO van zondag 7 juni!

09-06-2020

HARLINGEN - Afgelopen zondag was het vanaf 16.00 uur weer 4US BENGO bij Omroep RSH!

Terugblik 2019: Half miljoen bezoekers en meer dan een miljoen uitleningen voor Bibliotheek

09-06-2020

HARLINGEN - Bibliotheken Noord Fryslân kijkt -nu alle jaarcijfers compleet zijn- terug op een succesvol 2019.

Nieuwe regeling voor toerismesector in coronatijd

09-06-2020

HARLINGEN - Ondernemers in de Friese recreatie- en toerismesector kunnen steun krijgen uit een nieuwe anderhalvemeter-regeling.

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona The Shamrock The Shamrock Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Food 80/20 Food 80/20 Hubo-Faber Hubo-Faber Greenart Production Greenart Production Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Ons Food&Wine Ons Food&Wine Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie
Greenart Production Greenart Production Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Broodje Nuchter Broodje Nuchter Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Ons Food&Wine Ons Food&Wine The Shamrock The Shamrock Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie